na nabuduci rok sa mame rozhodnut aky dalsi jazyk chceme okrem aj a je na vyber nemecky alebo francuzsky jazyk a ja newem aky si mam vybrat,poradte pls
Po zisteniach za posledných pár mesiacov, by som sa takto pred rokom rozhodla radšej pre ruštinu, ale keď ty nemáš takýto výber, tak jednoznačne francúzština. Aj keď no... Ale tak vždy lepšie ako nemčina.
no ja by som si radsej vybrala neminu...na strednej som mala neminu a anglinu a nic az tak katastrofalneho to nebolo...ale dobre je zistit si aj aky su vyucujuci..u mna aj to zavazi
ale tiez asi francuzsky, ako nemcina moc popularna neni a takmer vsade na vysokych skolach si vyzaduju anglinu a teda hlavne je mat tu anglinu...no a nemcina je pomerne dost tazka, ale no,je to na tebe. a okrem toho, francuztina je pekny jazyk oproti nemcine. ale tak u nas na skole vacsinou je kombinacia angliny a neminy
kedze kedysi som sa ucil NJ potom som sa zacal miesto toho AJ a teraz sa stale ucim uz 11r AJ a viem z toho prd odporucam FJ
po nemecky sa naucis na kurze za mesiac vsetko potrebne ako pozdravit podakovat naratat pripadne sa predstavit a niake slova to ti staci aspon mne staci na rakuske obchody
anglictinou sa dohovoris vsade a francustina sa ti mozno bude tiez hodit dakedy v zivote v EU
francúzsky ževraj zabudneš keď ho nebudeš používať a je dosť ťažký oproti nemčine takže asi by som si vybrala nemčinu aj keď ju neznášam ale tak využiješ ju lepšie a nie je až taká ťažká
nemina je jebnuty jazyk podla mna a franina ma nebavi tiez ja len tu anglinu by som brala...ale ekd si mas vybrat tak urcite franinu...aj ja sa ju ucim ..
ja sa učím francúzsky a je to fakť ťažké, zdá sa mi, že ťažšie, než nemecky, ale je to nádherný jazyk a ešte stále trochu netradičný, neľutujem, že sa ho učím
Tak nemecky je velmi lahky, francuzsky velmi tazky. Ale francuzstina je omnoho krajsia. Ale zas mame ako susednu krajinu Rakusko, Vieden je tu kusok a ak by tam chcel niekto zit, alebo studovat, tak je lepsia nemcina.
Neviem co sa tak rozpisujem, ked mojim jedinym a najvacsim cielom, co sa jazykov tyka je naucit sa aspon anglicky
nechápem prečo komentujete aký je nemčina drbnutý jazyk..to isté môžem ja povedať o francúzštine..nuž vyber si sama..čo by ťa viac bavilo a aké by si mala prípadné uplatnenie..a neber to zo stránky náročnosti..(
no fj asi moc nevyužiješ,ale nemina s anglinou sa dosť mýli,ja som mala na základke neminu,aj z nej maturujem teraz a v tretom ročníku nám dali anglinu aby sme mali dva jazyky a pre mňa je to o nervy,lebo na angline občas zadrem nemecké slovíčko a na nemine anglické,...a zase tí čo v ročníku maturujú z angliny dostali druhý jazyk nemčinu a nadávajú ako pohani lebo oproti angline je tažšia,...takže ja by som si asi vybrala fj,ale je len na tebe ktorý jazyk lepšie dokážeš v budúcnosti využiť,...
z neminy som mala aspoň nejaké základy a tú špj mám pomaly rok a viem akurát Hola!
.. plus franina je vraj ťažká jak hovado (aspoň tak tvrdia bilingválci) takže od srdca radím neminu - je síce neveľmi pekná podľa mňa ale zíde sa ti a učí sa ľahšie.
Hmm, rozhodne NEMČINU! Keby bola taká možnosť, bola by som si vybrala ruštinu, no hovríme teraz o Tebe. A francúzština nie je síce až taká ťažká, no existuje oveľa väčšia pravdepodobnosť, že budeš mať napiču učiteľku.
lol... to mi sme si vyberat nemohli aky jazyk sme studovali na zakladke taky sme museli mat aj na strednej a druhy som nastastie nemala urcite by ma z toho porazilo keby sa mam ucit dva... bo v skole som sa ucila nemcinu a na anglinu som chodila po skole do kruzku a uz to sa mi plietlo ale ja osobne by som si dala francuzstinu fascinuje ma ked niekto vie jazyk ktory ovlada len malo ludi takze ja by som si vybrala to keby mam na vyber medzi tymito... ale inak ako najviac ma uchvatila spanielcina ani neviem preco
@sashinushka tak učila som sa oba jazyky. ja by som si vybrala kombináciu nemina-franina keby to šlo. anglinu nejak nemusím. ale ke´D je to medzi nemina-franina,tak neviem. oba sú dosť náročnéí. ale asi franina,keĎže ju milujem nadovšetko.
my na škole sme sa tiež rozhodovali aký chceme druhý jazyk a ja som si vybrala franinu...je to pekný jazyk, ale to množstvo učiteľov, čo sme za tento rok vystriedali je hrozné...neviem skoro nič a nie som jediná z triedy...teda dosť subjektívne by som ti poradila nemčinu
@sashinushka Neznášam nemčinu, bolo to strašné. Po tejto skúsenosti by som volil francúzštinu (aj keď neviem, či by to bolo od nemčiny lepšie alebo horšie, ale riskol by som to
život je príliš krátky na to aby si sa naučila nemčinu ... a je to ten najskaredsi jazyk pre mna aky existuje , vzdy ked pocujem nemcinu tak to znie tak strasne fasisticky :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
a inak keby sa ju neučím tak fakt neviem
ak chces ist pracovat do niektoreho statu, je najlepsie Nemeckoq/Rakusko cie nemcina
ak ten jazyk k nicomu nepotrebujes, tak si vyber ten lahsi
Ale asi skorej FJ ....
inpodritnik
A takisto aj Rakúsko alebo Nemecko sú dosť blízko.
po nemecky sa naucis na kurze za mesiac vsetko potrebne ako pozdravit podakovat naratat pripadne sa predstavit a niake slova to ti staci aspon mne staci na rakuske obchody
anglictinou sa dohovoris vsade a francustina sa ti mozno bude tiez hodit dakedy v zivote v EU
Trošku odveci poznámka pre človeka, ktorého rodina drží pôst, nemyslíš?
Neviem co sa tak rozpisujem, ked mojim jedinym a najvacsim cielom, co sa jazykov tyka je naucit sa aspon anglicky
A chystám sa na Mein Kampf v originále, jedného dňa
Prospeje ti to.
a dala som si španinu.. a CHYBA!
z neminy som mala aspoň nejaké základy a tú špj mám pomaly rok a viem akurát Hola!
.. plus franina je vraj ťažká jak hovado (aspoň tak tvrdia bilingválci) takže od srdca radím neminu - je síce neveľmi pekná podľa mňa ale zíde sa ti a učí sa ľahšie.
Hmm, rozhodne NEMČINU! Keby bola taká možnosť, bola by som si vybrala ruštinu, no hovríme teraz o Tebe. A francúzština nie je síce až taká ťažká, no existuje oveľa väčšia pravdepodobnosť, že budeš mať napiču učiteľku.