Cavte , na Vianoce som pod stromcek dostala novy vissie uvedeni fotak. V podstate ten fotak foti aj za mna ale neviem spravit kvalitnu fotku. Napriklad minule som chcela odfotit ohnostroj a boli s toho len mazance alebo len cierna obloha... viete mi dat d
Respect, 13 a vlastná zrkadlovka. Najprv ti radím prečítať manuál, tam ti pekne je napísané čo je načo (lebo tipujem že používaš iba zelený režim). Ak chceš ohňostroj fotiť je fajn mať statív bo dlhšie časy uzávierky neudržíš bez pohybu teda rozmazania obrazu.
Skús dať pri fotení ohňostrojov nižšie ISO okolo 200, nerob cez automatiku a skús fotiť na statíve (to je taký ten podstavec alebo ako to nazvať na troch nohách) lebo pri takýchto fotkách stačí že trocha pohneš rukou a máš to rozmazané. A ešte si skús nastaviť niejaký program napríklad šport alebo neviem aký tam máš, jednoducho na zaznamenanie rýchleho pohybu.
Ako bolo písané vyššie, clona,expozičný čas, iso a vzťahy medzi nimi, chce to aspoň pár článkov a more skúšania kým si trochu zvykneš pri akom svetle to ako ponastavovať, skús sa pomaly prepracovávať od auto k režimu A a S a neskôr možno dospeješ aj k M a vybrala si si veru ťažkú tému na začiatok fotenia, práve ohňostroje, ale máš stroj, ktorý ako tak zvláda ISO takže sa neboj nasadiť 800 udržatelný čas (zvyčajne pri 18mm ohniskovej 1/18 - 50 mm = 1/50 a kratšie - to je také pravidlo časov) predpokladám, že máš setový objektív takže nič extrémne ale stále lepšie ako kompakt o megaskok, takže skúšaj a veľa šťastia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
napr. www.ephoto.sk (to mi len tak prvé napadlo, ale sú tam fajn typy)
poriadne si to naštuduj...pokiaľ fotíš zrkadlovkou na automatike, to môžeš fotiť aj mobilom... -.-
Na ohnostroj automatiku nemozes pouzit, fotak nevie aky vysledok ty chces a tato scenaria je pre automatiku zlozita.
ak nebudes vediet co znamenaju tieto tri najpodstatnejsie veci tak ti je zrkadlovka k nicomu