Takze ja osobne mam D3000 a tiez som sa rozhodoval medzi 1000D a D3000. Nakoniec si myslim ze som spravil dobre. Hlavny dovod preco si to myslim je ze kamarat ma 1000D a mohol som si ich porovnat. Po par mesiacoch pouzivania bol jeho canon akoby taky rozhegany a moja D3000 je vzdy pevna a mohutna . Urcite neltutujem ze som si ju vybral. Ale inak ked ti mam pravdu povedt neprehras ani pri jednom. Teraz sa vlastne rozhodujes skor medzi znackou ako typom. Pretoze funkcie su skoro rovnake. Ale ja by som ti odporucal ten Nikon
Canon EOS 1000D bol uvedeny na trh v roku 2008 v tom case Nikon zavesil na trh svoj Nikon D60. Nikon D3000 bol uvedeny na trh v roku 2009 a je naslednikom spominaneho Nikona D60 (2008) pricom rovesnikom moze byt nastupca Canona EOS 1000D a tym je Canon EOS 500 D (2009). Tento rok vsak Canon zavesil na trh Canon EOS 550 D.
. . . tolko z pohladu rodokmena a uvedenia na trh u oboch konkurencnych znaciek.
určite by som si vybral Nikon, je to kvalitnejšia značka, kamoš čo mal Canon hovoril, že keď chcel fotiť veci v pohybe, tak niekedy foťák reagoval pomaly... teraz má Nikon D3000 a pochvaľuje si ... ale celkovo si myslím, že či si vyberieš jeden alebo druhý, určite nebudeš ľutovať
ja som si kúpil teraz na jar Olympus E620 a nesťažujem sa ... kúpil by som si nikon, ale tento fotoaparát bol v dobrej akcií (boli k nemu pribalené 2 baterky a 2 objektívy)
Ja mam radsej Canon. Moje skusenosti su take, ze ma podstatne sytejsie farby nez Nikon.. Na druhej strane tie nizise rady maju velke problemy v tmavsich priestoroch. Kazdopadne zober co sa ti viac paci, kupou jedneho ci druheho nic nestratis.
Ja ti verim . . . ja aj keby som tie peniaze sral, vedel by som ich vyuzit inak, nakolko su aj dolezitejsie veci ako provokovat vonku s niekolko tisic eurovym "ropovodom" v case ked je na ulici mnozstvo ludi, hladajucich financie roznym sposobom
@carrie neviem, nakoľko sa venuješ foteniu, ale nech si kúpiš Canon alebo Nikon, otázka znie: nakoľko dokážeš využiť potenciál toho ktorého stroja... A samozrejme nezabúdaj na to, že predovšetkým sklo je dôležité. Moja anabáza sa vyvíjala od Prakticy TL (kinofilm) cez Panasonic, Olympus, Sony ku Canonu a Hasselbladu - Nikon som vynechal. Z prvých štyroch nedám dopustiť na Olympus rady SP s manuálnym nastavením, ktorý používam o.i. dodnes, ale inak osobne som za Canon...
Chlapci nerad sa Vam tu do toho serkam, ale d3000 a 1000d su low end zrkadlovky, ktore okrem znacky nerozlisuje absolutne nic, su to hracky , pre tych, co si myslia, ze zrkadlo robi same kvalitne fotky... a, ze mal fotak rozhegany po troch mesiacoch? to by ma fakt zaujimalo
Canon alebo Nikon, ja osobne by som bral obidve značky. Ale predtým by som si porovnal hlavne veľkosť snímacieho čipu a fotky pri takých istých podmienkach ... Megapixely by som veľmi nebral do úvahy. Aj 6 mpix by stačilo, pokiaľ nechceš fotiť fotky väčšie ako A4. Ja mám Olympus E500 s 8 mpix a A4 ti zobrazí úplne v pohode. Ešte ma napadá značka Sony. Aj tá by šla do úvahy. Pokiaľ si začínajúci fotograf, tak ti stači niečo "základné" Najlepšie by som asi porovnal tie fotky. Tiež som začínajúci a pofotil som už krásne fotky. Len si všetko treba vedieť nastaviť. (nie nadstaviť)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
no ja viem, že sú nie prílíš rozdielne..skôr je rozdiel v tej značke
a tiež sa viac prikláňam k Nikonu
. . . tolko z pohladu rodokmena a uvedenia na trh u oboch konkurencnych znaciek.
ja som si kúpil teraz na jar Olympus E620 a nesťažujem sa ... kúpil by som si nikon, ale tento fotoaparát bol v dobrej akcií (boli k nemu pribalené 2 baterky a 2 objektívy)
vidím že vyhráva Nikon ja som tiež za Nikon
len ešte robím posledné závery aký majú na to názor iní ľudia.
Aj kamaráti čo som sa ich pýtala a fotia, tak sa prikláňajú k Nikonu
no tak ti poviem zasa neserem peniaze