Chcem ísť na hotelovú akadémiu,alebo odbor čašník/servírka len si neviem vybrať že kam. Na súkromnú ísť nechcem,pozerala som na nete Hotelovú akadémiu Ľudovíta Wintera v Piešťanoch a nad ňou som aj dlho rozmýšlala vraj tam nezabezpečia autoškolu tak nevie
A ak si volíš strednú, tak je podľa mňa úplne jedno, na akú pôjdeš, lebo aj keby si šla na výšku (ak by si si to rozmyslela) tak v tom voľba strednej nehrá úlohu. Choď tam, kde ťa to tiahne viac.
@sajsi urcite nie na kuchar casnik, lebo na hotelovej to mas all-in-one a mas to aj s maturitou, ucia sa tam viac jazyky ale aj ekonomika, ucto a nebudes obycajna kucharka casnicka.
po tretom rocniku sme mali moznostu robit si vyucny list co samozrejme skoro vsetci vyuzili a potom sa islo este dva roky do maturity.
urcite nechod na ucnovku
hoci s odstupom casu by som ani hotelovku neodporucala, radsej obchodnu akademiu, pretoze na hotelovke ta caka vsetka spina hoteloveho a restauracneho sveta - v kuchyni cistenie zemakov cele dobeda lebo ta daju na prax do velkej kuchyne, alebo pomocne prace v nejakej restike. a casnik tiez nic moc.. musis mat rada ludi, behat obskakovat ich, vypicuju ti ze nieco sa im nepaci za co ty nemozes a musis sa na nich usmievat aj keby si ich najradsej zabila. Cely cas chodis vela na praxe, (napriklad aj pocas letnych prazdnin na 3 tyzdne) ze sa to po skonceni skoly rovna 2 rokom praxe v kuchyni/na rajone v restike.
@sajsi nehovoriac o tom ze pocas praxe (to je jedno ci v restike alebo v kuhyni) chodis domov nasmradena od tych jedal a kuchyne ze ti tyzden smrdia vlasy
@katarinn
ja na tú prax síce nadávam,lebo je to v tých hoteloch nuda, ale nepríde mi to až tak hrozné ako to opisuješ zemiaky som nikdy v rámci praxe nešúpala disappointed:na šťastieee)
keď už tento smer, tak určite hotelová akadémia, je tam oveľa menej praxe ako na učňovke plus odborné predmety typu účtovníctvo, manažment a podobne.. tie praxe čo ja som štvrtáčka a mam ich dokopy tých súvislých 8 tyždňov do roka sa dá v pohode prežiť...
a čo sa týka toho šúpania, s tým, že celé doobedie šúpať zemiaky a podobne som sa ešte nestretla, aj keď je pravda, že v kuchyni sú to skôr pomocné práce, ale čo sa týka obsluhy, tak tam sa naozaj dosť naučíš, hlavne jak komunikovať s ľuďmi a podobne...
ja na svoju školu síce nadávam dosť, ale zas neviem na akú inú by som šla, takže tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
po tretom rocniku sme mali moznostu robit si vyucny list co samozrejme skoro vsetci vyuzili a potom sa islo este dva roky do maturity.
urcite nechod na ucnovku
hoci s odstupom casu by som ani hotelovku neodporucala, radsej obchodnu akademiu, pretoze na hotelovke ta caka vsetka spina hoteloveho a restauracneho sveta - v kuchyni cistenie zemakov cele dobeda lebo ta daju na prax do velkej kuchyne, alebo pomocne prace v nejakej restike. a casnik tiez nic moc.. musis mat rada ludi, behat obskakovat ich, vypicuju ti ze nieco sa im nepaci za co ty nemozes a musis sa na nich usmievat aj keby si ich najradsej zabila. Cely cas chodis vela na praxe, (napriklad aj pocas letnych prazdnin na 3 tyzdne) ze sa to po skonceni skoly rovna 2 rokom praxe v kuchyni/na rajone v restike.
pravda je ze sa clovek nauci dobre varit
ja na tú prax síce nadávam,lebo je to v tých hoteloch nuda, ale nepríde mi to až tak hrozné ako to opisuješ zemiaky som nikdy v rámci praxe nešúpala disappointed:na šťastieee)
a čo sa týka toho šúpania, s tým, že celé doobedie šúpať zemiaky a podobne som sa ešte nestretla, aj keď je pravda, že v kuchyni sú to skôr pomocné práce, ale čo sa týka obsluhy, tak tam sa naozaj dosť naučíš, hlavne jak komunikovať s ľuďmi a podobne...
ja na svoju školu síce nadávam dosť, ale zas neviem na akú inú by som šla, takže tak