ano a chce sa mi zvracat, ked vidim tie vesele rodinky a tatka, ktory si riesi komplexy z maleho vtaka na fotaku, dobre ze si na to teleskopicky objektiv neda.
lepsie fotky by taki ludia urobili s mobilom. neznasam to, navyse ked je tolko talentovanych ludi, ktori sa musia uspokojit s hocicim inym a su radi, ked maju aspon bridge. (ehm)
tie nove trendy zrkadlovky o priemere 5mm aj s rukou ani nespominam, to je zbytocnost prvej triedy.
Co ja viem ci je zrkadlovkovy boom. Kedysi malo dost vela ludi zrkadlovky, akurat analogicke (co bol podstatne vacsi zazitok), takze tazko povedat, ci je to boom, ked ten boom bol pred 20 rokmi.
ceny zrkadloviek išli dole? nie som profík a ani poriadný amatérk keďže mám zatiaľ len elektronickú zrkadlovku od Fujifilm (čo sa moc na digitálnu neponáša) ale Vás nenapadlo že cenou ide dole aj kvalita? čo má človek z toho že je to zrkadlovka keď to nemá takú kvalitu ako niečo drahšie, aj tak mám taký pocit že väčšina ľudí foti na automate, foťák väčšinou nastavuje až hrozné hodnoty, ale človek je natešený že je to robené zrkadlovkou a je mu jedno že fotka je hrozná !!! by ma zaujímalo koľko ľudí si prepne na manuál....
a.) tie spominane 5 hrube zrkadlovky, niesu zrkadlovky ale digitalne fotaky so snimacom APS-C.. tie su urcene obycajnym ludom, su lahsie a kompaktnejsie.
b.) podla mojho nazoru su zaciatocnicke zrkadlovky(D3000,D5000,1000D...) pre rodiny primerane stroje, s ktorymi nafotia dovolenky,oslavy, atd. urcite lespie ako dakym kompaktom,este podotyam ze zrkadlovky sa drzia lepsie ako kompakty co je plus aj pre ,,dovolenkovych fotografov,,
c.) to ze ceny isli doel nieje ziadny problem, aj tak si obycajna rodina nekupi D3s + 70-200mm 2.8 lebo stoji ,,len,, 5500eur v dakej akcii
d.) neviem preco sa rozhorcujete nad tym ze kazdy moze mat zrkadlovku mna ako fotografa(mierne pokrocily) to nezaujma zaujma ma moja tvorba.. ked si s niekym porovnavam fotky nezaujma ma akym fotakom to robil ale ake fotky ma..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
lepsie fotky by taki ludia urobili s mobilom. neznasam to, navyse ked je tolko talentovanych ludi, ktori sa musia uspokojit s hocicim inym a su radi, ked maju aspon bridge. (ehm)
tie nove trendy zrkadlovky o priemere 5mm aj s rukou ani nespominam, to je zbytocnost prvej triedy.
Co tímhle chtěl autor říct?
aj toto som s tym fotila
mne sa kedysi zdalo, že ľudia so zrkadlovkami sú namyslení...teda tak na mňa pôsobili (a aj ja tak asi pôsobím, aj ked sa tak necítim )
(Hoci bežným foťákom je to lepšie)
ale ak s tym clovek nevie robit, tak urobi so zrkadlovkou za 500eur fotku horsiu ako z mobilu..
aj tak 35mm film 4ever!
len tie objektívy keby neboli také drahé....
a.) tie spominane 5 hrube zrkadlovky, niesu zrkadlovky ale digitalne fotaky so snimacom APS-C.. tie su urcene obycajnym ludom, su lahsie a kompaktnejsie.
b.) podla mojho nazoru su zaciatocnicke zrkadlovky(D3000,D5000,1000D...) pre rodiny primerane stroje, s ktorymi nafotia dovolenky,oslavy, atd. urcite lespie ako dakym kompaktom,este podotyam ze zrkadlovky sa drzia lepsie ako kompakty co je plus aj pre ,,dovolenkovych fotografov,,
c.) to ze ceny isli doel nieje ziadny problem, aj tak si obycajna rodina nekupi D3s + 70-200mm 2.8 lebo stoji ,,len,, 5500eur v dakej akcii
d.) neviem preco sa rozhorcujete nad tym ze kazdy moze mat zrkadlovku mna ako fotografa(mierne pokrocily) to nezaujma zaujma ma moja tvorba.. ked si s niekym porovnavam fotky nezaujma ma akym fotakom to robil ale ake fotky ma..
P.S: fotim nikonom D3000 a nikonom F90x