Som prváčka na strednej, ale už od začiatku školského roka nás otravujú s tým, že sa musíme učiť, že sme na výberovej škole a že nezmaturujeme, ak necestujeme... ale ako máme cestovať, mať celkový rozhľad a pritom sa ešte aj učiť? to sa ako už fakt zblázn
Jeb sa na to, to len strašia. Ja som sa učila len ked bolo treba- písomky a tak a zmaturovala som(fakt výborne), neni problém ak si na gympli naučia ta aj ked nechceš. A to som sa v 4 ročníku viac ulievala ako bola v škole.no len tá výška.....
zo skoly netreba mat stresy a z maturi uz vobec nie cas je len nepodstatny parameter ludskeho zivota a ubieha dost rychlo preco stracat as tym ze sa stresujes? vzdy to rob najlepsie ako vies aby si mal ciste svedomie ked uz sa neda tak sa proste neda ale zajtra po nazbierani sil sa zase dat bude! jedina vec je neodflaknut to pretoze flakaci zle dopadnu ale nikdy si nerobte stresy lebo ak do toho date svoju silu nemoze to inak dopadnut len dobre a nakoniec po dni zdrvujuceho ucenia si tak pohodickovo zapalit v okienku hmm ale co tu ja kurva pisem o skole? leto je za dverami kupka su otvorene tak idemeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
pozri, ja som sa bala už od septembra, že nezmaturujem. vieš, všetci s tým strašia ale pravda je taká, že maturita-formalita, je jedna veľká fraška. profaci pomahajú, Ty doluješ aj z päty a napokon odídeš s jednotkou pomaly za nič . vôbec to NIE JE o učení sa ale o šťastí. neboj sa, teraz ozaj nie je čas na to, aby si sa stresovala. užívaj si zatial stredoškolský život a na stresy si nechaj až tak mesiac pred maturou
ty kokso, ludia, chodim na obchodnu v trencine, posledny polrok som uplne flakala a nakoniec budem asi vyznamenana! to je super, na maturity sa asi vykaslem...
Skola ma nikdy nezaujimala ked som nastupil na skolu tiez vsetci vraveli ze sa mame ucit o zaciatku ze inak nezmaturujeme a ze sme na vyberovej skole ale jedine naco som prisiel ze to je ustav nie vyberova skola aj niektory profaci si to mysleli . Sice ja som bol na 4 rocke 5 rokov ale to je kvoli zaskolactvu nie kvoli uceniu za 5 rokov som zapisal 4 zosity a nic ale nic som sa neucil stacilo pocuvat a pred pisomkou pocuvat spoluziakov ako si opakuju a z toho sa clovek uz dost naucil takze skola je flakacka len treba chodit nie zase uplne niekedy by sa zisiel oddych ale netreba to prehanat viem o com rozpravam
Vsetci strasia, ze nezmaturujes, ale ak sa ku kazdej otazke nieco naucis a vies aspon trosku zahovarat tak urcite zmaturujes. V kuse treba nieco kecat a profaci ti urcite pomozu, na mature su uplne iny ako pred tabulou... Hlavne nemysli na otazky, ktore si nechces vytiahnut, lebo si ich vytiahnes... ako ja Cele je to zakon schvalnosti.
Maturita je ako plot, ked ho nepreskocis, tak ta cez neho prehodia... Vela stastia!
herecky vykon? to co je? ach boze, to si ma potesil... ja si myslim, ze ak som uz len trosku inteligentna a mam väcsiu hubu ako ostatni, tak to nejako zvladnem... dufam... ale motto:Maturita je ako plot, ked ho nepreskocis, tak ta cez neho prehodia... sa mi moc lubi
Ale prosim ta, tak strasia vsade. Tiez chodim na vyberovy gympel a vravia, ze sa treba tolko ucit, ze na maturity nam bude treba precitat tento rok 11 knih a co ja viem co - ale ja som sa za tento rok - tiez som bol prvak - neucil takmer vobec nic. Ked mala byt nejaka dolezita pisomka, obetoval som trochu spanku a ucil som sa do jednej, ale inak asi nic. Dolezite referaty alebo projekty som robil den pred terminom, kedy to bolo odovzdat. A aj na tom "vyberovom gymnaziu" mi to stacilo. Podla toho, co vravia vsetci znami po maturitach, su maturity vraj uplne primitivna zalezitost (ak si aspon trochu naucena) a ten stres pred nimi je uplne zbytocny. Akurat ze obcas sa zamyslam, ze by som asi mal ten svoj pristup k skole zmenit, lebo na vyske mi to uz stacit nebude, ale dlhsie ako taky tyzden poctiveho ucenia som este nikdy nevydrzal...
typicke zastrasovanie...to mas tak,kazda profka trpi utkvelou predstavou ze uci hlavny predmet a mysli si ze my sa neucime nic ine a nic viac ako prave ten jej predmet...ona totiz zabuda ze napriklad ja mam takych predmetou este trinast a obcas aj v jednom dni osem za sebou a to nekecam.mam tiez blbu a tazku skolu,ako asi vsetci,to si nevyberes....
No to ma zabíja najviac, že učitelia si myslia, že najviac času venujeme len tomu ich predmetu, že na ostatné "kašleme", aj keď si určite pozrieme aj zošit z iných predmetov (hahaha)..a potom, keď sa nás náhodou niekto spýta, či sme sa učili a my že nie, tak sa strašne divia ako to je možné???!!! A my sa im len smejeme Ja tento rok maturujem a tiež si myslím, že učitelia nám skôr pomôžu akoby nás mali potopiť, ale je dobré si urobiť dobré meno na škole, aby si nemal/a zbytočné problémy na maturite..aj keď aj to je diskutabilné, či berú ohľad aj na to...
Ludia je vraj možne že tento rok budu zverejnene temy z maturity alebo teda pisomne maturity budu na nete ak ich niekto objavite tak mi prosim napiste na R.B.W.18@azet.sk musime si pomahat ja to rozsirim potom dalej DAKUJEM
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Maturita je ako plot, ked ho nepreskocis, tak ta cez neho prehodia... Vela stastia!
no nech si trhne oni všetky pindajú..teda nie všetky niektoré su normálne,.,,