Ahojte som v deviatom ročníku a neviem či ma vezmu zo zdravotnej školy na medicínu , neviete mi niekto poradiť či by som sa dostala zo zdravotnej školy na medicínu ? na gymnázium isť nechcem a aj tak neviem či by som sa tam dostala v 8 som mala tri trojky
"Na medicínu som sa dostala hneď na prvýkrát, ale kebyže mám len vedomosti čo mi dala SZŠ tak prijímačky nespravím. Ja som chodila posledný rok na prípravku do KE a dosť som sa učila aj doma, lebo chémiu som mala iba 2 roky a nie v takom rozsahu ako to vyžadujú na LF.
Prvé 2 roky na LF UPJŠ som sa učila na medine asi viac ako poniektorí z gympla až na Základy zdravotnej starostlivosti kde sme sa učili obväzy, infúzie,... a v 3. ročníku na predklinických predmetoch som už toho vedela o hodne viac ako kolegovia z gympla. Inak nie je gympeľ ako gympeľ, lebo v I. ročníku zo školy odišli hlavne tí študenti, ktorí chodili na gymnáziá.
Ja som bola na SZŠ maximálne spokojná a aj teraz by som išla radšej tam ako na gympeľ. Predmety neboli jednoduché, ale ani nezvládnuteľné a prax mi dala veľmi veľa z čoho ťažím dodnes na LF."
ak by si chcela, tak by si sa urcite dostala, tam ide o to ako na naucis testovnice, kolko budes venovat priprave a pod., ak to nebudes flakat tak sa dostanes v pohode, good luck
@montgomery a keď skončím tu školu zdravotníckeho asistenta nemôžem isť hneď na medicínu však ? musím si dorábať ešte vyššie .. či ako to je ? ..a ďakujem to šťastie sa mi zíde.
@gressko neviem ako to je na zdravotnych skolach, ale myslim, ze nemusis, ak chces ist na vysoku skolu tak pojdes, ak nie ostanes si dorabat to co sa tam asi este da, ale fakt neviem, to by mal napisat niekto kto na tu skolu chodil
@gressko na medicínu sa možeš dostať z akej školy len chceš ... ich zaujímajú výsledky testov na prijímačkách ... na gymnáziu to berú všetko všeobecne a teda ak chceš isť na medicínu odporúčam ti radšej tu zdravotnú a potom si kúpiť extra knihy na medicínu a pripraviť sa dobre na prijimačky a máš to ... ja som napríklad išiel zo strojárstva z priemyslovky na psychológiu ... môžeš ísť kam chceš len je dôležité to čo vieš preukázať že vieš...takže treba sa učiť na testy nič viac ( a v tomto pripade ti viac pomôže zdravotná )
@gressko to už záleží od teba podľa čoho sa budeš riadiť ... ale písala si že gymnazium ani moc nie ... tak potom sa neboj keď v tom máš viac menej jasno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Prvé 2 roky na LF UPJŠ som sa učila na medine asi viac ako poniektorí z gympla až na Základy zdravotnej starostlivosti kde sme sa učili obväzy, infúzie,... a v 3. ročníku na predklinických predmetoch som už toho vedela o hodne viac ako kolegovia z gympla. Inak nie je gympeľ ako gympeľ, lebo v I. ročníku zo školy odišli hlavne tí študenti, ktorí chodili na gymnáziá.
Ja som bola na SZŠ maximálne spokojná a aj teraz by som išla radšej tam ako na gympeľ. Predmety neboli jednoduché, ale ani nezvládnuteľné a prax mi dala veľmi veľa z čoho ťažím dodnes na LF."