Nikon 15x optický zoom, 10mpx, Nikon coolpix L100 myslíte že pre totálneho začiatočníka s fotením by mi mohol stačiť tento Nikon? myslím zoom mpx a model niečo také som dnes držala v ruke prvýkrát ča
vzhladom na tvoje skusenosti mozes mat v ruke aj najlepsi fotak na svete a tie fotky asi nebudu nic svetoborne. Buj rada zato co mas ja doteraz fungujem na svojom 3.2 mpix v mobile
No tak ked len začínam tak tie fotku budú lepšie to nejde zo dňa na den aj ja fungujem na mojom 5mpx v mobile. Ale chodím na školu na ktorej sa foťí.. potrebujem nejaké znalosti už
Z jedného zrejmého dôvodu mi táto otázky vyžšie zlepšili deň
Je to niečo ako falošná zrkadlovka...Dobrá bude,ak budeš ty vedieť dobre fotiť...Grambľavému fotografovi ani foťák za 2000 éčok nepomôže.
Plus..na nete máš kopu fór,čo tak sa poobhliadnuť?
A od zoomu si technické parametre neodvíjaj dievča zlaté zoom sa pri fotení používa málokedy,pretože fotky budú neostré je to taký ďalekohľad,ktorý k foteniu moc nepotrebuješ
@lucina223 Hovorím že začiatočník =D mysli si čo len cheš =D..Tak ja foťiť dobre budem o tom niet pochýb =D. Fóra som poobzerala ale napríklad o tomto tu už ani fóra neexistujú a aj tak ked čítam o zrkadlovkách vela z toho neviem zoom je nahodou celkom dolezity to som pocula nie raz...ale dekuji =D..
@fruitkiss šak ja si myslím prepáč,ale tá tvoja pasáž,že fotiť dobre budeš... poznám fotografov,ktorí fotia už 10 a viac rokov a nedovolia si to o sebe povedal
a neviem od koho to máš,ale zoom je kokotina je rozdiel medzi teleobjektívom na zrkadlovke a zoomom vo falošnej zrkadlovke,na to pozor ale keď si ním chceš fotiť,budiž,do toho ma veľké konské.Ja len vyjadrujem svoj názor na základe svojich vedomostí
Zrkadlovka sem,zrkadlovka tam...dôležitý je objektív aký na tú zrkadlovku nasadíš...Môžeš mať čo ja viem Nikon za horibilné sumy,za ktoré by som su už kúpila 3 ojazdené autá,ale ak na neho nasadíš sklo za 2 stovky si v prdeli.Toť k tomu
Óóó, D no tak viem čo chcem viem čo viem a verím si to nie je zlé sebadôvera a ták..Ked hovorím že budem, tak budem tak to bude! zoom je dobrí nie je to "kokotina" načo by to tam potom asi bolo? načo to s tým robia na okrasu tuším né..Tvoje vedomosti fantázia stačilo mi ďík .....
@fruitkiss ó prepáč ty velectená Pani fotografka,že som sa ja biedny človiečik zamiešala svojimi pochabými vedomosťami o fotoaparátoch a fotení, s ktorými robím cez pár rôčkov, do tvojich veľkolepých úvah.
@fruitkiss - keď tak, bolo by možné sem hodiť pár fotiek z Tvojej produkcie? Najlepšie bez veľkej "fotošopizácie" a "zonerizácie".
Keď už ísť do ultrazoomov a obdobných lepších mydlových krabičiek, tak jedine Panasonic FZ28, resp- do novšieho typu FZ38.
A keďže i ja som Canoňák, tak je tu i naša varianta ako napr. Canon PowerShot SX20 alebo iné SX.
V prípade diskusných fór (a nielen toho) je najlepšie ephoto.sk alebo digimanie.cz, kde sa dajú nájsť vynikajúce recenzie od p.Šurkala. Pred založením novej témy na uvedených stránkach ale odporúčam najprv prečítaj už založené témy. A pred kúpov foťáku odporúčam prečítať » www.ephoto.sk/fotoskola/clank...
@mathulo dakujem, určite pozriem. a čo sa týka tých modelov to nejdem ani pozerrať ja len či mi to zatial stačí tento na pár rokov potom si kúpim vlastnú špicu =D. Najprv o tom musím niečo vedieť a podobne a potom ísť na canonáký panasonici a tieto .
.....Ono tento nebol v pláne mama mi povie že o dva roky kúpy mi poriadny a hľa santa ju predbehol takže na začiatok aspon nech mám akú takú šajnu o foťáku
vlastne nič sa nemení budem potrebovať a budem vedieť bude lepší poradiť mi už asi nebude potom tréba há
@fruitkiss - odporúčam nájsť niekoho, kto už tento foťák má a vyskúšať si ho v praxi, či sedí menu, funkcie, či padne do ruky a tak. Kúpiš ho a nakoniec ešte budeš ľutovať.
@mathulo Ale ja tento už mám síce neplánovane ale je tu vedľa mňa či ako si myslel? skúšala som ho a foťí , len musím počkať na deň večer veľa nenafoťim mám ho zatiaľ neľutujem..mm i kde som chcela zrkadlovku áále pokial držím takú mašinu prvýkrát tak som rada že zrkadlovku nemám asi by mi dlho nevidržala fakt chce to znalosti
tak tento sa od zrkadlovky líši hlavne vzhľadom a funkciami no na začiatky by som si ja osobne vybrala možno aj lacnejší a menej kvalitný foťák... pretože nieje umenie robiť dobré fotky s dobrým foťákom ale, budiš
Počkaj, chodíš na školu kde sa fotí a nevieš tieto základy? Ty si ma fakt rozosmiala
Čítaj recenzie a prezeraj si galérie, hľadaj aj iné fotoaparáty a radšej si vyber niečo lacnejšie, oplatí sa to viacej, pretože akonáhle ťa začne fotenie baviť budeš chcieť zrkadlovku.
@cathy však chcem chcem, a budem zatiaľ mi ju netréba som skromná, netúžim po tom hned niečo na začiatok a potom uvidím, nekúpila by som si hned zrkadlovku..
A kúpa zrkadla nebude posledná investícia. Zistíš, že bez náhradnej baterky sa neoplatí ísť na dlhšie fotenie, setový objektív je použiteľný na začiatku, ani taký blesk by nebol zlý, a keď už blesk, tak prečo nie aj battery grip a ďalšie kvantum príslušenstva. Takže ďalšie finančné položky.
@rheia - dá sa, prečo by sa nedalo. Stačí skúšať, skúšať a skúšať. Je zbytočné platiť foto kurzy za ťažké euráče. I keď niekto spraví dobrú fotku na prvý krát, iný ako spomínaš, tak ani za tých 5 rokov nespraví vydarenú fotku.
A ako som hore spomínal, treba si čítať rôzne fotoškoly a fóra.
@mathulo Nenapísala som, že sa nedá, ale že ťažko, pretože keď nejaký začiatočník dostane zrkadlovku, tak je to preňho niečo nové a určite hneď sám od seba nebude vedieť čo s tým, ale kebyže má niekoho, kto mu to vysvetlí a pomôže, tak to ide určite rýchlejšie, vieš ako to myslím Ja chodím na kurz fotenia teraz a som spokojná
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
» www.digimanie.cz/art_doc-928B9B8...
Je to niečo ako falošná zrkadlovka...Dobrá bude,ak budeš ty vedieť dobre fotiť...Grambľavému fotografovi ani foťák za 2000 éčok nepomôže.
Plus..na nete máš kopu fór,čo tak sa poobhliadnuť?
A od zoomu si technické parametre neodvíjaj dievča zlaté zoom sa pri fotení používa málokedy,pretože fotky budú neostré je to taký ďalekohľad,ktorý k foteniu moc nepotrebuješ
a neviem od koho to máš,ale zoom je kokotina je rozdiel medzi teleobjektívom na zrkadlovke a zoomom vo falošnej zrkadlovke,na to pozor ale keď si ním chceš fotiť,budiž,do toho ma veľké konské.Ja len vyjadrujem svoj názor na základe svojich vedomostí
Zrkadlovka sem,zrkadlovka tam...dôležitý je objektív aký na tú zrkadlovku nasadíš...Môžeš mať čo ja viem Nikon za horibilné sumy,za ktoré by som su už kúpila 3 ojazdené autá,ale ak na neho nasadíš sklo za 2 stovky si v prdeli.Toť k tomu
Týmto zahanbene prosím o odpustenie.
Vôbec si nevšímaj reči o tom, že fotenie so zoomom je vždy zlé. Bavíme sa o OPTICKOM zoome. A nie je to žiadna falošná zrkadlovka. Ani nechce byť.
Vôbec si nevšímaj reči o tom, že fotenie so zoomom je vždy zlé. Bavíme sa o OPTICKOM zoome. A nie je to žiadna falošná zrkadlovka. Ani nechce byť.
Ehm.. ale myslím že som napísala že mi to stačí niečomu nerozumieš?
Keď už ísť do ultrazoomov a obdobných lepších mydlových krabičiek, tak jedine Panasonic FZ28, resp- do novšieho typu FZ38.
A keďže i ja som Canoňák, tak je tu i naša varianta ako napr. Canon PowerShot SX20 alebo iné SX.
V prípade diskusných fór (a nielen toho) je najlepšie ephoto.sk alebo digimanie.cz, kde sa dajú nájsť vynikajúce recenzie od p.Šurkala. Pred založením novej témy na uvedených stránkach ale odporúčam najprv prečítaj už založené témy. A pred kúpov foťáku odporúčam prečítať » www.ephoto.sk/fotoskola/clank...
.....Ono tento nebol v pláne mama mi povie že o dva roky kúpy mi poriadny a hľa santa ju predbehol takže na začiatok aspon nech mám akú takú šajnu o foťáku
vlastne nič sa nemení budem potrebovať a budem vedieť bude lepší poradiť mi už asi nebude potom tréba há
a co sa tyka zrkadloviek...myslim ze aj tak budes zo zaciatku fotit na automatiku a zrkadlovka by bola pre teba priliz komplikovana
Čítaj recenzie a prezeraj si galérie, hľadaj aj iné fotoaparáty a radšej si vyber niečo lacnejšie, oplatí sa to viacej, pretože akonáhle ťa začne fotenie baviť budeš chcieť zrkadlovku.
A ako som hore spomínal, treba si čítať rôzne fotoškoly a fóra.
@tenario Ale ja nechodím na školu ktorá je zameraná len na fotenie to je vedlajšie už som to niekolkokrát písala :- ) dakujem ze si si to všimol