strasne by ma bavila hotelova akademia a aj po skonceni skoly praca kedze milujem cestovanie viem sa predstavit niekde na Ibize na Cypre a tak v nejakom hotely a tiez ma bavia jazyky
som deviatacka a na prihlasku som si dala obchodnu akademiu ale p
Jednoznačne sa rozhodni podľa seba. Mimochodom ja som na OA a keby som si náhodou musela zas vybrať ekonomický smer (čo by som už nespravila, ale tak..) radšej idem na hotelovku..
OA je nič, povedz ockovi, že ak chce mať doma predavačku v Lidli nemusíš chodiť na OA
@laurikaaa@ladylolita Dakujem Vam, nevravi mi aby som sla na oa ale si mysli ze vystudujem nejaku farmaciu (co ma nebavi) alebo nedajboze medicinu (co ma tiez nebavi) pripadne veterinarstvo (aj ked milujem zvierata nechcem studovat cely zivot) ale oni to asi nechapu a toto by ma fakt bavilo, dokonca nechapu ze ja nechcem nieco vystudovat preto aby som s tym zarabala velke peniaze ale radsej menej ale nech ma to bavi!
S niektorymi rodicmi je to holt tazke s tymto ale urcite sa neriad podla nich. Nie je nic horsie ako studovat nieco co ta nebavi. Moje sesternice vychodili obidve hotelovku a nikdy sa nestazovali. Jedna byvala dlhu dobu v Rakusku a mala velmi dobre platenu pracu a teraz sa prestahovala aj s manzelom na Rhodos a nic jej nechyba.. Druha teraz studuje na filozofickej a aj ked je to trosku mimo smer nikdy sa na strednu nestazovala skor naopak si chvali krasnych 5 rokov a narozdiel od studentov OA sa moze pochvalit praxou..
chod tam kde tam to bavi, by the way na hotelovke máš aj tak ekonomiku, manažment a učtovnictvo, takže ak si to predsa len rozmyslíš nebude to až taký problém sa to doučiť..
Ja študujem cestovný ruch...a je to hovadina som si uvedomil (škoda, že som zmenil názor neskoro)
...ako známky mám veľmi dobré aj dobré výsledky celkovo, ale nie je to práca pre mňa sedieť v kancli pol života niekde v cestovke a tak...ked mi nevýjde môj sen s armádou alebo kukláčom, tak niečo poreším s touto školou, ale je to len núdzové východisko ...radšej práca do , ktorej budem chodiť s radosťou a možno mať trošku menej peňazí, než práca, v ktorej mi tú nechuť nenahradia ani milióny...ale v mojom výbere by kríza ohľadom platu nemala byť
@olivamnam a odkedy je obchodná akadémia pre tých, čo sa dobre učia??? To počujem prvý krát. Ale k téme, keď vieš, že by ťa to fakt bavilo (ak si si pozerala predmety a tak), tak potom tam choď. Okrem toho, myslím, že to akú máš strednú je v podstate jedno, ak chceš ísť potom na výšku. Ak nie, tak si vyber takú, čo by si chcela robiť . Držím palce, nech sa ti podarí presvedčiť otca .
@olivamnam OA je ti fakt nanič, nič poriadne ťa tam nenaučia, okrem základov účtovníctva, ktoré sa môžeš naučiť aj bez OA napríklad na nejakom kurze za 100€ keby si veľmi chcela. takisto aj uplatnenie je potom biedne.
určite skôr hotelovka, získaš prax a keby že ostaneš aj na Slovensku, tak nie je problém nájsť si robotu kde by bola možnosť aj kariérneho postupu ak budeš šikovná. teda sa môžeš dostať napríklad zo čašníčky rokmi až na nejaký manažérsky post.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
JE TO TVOJ ŽIVOT,NEDAJ SA OVPLYVNIŤ KEĎ VIEŠ,ŽE ŤA TO BUDE BAVIŤ.
Ak treba,buď rebel,obrovský rebel
OA je nič, povedz ockovi, že ak chce mať doma predavačku v Lidli nemusíš chodiť na OA
follow your dreams
...ako známky mám veľmi dobré aj dobré výsledky celkovo, ale nie je to práca pre mňa sedieť v kancli pol života niekde v cestovke a tak...ked mi nevýjde môj sen s armádou alebo kukláčom, tak niečo poreším s touto školou, ale je to len núdzové východisko ...radšej práca do , ktorej budem chodiť s radosťou a možno mať trošku menej peňazí, než práca, v ktorej mi tú nechuť nenahradia ani milióny...ale v mojom výbere by kríza ohľadom platu nemala byť
ALE ROZHODNE CHOĎ NA HOTELOVKU, pokiaľ máš pocit, že je to to, čo v živote chceš robiť
určite skôr hotelovka, získaš prax a keby že ostaneš aj na Slovensku, tak nie je problém nájsť si robotu kde by bola možnosť aj kariérneho postupu ak budeš šikovná. teda sa môžeš dostať napríklad zo čašníčky rokmi až na nejaký manažérsky post.