Ahojte, neviem či ste sa s tým už stretli, ale na našej škole sa teraz docela dosť rozbieha vydieranie..o čo ide? Ide o to, že škola si stanovila dobrovoľný príspevok 35€, kt. al emusíme všetci zapalatiť, pretože potom nám nedovolia napr. prípravy na stuž
my platime "iba" 25, ale aj tak si myslím, že je to zderstvo. máme právo na bezplatné vzdelanie! a okrem toho, všetko od ceruzky po zošity si hradíme sami!! wrrr!!!
@decay veď ale ty hovoríš o peniazoch na stužkovú? to je jasné, že sa všetci skladajú ... ja mám skôr pocit, že ona hovorí o peniazoch, ktoré sa dobrovoľne nasilu platia škole len tak, za nič
nezaplatíš, nič ti nedovolia ... čo je fakt vydieranie
vzdelanie bezplatné je, stužková a tie ďalšie veci už zapadajú inam, nie do samotného štúdia... my sme tiež stále dávali peniaze a na ničom sa to neodzrkadlilo, až po 4 rokoch keď vymenili okná, ale to už my sme odchádzali... platili sme ešte aj profesorom za papier, toner (ktorý akože používali na naše študijné materiály - tým chceli pvoedať písomky).. ale stále to bola sladká stredná, lebo aspoň ti dali do ruky knihy a zadarmo!...
@tommyhot školská inšpekcia rieši niečo iné, s týmto by nepohli.
@sabnacke ja si praveze myslim, ze toto skolska inspekcia riesi:
"Štátna školská inšpekcia prešetruje vyberanie peňazí len v tom prípade, ak má prípad pedagogickú rovinu (ak napr. peniaze vynucuje učiteľ od žiakov na vyučovaní, prípadne sa učiteľ alebo riaditeľ školy žiakom, príp. rodičom vyhráža sankciami súvisiacimi s pedagogickým procesom)."
@tommyhot PEDAGOGICKÚ ROVINU!!!... to znamená, že je to spojené s vyučovacím procesom, ktoréeho sa stuha ani nič také NETýKA. a okrem toho.. Slovenská školská inšpekcia robí veľké hovno akurát tak, chodia od dverí k dverám a buzerujú profesorov za zle preškrtnuté políčka v triednej knihe. akože sory, ale takíto majú niečo riešiť?
@sabnacke ty mas pocit, ze sa tu rozprava o stuhach? hovori sa tu prave o PEDAGOGICKEJ ROVINE.. bud zaplatite, alebo vas neuvolnime z vyucovania..
@comka ja osobne by som to riesil bud cez institucie, ktore su na to urcene, alebo by som ich zacal vydierat rovnako. Neuvolnite ma z vyucovania, necakajte pozvanku na stuzkovu. Pretoze vy na stuzkovu nemusite pozvat absolutne nikoho z ucitelov. Je to len vasa dobra vola.
Čo to je bezplatné školstvo ? Tiež platíme ten "dobrovoľný" príspevok 20 eur, hradíme si učebnice na jazyky čo vyjde okolo 50 eur plus ešte rôzne poplatky, ktoré sú úplne od veci a s našim štúdiom to nemá nič spoločné .. Už vidím ako si môže niekto zo sociálne slabších rodín toto dovoliť .. Keď má niekto talent je mu to na dve veci keď nemá peniaze .. A nech mi niekto hovorí, že všetko nie je len o peniazoch .. Nie je, ale bez peňazí sa v dnešnej dobe žiť nedá ..
Neviem, ja by som sa radsej neozyvala ani nejak extra radikalne to neriesila. Predsa len maturitny rocnik, polrocne vysvecko (na vysku), maturita... mohli by vam pekne zavarit, keby chceli
Maximalne poslat skupinku rodicov, nech sa o tom blizsie poinformuju.
hmm jasne ze bezplatne skolstvo na Slovensku ano presne aja vsade dvaam peniazeuz mito ide nanervy.. aniesom stych co mozem len tak pripsievat do skoly!..chceli sme ist na lyziarsky povedali nam ak nepojde jeden nepojdu vsetci ..ato kvoli jednemu sa nelso ktory za ot tiez nemoze.. a vasade lne vrazam peniaze na to trapne ZRPS ktore janeviem kde idu tie peniaze su dake skolske koncerty zas pytjua odnas aposn kazdy mesiac 2 ečka..
ja som len na základnej a to školská taška a veci do nej okolo 300 eur, všetky zošity, pracovné zošity, knihy a tak si kupujeme, ešte tie staré roztrhané čo nám požičajú na rok stoja 30 centov + keď ich popíšeš a tak platíš ďalšie 2 eurá, obedy po eure .. hrozné
My sme mali čosi podobné...myslím,že 4 z triedy nezaplatili...a triedna ich vkuse vydierala....aj napriek tomu..že to je DOBROVOĽNÝ príspevok nie povinný! ...čiže aj keby si im dala iba 2€ mali by byť radi...ale bohužiaľ si študentov tak naučili...a nikomu sa to nechce rozpitvávať..čiže pekne robia to,čo chce vedenie...
A dalšie nervy budú pre maturami...ked sa budete zbierať na "pohostenie pre maturitné komisie". Ber to tak, že si tam posledný rok...a znepriateliť si profesorom ti za to nestojí...aj ked viem,že tých výdavkov je naozaj veľa....už len čo sa týka samotnej stužkovej...
nerozumiem, ale zaujíma ma to.. skús mi to ešte raz vysvetliť ak sa ti chce
Jasné, samozrejme bezplatné štúdium... isteže!!!!! 30 eur na učebnice z NJ, 30 na učebnice z AJ, 7 informatika, 7 slovenský jazyk.. pre dakoho možno nič, pre nás dosť... a o to by ani nešlo... ale kopy, kopy, kopy učebníc aj z cudzích jazykov ležia v skladoch ešte nové, nepoužité a ani nikdy nebudú! Na vlastné oči som to videla! Ta nech mi ešte raz dakto povie, že je štúdium bezplatné, tak mi strelím!
@tommyhot bolo to hore uvedené ako príklad, dokonca dvakrát, tak sa k tomu vyjadrujem... to že si vynahradia hodiny, ktoré odpadnú si myslím je normálne! my sme to tak mali stále.. nerozumiem vášmu zmýšľaniu... a nepozvať profesorov na maturu, to je tiež... nápad za 100 bodov, taká puberťácka nezrelosť
A ešte jedna možno hnusná poznámka! Tak ja sa snažím ako debil, učím sa (nie kvôli tomu, ale kvôli tomu, aby mi bolo možno lepšie, aby som si zariadila budúcnosť) a naši mahagonovy občania, nerobia nič a ešte dostanu aj zadarmo učebné pomôcky, jedlo.. všetko! Toto je demokracia? Toto je jedno veľké H....O.
P.S.:V parlamente sa dnes hlasuje o eurovale a dôvere vlády zároveň. Internetom už teraz koluje sarkastická hláška: Želajte si niečo – padá vláda. Tak si želajme bezplatné štúdium
Tak tak aj nám to triedna vysvetlovala, že je neplatné, vlastne si neplatíš za štúdium, väčšinu učebníc máš tiež zadarmo. Platíš si len za pomôcky, doplácaš za niektoré učebnice a prispievaš príspevky na ktorých sa dohodnete. Ale ak myslíš tých 35€ že je ako ZR, tak to by malo byť dobrovoľné = nepovinné. Ale neviem ako je to na iných školách.
@tommyhot ešte by som pochopila, že by sa profáci vyhrážali, že ak študenti nezaplatia, znížia počet hodín napr. (až toto by mohla riešiť tá slávna školská inšpekcia) .. a nepríde mi to ako vydieranie, príspevky sa vyberajú skoro všade, proti tomu sa nijak človek neohradí, lebo inou cestou sa k peniazom školy nedostanú. bohužiaľ
@sabnacke to si na omyle, lebo kazda skola dostava peniaze za kazdeho jedneho studenta.. prispevky sa vyberaju, ale nie takymto vydieracskym sposobom, hlavne ak su dobrovolne..
@tommyhot to množstvo peňazí je mizivé, inak by si asi nepýtali, veď to je staré známe - ,,(ne)dobrovoľné" príspevky.. alebo som z iného sveta prišla, kde vzdelávací systém fungoval vždy týmto spôsobom, neviem...
ono dosť záleží od školy, kde študuješ podľa mňa. Ak totiž chodíš na súkromnú školu, začnú vymýšľať rôzne hlúposti ja som na príklad na štátnej hotelke a jej chod sa platí z peňazí, kt. zarobíme my ako praktikanti na praxiach za 33centov na hodinu lebo vykurovanie je vraj drahé... Fakt, že zástupca riaditeľa sa vozí na Audine je samozrejme tabulovaný ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
toto co si tu pisala su len dpolnky ja napr by som bol rad keby ze sa nemusim fotit
nezaplatíš, nič ti nedovolia ... čo je fakt vydieranie
@tommyhot školská inšpekcia rieši niečo iné, s týmto by nepohli.
"Štátna školská inšpekcia prešetruje vyberanie peňazí len v tom prípade, ak má prípad pedagogickú rovinu (ak napr. peniaze vynucuje učiteľ od žiakov na vyučovaní, prípadne sa učiteľ alebo riaditeľ školy žiakom, príp. rodičom vyhráža sankciami súvisiacimi s pedagogickým procesom)."
» www.ssiba.sk/Default.aspx?te...
@comka ja osobne by som to riesil bud cez institucie, ktore su na to urcene, alebo by som ich zacal vydierat rovnako. Neuvolnite ma z vyucovania, necakajte pozvanku na stuzkovu. Pretoze vy na stuzkovu nemusite pozvat absolutne nikoho z ucitelov. Je to len vasa dobra vola.
Maximalne poslat skupinku rodicov, nech sa o tom blizsie poinformuju.
čo už. ZVERSTVO.
A dalšie nervy budú pre maturami...ked sa budete zbierať na "pohostenie pre maturitné komisie". Ber to tak, že si tam posledný rok...a znepriateliť si profesorom ti za to nestojí...aj ked viem,že tých výdavkov je naozaj veľa....už len čo sa týka samotnej stužkovej...
Pevné nervy!
Jasné, samozrejme bezplatné štúdium... isteže!!!!! 30 eur na učebnice z NJ, 30 na učebnice z AJ, 7 informatika, 7 slovenský jazyk.. pre dakoho možno nič, pre nás dosť... a o to by ani nešlo... ale kopy, kopy, kopy učebníc aj z cudzích jazykov ležia v skladoch ešte nové, nepoužité a ani nikdy nebudú! Na vlastné oči som to videla! Ta nech mi ešte raz dakto povie, že je štúdium bezplatné, tak mi strelím!
P.S.:V parlamente sa dnes hlasuje o eurovale a dôvere vlády zároveň. Internetom už teraz koluje sarkastická hláška: Želajte si niečo – padá vláda. Tak si želajme bezplatné štúdium
btw my sme na strednej taketo dobrovolne prispevky nikdy nedavali.. pokym neboli na konkretnu vec a opodstatnene..