Ahojte, je tu niekto taký, kto má tiež neustále problémy s krvácaním ďasien? O zubnú hygienu sa starám dostatočne, používam aj medzizubnú kefku, mám ultra mäkkú zubnú kefku Curaprox, používam Lacalut zubnú pastu proti krvácaniu ďasien + ústnu vodu a je to stále horšie a horšie.
Svoju zubárku som navštívil kvôli tomuto problému, povedala mi, že si musím poriadne čistiť zuby a ono to postupne prestane, že na to nie je iný spôsob, ako to zastaviť. Lenže, ja si tie zuby naozaj čistím poctivo a poriadne, každé ráno aj večer. Ja už naozaj neviem čo robím zle, že vkuse vypľúvam iba krv, ale ide mi to už na nervy.
A navyše mám momentálne aj zdurenú uzlinu na ľavej strane krku a bojím sa toho, že je to práve kvôli tomu, že mám zapálene tie ďasná a ide mi z nich krv.
Mal som podobný (hoci nie až takto intenzívny problém). Kúp si Mundisal (cez deň) a pred spaním Herbadent (osobne dávam prednosť gélu). To by ti malo pomôcť. Oba sú voľnopredajné. Mne pomohli na krvácanie ale aj problémy s plakom.
@poke Bol som, všetko mi bolo ukázané, ako si treba správne čistiť zuby. Robím to tak, avšak žiadna zmena. Pár dní, na začiatku aj áno, mi to ustúpilo a nešla žiadna krv, ale teraz opäť to isté.
@andreew22 Dentálna hygiena pravidelne, aspoň dva tri krát za rok alebo viac.
Plus ročné prehliadky u klasického zubára. Čítaj o tomto probléme, rozprávaj sa o tom s doktorom.
Keď máš problém, neostáva ti nič iné len vložiť do toho kopec energie.
@andreew22 Ale na dentalnu hygienu je fakt treba chodit pravidelne. Myslim, ze tak raz za rok je fakt minimum, hlavne ak mas s dasnami problemy. Zubnu kefku menit taktiez pravidelne, odporuca sa raz do mesiaca. Skus aj inu zubnu pastu, ja pouzivam Meridol, existuje aj ustna voda. S tym mam asi najlepsie skusenosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Svoju zubárku som navštívil kvôli tomuto problému, povedala mi, že si musím poriadne čistiť zuby a ono to postupne prestane, že na to nie je iný spôsob, ako to zastaviť. Lenže, ja si tie zuby naozaj čistím poctivo a poriadne, každé ráno aj večer. Ja už naozaj neviem čo robím zle, že vkuse vypľúvam iba krv, ale ide mi to už na nervy.
A navyše mám momentálne aj zdurenú uzlinu na ľavej strane krku a bojím sa toho, že je to práve kvôli tomu, že mám zapálene tie ďasná a ide mi z nich krv.
Plus ročné prehliadky u klasického zubára. Čítaj o tomto probléme, rozprávaj sa o tom s doktorom.
Keď máš problém, neostáva ti nič iné len vložiť do toho kopec energie.