Zdravim dnes som bol u doktorky, lebo včera ma začalo brutálne boliet hrdlo - nemozem ani prehltat sliny, strasne neprijemny pocit
kedze som bol u nej, povedal som jej, ze ATB nechcem, prisiel som domov a bum - prva teplota 38 C
ak to je angína, je lepšie preliečiť to atb, inak ti to môže zísť dole na srdce a na angínu pomáha aj šalvia a mne prekvapivo pomohli bublinkové nápoje
Bože babské recepty ale ok kolegyňa hore už spomínala cesnak ja spomeniem ešte cibuľu, škoricu,zázvor
Podla mňa je to ale jedno, neviem aký pôvod ma tvoja choroba, či je to bakteriálneho pôvodu alebo vírusového , píšem to hlavne preto že pri vírusovom sú ATB dosť zbytočne , ale keď je doktorka ktorá ta liečila aspoň trochu schopná mala ti urobiť CRP test a tak určiť či sú ATB naozaj nutne ! nabudúce keď ti bude chcieť predpísať lekár ATB tak si tento test pýtaj
Ja som mala hnisavu anginu a liecila som sa bez atb.. vela spat, lezat, snazit sa pit aspon caj. Brat C-vitamin az kym ho nebudes mat dostatok.. ja som brala kazdu hodinu tusim jednu tabletku.. kym ma prehnalo a potom uz normalne davky.. a potierat mandle jodom
Predovšetkým treba urobiť výter z hrdla a až potom rozhodnúť, či je treba antibiotiká, ale podľa mňa sa z toho dostaneš aj sám. ATB je treba šetriť na závažné prípady, okrem toho zaťažujú pečeň. Poradím ti, hlavne si dobre 3x za deň umy zuby a vypláchni riadne silnou ústnou vodou, najlepšie asi Listerine. Potom užívaj celaskon 500 mg. Kúp si kalciový sirup - Calcium chloratum. A Hrdlo si dodatočne dezinfikuj sprejom Jox - je to extrémne účinný jódový dezinfekčný prostriedok. Toto ti musí zabrať
Nerob sám sebe lekára, lebo zle dopadneš...
keď sa lieči nejaká nádcha či prechladnutie domácimi liekmi to je v pohode.... ale zápal priedušiek alebo poškodenie priedušiek len tak doma "nevyležíš" ..
@vladoko sranda ze som zapal priedusiek vylezala bez atb a som oukej..
proste wtf milujem tuto dobu kde ludia nic ine nerobia len pchaju do seba lieky kedy mozu O.o
ja keď som mala angínu tak som mala naordiované od lekárky nanuky a asi mi to pomohlo.
potom druhýkrát som už brala atb lebo som mala inú doktorku.
ale veľa vitamínu C, ja som žrala mandarínky, lebo tie sa ako-tak dali prehĺtať. proste pchaj do seba všetko už vyššie vymenované a spi veľa a nič nerob
@sheily a šak ja tiež niesom taký, aby som pchal do seba lieky.. za každú cenu...
ale antibiotika sú antibiotika... to niesu žiadne cukričky, vitaminky ani nič... skrátka je to liek, ktorý viem aké má učinky.. preto ho v čase núdze užijem - v čase najväčšej núdze...
navyše...nie každý má rovnaký organizmus.. niekoho kvôli zápalu priedušiek môžu odviesť na pohotovosť, lebo nemôže poriadne dýchať
@vladoko ibaze angina, ako tu dotycny pise, ani omylom nie je stav najvacsej nudze
Tak nvm co tu riesis s prieduskami a okrem toho to je mozno pripad 1 zo 100
4 dni dozadu som bol uplne v pici horucky hrdlo v pici... ...ale mal som zeleninove polievky s cesnakom caje s citronom a medom prespal par dni a uz som skoro fit
ja som okrem antibiotík mala hlavne med, cibulu, cesnak, zazvor a vsetko toto a veelmi pomohlo len najhorsie bolo ze aj dlhsie po chorobe ma riadne bolelo hrdlo som nemohla prehltat ale asi dva dni som cmulala Orofar a preslo hned
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
najdi si friends, jebe ti..
Podla mňa je to ale jedno, neviem aký pôvod ma tvoja choroba, či je to bakteriálneho pôvodu alebo vírusového , píšem to hlavne preto že pri vírusovom sú ATB dosť zbytočne , ale keď je doktorka ktorá ta liečila aspoň trochu schopná mala ti urobiť CRP test a tak určiť či sú ATB naozaj nutne ! nabudúce keď ti bude chcieť predpísať lekár ATB tak si tento test pýtaj
je to lokálne antibiotikum, voľne predajné a zaberá rýchlo
keď sa lieči nejaká nádcha či prechladnutie domácimi liekmi to je v pohode.... ale zápal priedušiek alebo poškodenie priedušiek len tak doma "nevyležíš" ..
proste wtf milujem tuto dobu kde ludia nic ine nerobia len pchaju do seba lieky kedy mozu O.o
potom druhýkrát som už brala atb lebo som mala inú doktorku.
ale veľa vitamínu C, ja som žrala mandarínky, lebo tie sa ako-tak dali prehĺtať. proste pchaj do seba všetko už vyššie vymenované a spi veľa a nič nerob
ale antibiotika sú antibiotika... to niesu žiadne cukričky, vitaminky ani nič... skrátka je to liek, ktorý viem aké má učinky.. preto ho v čase núdze užijem - v čase najväčšej núdze...
navyše...nie každý má rovnaký organizmus.. niekoho kvôli zápalu priedušiek môžu odviesť na pohotovosť, lebo nemôže poriadne dýchať
Tak nvm co tu riesis s prieduskami a okrem toho to je mozno pripad 1 zo 100