Ahojte. Chcel by som sa spýtať, aká VŠ by bola pre mňa.. chcel by som niečo, kde po vyštudovaní budem veľa cestovať, no zároveň si zarobím aj slušné peniaze.. pozeral som pár škôl, a zaujalo ma Zahraničnoobchodné podnikanie a Podnikanie v obchode a cestov
čo ti poviem, cestovať a zarábať peniaze by chcel skoro každý.
zamysli sa nad tým, či fakt chceš celý život niekde cestovať, opúšťať ľudí, ktorých máš rád, byť sám niekde preč a osamelý. veľa ľudí cestovanie láka proste preto, že nikdy neboli dlhšie preč z domova a úplne by stačilo niečo zarobiť a nejaký čas stráviť cestovaním.
My sme mali na skole taku vychovno-vzdelavaciu poradkynu, na ktoru vsetci srali, pretoze si vsetko nasli na internete a ona sa chudatko citila nepotrebna. By sa potesila, keby si za nou prisiel.
AHOJ!kolko más rokov?si tretiacka?ked nevies, ze kam chces ist tak radsej nechod nikam pretoze dopadnes ako ja pred dvoma rokmi
tiez som nevedela ze o chcem robit po maturite, bavilo ma cestovanie a kultúra tak som sa prihlásila na kulturologiu, ale vobec som nevedela ze naco mi bude táto skola, zobrali ma na skolu bez prijimacok no problém je v tom, ze uz v prvom semestri som zistila ze tento odbor ma nebavi a nemá ziadne uplatnenie teraz ako druhácka uz viem ze co chcem robit a ukoncila som studium a prihlásila som sa na osetrovatesltvo-dva roky som zajebala na takú skola, bola som sprostá
Ja by som odporúčala ísť na psychologicko-poradenské testy, možno ťa tam usmernia, čo by sa na teba hodilo. Nemusí to pomôcť každému, ale mne napr. áno aj mnoho iným, ktorí vôbec nevedeli, pre akú VŠ sa rozhodnúť.
sociálna práca, bezpečnostné inžinierstvo prípadne krízový manažment, po vyštudovaní sa staneš manuálny pracovník, budeš chodiť na týždňovky po celom svete a zarábať ťažké prachy
@17 žiadna škola nie je záruka cestovania a peňazí
z hocijakej školy v hocijakom odbore sa dá cestovať po svete, väčšinou to sú asi manažéri a niečo podobné... ujo vyštudoval lesníctvo, pracuje v odbore a precestoval služobne celý svet, ale aj tak ti nepoviem, že choď na lesníctvo
ty vlastne ani nevieš čo chceš robiť, len chceš mať prachy a cestovať a my ti máme povedať, aká výška ti to zabezpečí fakt máš 18?
Ach. Ja chcem cestovať, tvoriť, veľa vidieť, veľa jesť, veľa spať a veľa sa zabávať. A mať to zaplatené ako kráľ a ešte k tomu, aby tá škola bola ľahká. Tak mi poraďte...
Takže takto, poradila by som ti.... naša spoločnosť je momentálne preškolená. Každý jeden debil má už titul. Takže fakt, že pôjdeš na výšku ti s vysokou pravdepodobnosťou prácu nedohodí. To čo ti ju dohodí je vedieť, čo chceš a makať na tom. Či už v škole, alebo mimo nej. Ak by existovala škola, ktorá by ti zaručila dobre platenú prácu plnú cestovania, eh, bola by na nej už polka slovenska
To, či EUBA a cestovný ruch súvisí s tým, čo chceš robiť... najprv by si asi musel napísať, že čo chceš robiť. Lebo cestovať a dostávať za to peniaze nie je profesia, ale utópia... Škola to nie je zlá a odbor sa týka podnikania v cestovnom ruchu. Slovo podnikanie a cestovný ruch nemusí nutne znamenať, že pritom budeš cestovať. A veľa zarábať. Väčšinou to znamená sedieť na zadku v cestovnej kancelárii...
Ak si chceš vyberať budúcnosť, mal by si to hlavne ty zvážiť a nájsť reálnu a existujúcu profesiu, ktorá obsahuje to, čo by si chcel robiť. Nie odbor, lebo z jedného odboru vychádza často množstvo profesií... Nestaviaš sa k tomu príliš zodpovedne, chlapče. Ak nevieš čo chceš, ľahko sa ti stane, že narazíš len na kopu vecí, čo nechceš...
Cestovať sa pri troche snahy dá skoro pri všetkom. Ale samotné cestovanie je málokedy základom práce. Pokiaľ teda nechceš byť steward
boze ako ma irituju tito ludia co nevyvinu ani kusok mozgovej energie na toto .. nielen, ze keby si nebol idiot, tak ti to co napisala @calwen3 dojde samemu, este sa to pytas tu ... nemas kamaratov, rodinu? ci su to take iste stratene existencie ako ty?
@hetfield 500 Eur? Lol kde žiješ? Vo fakultnej nemocnici Trnava je nástupný plat napr na internom odd. 1500 E so štyrmi nočnými. 500 E bol nástupný plat možno tak pred štrajkami ale teraz už ťažko
@nyarlathotep mam kamarata z Izraela ktory u nas vystudoval medicinu a isiel radsej robit do Izraela,500 v cistom bez priplatkov za nocne som mal na mysli
Zaujímalo by ma v akej nemocnici pracoval. Či v štátnej alebo v súkromnej. Alebo možno len v Trnave je taký plat. Moja mama na internom pracuje, tak tým nástupným platom som si istý.
Dlhodobo pripravujem na talentové prijímacie skúšky - na školy Architektúry.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,... Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp @ post.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
zamysli sa nad tým, či fakt chceš celý život niekde cestovať, opúšťať ľudí, ktorých máš rád, byť sám niekde preč a osamelý. veľa ľudí cestovanie láka proste preto, že nikdy neboli dlhšie preč z domova a úplne by stačilo niečo zarobiť a nejaký čas stráviť cestovaním.
tiez som nevedela ze o chcem robit po maturite, bavilo ma cestovanie a kultúra tak som sa prihlásila na kulturologiu, ale vobec som nevedela ze naco mi bude táto skola, zobrali ma na skolu bez prijimacok no problém je v tom, ze uz v prvom semestri som zistila ze tento odbor ma nebavi a nemá ziadne uplatnenie teraz ako druhácka uz viem ze co chcem robit a ukoncila som studium a prihlásila som sa na osetrovatesltvo-dva roky som zajebala na takú skola, bola som sprostá
pardon, tretiak?
choď na medicinu
tak mi pripadá každé druhé fórum tu X_x
z hocijakej školy v hocijakom odbore sa dá cestovať po svete, väčšinou to sú asi manažéri a niečo podobné... ujo vyštudoval lesníctvo, pracuje v odbore a precestoval služobne celý svet, ale aj tak ti nepoviem, že choď na lesníctvo
ty vlastne ani nevieš čo chceš robiť, len chceš mať prachy a cestovať a my ti máme povedať, aká výška ti to zabezpečí fakt máš 18?
a s takymto postojom, ze zarabat velke peniaze a cestovat radsej najprv dospej a potom chod studovat...
Takže takto, poradila by som ti.... naša spoločnosť je momentálne preškolená. Každý jeden debil má už titul. Takže fakt, že pôjdeš na výšku ti s vysokou pravdepodobnosťou prácu nedohodí. To čo ti ju dohodí je vedieť, čo chceš a makať na tom. Či už v škole, alebo mimo nej. Ak by existovala škola, ktorá by ti zaručila dobre platenú prácu plnú cestovania, eh, bola by na nej už polka slovenska
To, či EUBA a cestovný ruch súvisí s tým, čo chceš robiť... najprv by si asi musel napísať, že čo chceš robiť. Lebo cestovať a dostávať za to peniaze nie je profesia, ale utópia... Škola to nie je zlá a odbor sa týka podnikania v cestovnom ruchu. Slovo podnikanie a cestovný ruch nemusí nutne znamenať, že pritom budeš cestovať. A veľa zarábať. Väčšinou to znamená sedieť na zadku v cestovnej kancelárii...
Ak si chceš vyberať budúcnosť, mal by si to hlavne ty zvážiť a nájsť reálnu a existujúcu profesiu, ktorá obsahuje to, čo by si chcel robiť. Nie odbor, lebo z jedného odboru vychádza často množstvo profesií... Nestaviaš sa k tomu príliš zodpovedne, chlapče. Ak nevieš čo chceš, ľahko sa ti stane, že narazíš len na kopu vecí, čo nechceš...
Cestovať sa pri troche snahy dá skoro pri všetkom. Ale samotné cestovanie je málokedy základom práce. Pokiaľ teda nechceš byť steward
bte @calwen3 palec hore,
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,... Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp @ post.sk