@natalls S ktorou značkou máš viac skúseností? Väčšina mojich kamošov a známych má Canon, čiže viac skúseností som mal pred kúpou s ním a tak som kúpil Canona.
toto trápi aj mňa... medzi týmito značkami sa rozhodujem aj ja ale keď nad tým tak rozmýšľam... asi si vyberiem Nikon bohužiaľ, nemám skúsenosti s ani jednou značkou takže je to ťažké si vybrať jeden z dvoch kvalitných fotoaparátov . Niečo má lepšie Nikon a niečo Canon :/
Ako canonak by som volil canon. Ale je to jedno, oba typy su porovnatelne aj vykonom aj cenou. Nakoniec to ake budes mat z toho fotky aj tak bude zalezat od toho aky budes mat objektiv, setove dodavane v zakladnom baleni su väcsinou len priemer a postacia len amaterovi, lepsie objektivy stoja castokrat viac ako samotne telo fotaku. A tiez bude zalezat ako budes vediet fotku dodatocne spracovat v grafickom programe. Predpokladam, ze s fotenim len zacinas. Furt ma udivuje preco si dnes vsetci mladi ludia tak hromadne kupuju digitalne zrkadlovky. Dnes je asi v mode byt fotografom este viac ako spevakom Udivuje ma to preto, lebo 90% ludi co si kupi digitalnu zrkadlovku nakoniec aj tak foti na automatike a maju mizernejsie fotky ako z kompaktu Tym ale nechcem povedat, ze to bude tvoj pripad, len ta chcem ako fotograf varovat, ze toto je konicek pri ktorom sa budes musiet vela ucit a ktory ta bude stat viac penazi ako len fotak, ak budes chciet mat kvalitne foto.
@natutulum Prvá... No väčšina ľudí, keď kupuje zrkadlovku, tak ju nekupuje na mesiac alebo na rok. A ako to bolo spomenuté, ak sa foteniu budeš venovať vážnejšie, zistíš, že prvotná investícia do foťáku nebola posledná. Zistíš, že s jednou baterkou moc nepochodíš, zistíš, že seťák je o ničom, potom zas, je vstavaný blesk má malý dosah...
Takto, ja som tiež za Canon, keďže som i ja Canoňák. Až na pár drobností k nemu nemám čo vytknúť, max to, že je náchylný na prepaly a poslabší seťák. I keď nie až tak zlý, na začiatok stačí.
D5100 som zatiaľ nemal, ale vo všeobecnosti mi viac vyhovuje C po softwarovej stránke, rozložením čudlíkov. Čo je však na N dobré, že seťák (tj. objektív dodávaný v základom sete spolu s telom) je opticky kvalitnejší ako od C. Tak či tak, ľudovo povedané sú to plasťáky z roztavených PET fliaš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
» www.digimanie.cz/art_doc-8738B29...
» www.digimanie.cz/art_doc-31F4F2F...
Nie, toto by som si ani ja nevedela vybrať :/
bez do obchodu, kde su oba a minimalne si vyskusaj, ktory z nich sa ti lepsie drzi v ruke
Takto, ja som tiež za Canon, keďže som i ja Canoňák. Až na pár drobností k nemu nemám čo vytknúť, max to, že je náchylný na prepaly a poslabší seťák. I keď nie až tak zlý, na začiatok stačí.
D5100 som zatiaľ nemal, ale vo všeobecnosti mi viac vyhovuje C po softwarovej stránke, rozložením čudlíkov. Čo je však na N dobré, že seťák (tj. objektív dodávaný v základom sete spolu s telom) je opticky kvalitnejší ako od C. Tak či tak, ľudovo povedané sú to plasťáky z roztavených PET fliaš