Čaute všetci..rozhodol som sa že si kúpim Nokiu 5530 Xpress Music ale nemám s týmto mobilom skúsenosti. Má ho niekto? Oplatí sa ?...Čítal som že je trochu pomalý a zamŕza. Je to pravda ?..a neviete či podporuje TV ?
pomaly? zamrza? vsetko je otazka firmware ktory mas v telefone... po istych upravach by si z toho mohol mat taky telefon ze este po 2 rokoch by ti ho bolo luto vymenit
Ja ho mám... občas sa stane že sa sám reštartuje, občas mu dlhšie trvá keď vypínam nejakú aplikáciu a raz ostal seknutý tak, že som myslela že sa s ním môžem rozlúčiť (ale predpokladám že to sa mi len nejakou záhadou podarilo kompletne ho vybiť, lebo po chvíli na nabíjačke sa zase prebral)
Čo ma ale hnevá je, že sa mi z času na čas samovoľne vypne prehliadač keď som na internete...
mám ju asi 2 týždne a niektoré veci sú na nej neskutočne zbytočne prekomplikované, ale ako celok je fajn, ja sa utešujem tým, že si proste len musím zvyknúť. a ja mám krásnu červeno-ružovo-bielu, takže som s ňou spokojná pomalá rozhodne nie je a ani nezamŕza.
inak našla som jeden zádrheľ - keď som si cez bluetooth poslala z kompu jednu fotku, tak ju príjme, uloží do schránky prijatých správ a hotovo. len sa dá otvoriť, ale žiadne také že "použiť"- ako na profilový obrázok k niekomu som tam nenašla. nevie niekto čo s tým?
tak teda až na tie občasné reštarty otravné a občasné spomalenie spôsobené ale fakt len firmware-om som spokojný s telefónom aj keď ho musím dať zreklamovať kvôli sluchátkam, ktoré záhadne prestali fungovať .... a tie som mal práve rád *evil* a bez stylusu sa dá existovať bez problémov aj keĎ pri menších tlačítkach na webe pomôže ... a s tým vypínaním prehliadača čo tu bolo ... ak šlo o pôvodný nokiácky nedivím sa .... som za operu
@delpurr ano vieme, ze nadovsetko mas rad svoj iphone, ale nemusis hovorit na NOKIU ze je to najhorsi telefon na svete. nikdy som problem s nokiou nemala, nezamrza mi ani nie je pomala, uplne mi vyhovuje. kazdy preferuje inu znacku. mne nevyhovuje napriklad iphone, ten by som ani zadarmo nechcela. a hovorim ze to je picovina? nie, len kazdy ma rad nieco ine.
a ja sa poslednou dobou idem dogrcat z tvojich komentov ked to vidim. nic normalne nevies napisat (ak neratam dnb skupinu), len picovat jak chora vrana na vsetko a vsetkym nadavat.
@marttina tvoja nokia je asi uniqe, ja mam ako moje tak aj skusenosti inych (naozaj zle skusenosti) a niesom ovplyvneny komercnou spolocnostou a uzasnou reklamou, preto to asi vidim tak ako to vidim, proste nokia ma uz velmi silnu reklamu dlhe roky, osvedcila sa kedysi davnejsie ako spolahlivy mobil a tato mienka trva dodnes... Nikto nepozera na to, ze ma miliardu typov mobilov a zaraba na ludoch obrovske prachy v kazdom smere...
Nemienil som niekoho urazit a ani mi nenapadlo, ze sa koli tomu niekto nahneva... a duplom ze ty...
No isto neviem co som ti kedy spravil, ze si takto na mna vybehla, kedysi sme spolu v pokoji pokecali, ale to sem napokon nepletme - s tym nic nenarobim...
Bodaj by som nepicoval, ked v dnesnej dobe demence retazovo ovlada mladu generaciu, nevravim ze ja som dokonaly, to ani zdaleka, kopec ludom vadi moja agresivita a picungy, ako aj tebe...
Ale jedna vec - ak je predsa normalna diskusia, tak pridam svoj koment bez akehokolvek opovrhnutia ale taka sa tu vyskytne naozaj malokedy - tot moj nazor
@mouch4 ja viem na com bezia nokie neboj sa, kazdopadne ja ho absolutne neuznavam a rozhodne ho nepokladam za prevratny a bezchybny operacny system... ale asi mate pravdu, som to troska prehnal...
Pomaly? zalezi v porovnani s cim, moj subjektivny nazor je ze ano, je pomala..
Zamrza? Zalezi co robis.. ked si spustis 50app a nevypnes ich tak, ano, zamrzne, toto je ale vacsinou chyba ruk a nie telefonu, samozrejme obcas zblbne aj system..
Za tu cenu celkom dobra volba.. ale v tej cene by som do dotykovky nesiel, neskutocne mi vadia pomale reakcie pri pisani sms
@delpurr no neviem ci je unique, ale tak co nebolo moze byt ja nie som nahnevana, len proste poslednou dobou ked zapnem birdz tak stale len picujes, proste jeb na to niekedy ja ked vidim debilnu diskusiu alebo anketu tak to vypnem a je pokoj, nechce sa mi nadavat alebo sa rozculovat. aj mne ujde, ale nie v takom hojnom pocte
co sa tyka nokie, mne je to uplne u prdele ci zaraba alebo nie, vyskusala som viacero telefonov a aj tak mam najradsej nokiu pretoze mi vyhovuje vo vsetkom co potrebujem
@marttina vidis som na tom podobne s iPhonom, ale je uzivatelsky menej zhovievavy - to beriem... Lenze je s nim ovela menej problemov v konecnom dosledku ako s nokiami ... aaaa, ano nadavam, ale niekedy proste musim... casto... dost casto...no furt, ale to preto lebo to neviem vydrzaaat joj!
Má trocha na prdel konštrukciu a materiál. Pár krát vyberieš baterku a už to hrkoce. Telefón mám od cca februára a je celý doškriabaný. A to si myslím, že naň dávam celkom pozor. Inak foťák a funkcie sú fajn, síce tomu softu sem-tam jebne a proste sa reštartne, ale tak za tie peniaze...
ja som si mislel ze telefon je na telefonovanie a sms,....ale su ludia co v tom chcu mat "milion" dalsich veciii a potom to tak aj vyzera...ako svajciarski nozik..."vie vela veciii, ale ziadnu poriadne"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Mala som ho rada..
Zamŕza ? ... nie .... (občas sa mi reštartol)
other questions ? ...
Čo ma ale hnevá je, že sa mi z času na čas samovoľne vypne prehliadač keď som na internete...
Ale inak pohoda, už som si zvykla
Nestrápňuj sa zbytočne .. nevyvolávaj hádku nokia vs. niečo ...
Ten telefón fičí na symbiane , ktorý využívajú aj iné značky
inak našla som jeden zádrheľ - keď som si cez bluetooth poslala z kompu jednu fotku, tak ju príjme, uloží do schránky prijatých správ a hotovo. len sa dá otvoriť, ale žiadne také že "použiť"- ako na profilový obrázok k niekomu som tam nenašla. nevie niekto čo s tým?
a ja sa poslednou dobou idem dogrcat z tvojich komentov ked to vidim. nic normalne nevies napisat (ak neratam dnb skupinu), len picovat jak chora vrana na vsetko a vsetkym nadavat.
Nemienil som niekoho urazit a ani mi nenapadlo, ze sa koli tomu niekto nahneva... a duplom ze ty...
No isto neviem co som ti kedy spravil, ze si takto na mna vybehla, kedysi sme spolu v pokoji pokecali, ale to sem napokon nepletme - s tym nic nenarobim...
Bodaj by som nepicoval, ked v dnesnej dobe demence retazovo ovlada mladu generaciu, nevravim ze ja som dokonaly, to ani zdaleka, kopec ludom vadi moja agresivita a picungy, ako aj tebe...
Ale jedna vec - ak je predsa normalna diskusia, tak pridam svoj koment bez akehokolvek opovrhnutia ale taka sa tu vyskytne naozaj malokedy - tot moj nazor
Zamrza? Zalezi co robis.. ked si spustis 50app a nevypnes ich tak, ano, zamrzne, toto je ale vacsinou chyba ruk a nie telefonu, samozrejme obcas zblbne aj system..
Za tu cenu celkom dobra volba.. ale v tej cene by som do dotykovky nesiel, neskutocne mi vadia pomale reakcie pri pisani sms
Ako myslis otazku ci podporuje telku?
co sa tyka nokie, mne je to uplne u prdele ci zaraba alebo nie, vyskusala som viacero telefonov a aj tak mam najradsej nokiu pretoze mi vyhovuje vo vsetkom co potrebujem
@taktik ako tam stiahnem operu?