Ahojte, som na pochybach vo vybere zrkadlovky ... a niektori ludia mi tvrdili, ze canony su lepsie ako nikony. Tak by som chcela vediet preco su lepsie, resp. horsie. Viem, ze ide o konkretny typ fotakua nie o znacku. Ale aj tak si dost ludi vybera podla
To je proste už len o tom,ktorý sa ti viac páči (viac vyhovuje) .. mám NikonD5000 a nemenila by som len potrebujem dobrý tele objektív,lebo setový je dosť na nič čo sa vzdialenosti týka :/ .. ale kamarát má Canon1000D čo je o triedu nižší ako ja,ale hrá sa s PS a tie jeho fotky sú krajšie,ale zase ja tiež niečo vyčarujem a bez PS,pretože ho neovládam :/ ... keď Canon tak by som si kúpila 550D
@zemiak42 ... rozpocet mam nizky, len do 500 eur , rozmyslam medzi nikon D3100 a canonom 1100d a ocakavam, ze bude lepsia ako ultrazoom, ci kompakt, ze budem fotit aj manualne nie len automaticky a hlavne ze mi vydrzi dlhsiu dobu na zaciatky mojho takeho ze "serioznejsieho" fotenia by mal stacit ...
Rozdielov nie je veľa, ale vždy sa nejaké nájdu, záleži aj od triedy atď. NASA napr. používa Nikon, veľa ľudí zo zámoria, ktorých poznám majú skôr Nikon. V Európe je Canon trošičku viac rozšírený aj čo sa týka dostupnosti objektívov a rôznych alternatív nem len originálov. Mám rád obe značky, ale bral by som asi Canon, aj keď taký Nikon D3s s objektívom Nikkor AF-S 70-200/2,8 G ED-VR II je fakt neodmietnutelný, len tá cena.
Ak chceš fotiť len tak amatérsky, čo predpokladám, že sa bude diať, popozeraj sa po nejakom Canone napr. 550D alebo Nikon D5100, D90 je veľmi fajn, ale už ju pomaly stahujú z trhu (info mám od oficiálneho distribútora pre SR) a chystajú sa nové veci. Fotenie ide proste do peňazí ak časom očakávaš aj niečo viac
@tenpatic no ja som myslela skor nikon 3100D alebo canon eos 1100D medzi tymi vyberam, lebo sa chcem zmestit do 500 eur, viem je to malo na zrkadlovku, ale co som sa pytala v obchodoch,ze ked dam len do 500, ci nie je lepsie si vybrat ultrazoom, jednoznacne povedali, ze uz radsej zrkadlovku. tak si vyberam lacnu zrkadlovku
Podla mna je canon lepsi, lebo farby a podobne na nom vyzeraju krajsie, realnejsie. Aspon podla testu, ktory som si pozeral pred kupou zrkadlovky Canon Eos 1000d
ja osobne preferujem Canon. Každopádne ak kupuješ techniku , radšej siahni po nejakom online obchode na západe , lebo ikeď je Canon a Nikon "značka" , tak na Slovensko dovážajú shity pre východoeurópsky trh.
Do 500€ však veľa vody nenamútiš , kúpiš tak lacné telo so základným objektívom. To ti moc možností nedá , počítaj že časom ta to samo donúti investovať viac.
V takej cenovej relácii by si nechcela radšej nejaký premakanejší kompakt? Napr. Canon G12 , alebo ja napr. používam Canon SX30 IS.
V každom prípade , fotoaparát nerobí pekné fotky , všetko je o zručnostiach fotografa. Lepší fotoaparát len ponúka väčší okruh možností.
Ja ti čisto subjektívne radím kúpiť Canon, ale uznávam že je to vec vkusu.
Ja mám Canon 550D a som veľmi spokojný (aj keď do 500€ sa s ním nezmestíš ani náhodou).
Ale nesúhlasím s tvrdením tenpatica že je na amatérsku fotografiu. Je jeden z najlepších z "trojčíselnej" Canon rady a videl som z neho (na nete) také fotky, že by ste sa všetci posrali
Záleží fakt iba na schopnostiach, na talente a na šťastí. Značka nerozhoduje Ale Canon a basta
Nekonečná vojna Canon vs. Nikon, pritom obidve značky ponúkajú prislušnú kvalitu. Keď už si vyberieš, tak z mojej strany by som to cca zhodnotil že Nikon ma trochu lacnejšie profi telá oproti Canonu (D3 vs. 1D..) a sú aj pevnejšie ale zároveň aj ťažšie. Pri objektívoch to je u ceny pre Canon, ktorý ma lacnejšie sklá, lepší výber L-kových skiel, u Nikonu sa mi napr. páči výber tele objektívov tej trochu nižšej kvality. Čo ti lepšie sadne do ruky to ber ... napr. teraz by som kvôli tím tele vybral Nikon ale zas Canon má jednoduchšie ovládanie, a nejaké tie maličkosti.
Ak by som tiež vyberal medzi 1100D a D3100 tak kvôli ergonómií a nejakým tím funkcíam by som bral Nikon. 1100D je len v pár veciach vylepšený ale zas žiadna sláva. Okolo 500 € potom jedine 500D, to je asi to najlepšie čo sa tam dá kúpiť, prípadne v bazáre 50D, 90D nikon... veľa možností
ja mam canon a som úplne spokojní...nezáleží moc na značke fotáku alebo pixloch...základ je mat dobré objektívy ...detaily ti tu nebudem písat...P.s.: nikon robí lepšie videá
čo sa týka zrkadloviek, fotím s Canonom eos 1000D, a nemenila by som fotím ale aj Nikonom, nie síce zrkadlovkou..ale Nikon mne osobne vôbec nevyhovuje, občas sa mu podarí aj pekný záber..no mám pocit že dosť skresľuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
(a racionálny dôvod asi neexistuje, odborníci hovoria že sú rovnako dobré)
ale proste... Nikon... ble (blee)
Ak chceš fotiť len tak amatérsky, čo predpokladám, že sa bude diať, popozeraj sa po nejakom Canone napr. 550D alebo Nikon D5100, D90 je veľmi fajn, ale už ju pomaly stahujú z trhu (info mám od oficiálneho distribútora pre SR) a chystajú sa nové veci. Fotenie ide proste do peňazí ak časom očakávaš aj niečo viac
Do 500€ však veľa vody nenamútiš , kúpiš tak lacné telo so základným objektívom. To ti moc možností nedá , počítaj že časom ta to samo donúti investovať viac.
V takej cenovej relácii by si nechcela radšej nejaký premakanejší kompakt? Napr. Canon G12 , alebo ja napr. používam Canon SX30 IS.
V každom prípade , fotoaparát nerobí pekné fotky , všetko je o zručnostiach fotografa. Lepší fotoaparát len ponúka väčší okruh možností.
Ja ti čisto subjektívne radím kúpiť Canon, ale uznávam že je to vec vkusu.
Ja mám Canon 550D a som veľmi spokojný (aj keď do 500€ sa s ním nezmestíš ani náhodou).
Ale nesúhlasím s tvrdením tenpatica že je na amatérsku fotografiu. Je jeden z najlepších z "trojčíselnej" Canon rady a videl som z neho (na nete) také fotky, že by ste sa všetci posrali
Záleží fakt iba na schopnostiach, na talente a na šťastí. Značka nerozhoduje Ale Canon a basta
Ak by som tiež vyberal medzi 1100D a D3100 tak kvôli ergonómií a nejakým tím funkcíam by som bral Nikon. 1100D je len v pár veciach vylepšený ale zas žiadna sláva. Okolo 500 € potom jedine 500D, to je asi to najlepšie čo sa tam dá kúpiť, prípadne v bazáre 50D, 90D nikon... veľa možností
» hd-video.sk?vkg7pAxi4gE
a poprosim vás, ak máte chvíľku, zahlasujte tu za jednu fotku: » www.bookfan.eu/soutez-o-kindle... ďakujem!