Nevie niekto čo je nepriama charakteristika? Dostali sme úlohu napísať to, no profesorka nám nedala žiadnu tému a nepovedala čo to je a ani čo v tom má byť zahrnuté, prehrabala som polovicu googla, ale našla som len samé nepodstatné veci.....
Charakteristika, kedy priamo nevymenúvaš vlastnosti človeka, že j "milý, pekný, spoľahlivý...neviem aký" ale opisuješ jeho vlastnosti na základe jeho činov a toho akos a správa k okoliu, to ho nepriamo charakterizuje.
Ak sa nemýlim malo by to byť takto, ale daj si pozor, aby ti to neskĺzlo do opisu činnosti alebo rozprávania o udalosti (v ktorej sa nejako zachoval)
Neopisuješ objekt priamo - prídavnými menami, ale nepriamo - pomocou rozvitých viet/slovných spojení, napr. nenapíšeš "môj pes je veľmi hravý" ale "môj pes rád pobehuje, a hrá sa s loptičkou".
Chápeš?
OMFG, nemôžem uveriť že pomáham s domácimi úlohami aj cudzím ľuďom...
@momoglamorous si trošku mimo opis vlastností je charakteristika, opis vonkajška je proste opis, priama charakteristika/opis je cez prídavné mená, nepriamy opis/charakteristika je cez, no, proste to také zaobaľovanie
Je tu niekto kto by mi pomohol napisat sloh na nepriamu charakteristiku??alebo mi aspon poradit ako zacat alebo co?? ako to pisat a tak lebo nemam ani tusenie co tam pisat a ako zacat....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ak sa nemýlim malo by to byť takto, ale daj si pozor, aby ti to neskĺzlo do opisu činnosti alebo rozprávania o udalosti (v ktorej sa nejako zachoval)
lebo priama by mal byt fyzicky vzhlad
Chápeš?
OMFG, nemôžem uveriť že pomáham s domácimi úlohami aj cudzím ľuďom...
Ale nie, ozvem sa, keby som niečo potrebovala, diki za ochotu
No @candy36 dala s tým psom celkom dobrý príklad, nejako tak to treba zaobaliť.
@candy36 Nieje začo
@mort Moc ti ďakujem