znamena to ze ludia pomaly ale isto acinaju rozmyslat...nepovedia si ved to je nokia to je pecka, ale zaujima ich aj to co ten mobil dokaze a potom pridu na to ze su aj ovela lepsie moznosti
@schizoofrenik akože slovo shit by som nepoužil určite su aj ovela horšie mobili , samozrejme že všetky mobili od nokie su neni dobré hlavne tie dotykovky ako 5230 a jej podobné su dost na hovno no rada E alebo N je stále dobrá , problém vydím skor v symbiane , v podstate každý druhý mobil od nokie už ma symbian , ja som s ním spokojný a nevymenil by som ho ani za windows ani za android proste my vyhovuje , problémom alebo vela ludí sa stažuje že su pomalé , no bohužial niektoré su nekvalitné aj spracovaním , nechápem ani novú radu C su síce lacné ale načo má mobil tejto rady 5mpx fotak ked nema ani autofocus ....je to divné
@delpurr keby si sa o nokie zaujimal...vedel by si ze stale maju cim prekvapit...napr taka nova nokia ma dokate take veci co by si zatial u konkurencie marne hladal...
@piter09 samsung si zlepšil svoju pozíciu hlavne svojímy dotyk. mobilmy ako sú wave galaxi alebo omnia a predovšetkým i8910HD dalšie napr. sprostejší mobil som už dávno nevidel S5230
Je to preto, ze v dobe dotykovych displejov Nokia nedokaze konkurovat ani Samsungom. Nehovoriac o tom, ze vyvoj vlastneho OS pre dotykove displeje ich strasne brzdi a pri tom staci pouzit uz osvedceny Android.
A samozrejme cena za tie ich paskvily, je tiez niekde mimo reality.
@tommyhot ....no vieš ale všetkým android nevyhovuje a pochybujem že by sa im zvýšili predaje ale s tými displejmi to je prevda ale oni su neni až tak zlé
no anrosid ma len 5 rokov symbián má už 13 , to bude asi problém no ten android tieš vlastne vznikol z linuxu tak neviem prečo by sa nemohlo ujat aj Maemo
@tomtoylc Symbian je vhodny na obycajne telefony pre radovych uzivatelov. Biznis, multimedialna a herna scena podla mna potrebuje ozajstny OS (linux, win, mac). Ak si toto nokia neuvedomi, tak bude len stracat, kedze dotykove telefony pomaly ale isto vytlacaju z trhu vsetko ostatne.
no to čo som si prečital o Iphone tak to je riadne sračka a ta nová tieš pýtat 800€ (32G za vec z ktorej sa nedá volat ....no na tom sa nedá zasmiat a android má tieš plno chýb čo som sa dočítal ...ja si myslím že zas príde niečo nové (OS) a aj android pojde do....
Mám Nokia N900 a jelikož jsem zastánce Nokií a nikdy jsem ani jiný mobil neměl tak se hodně divím .. Sice tato Nokia kterou mám ještě nemá moc aplikací, ale grafické rozhraní a práce s prostorem je tu nejlepší ! A to se ani nezmiňuju k rychlosti načítání stránek a podobných věcí na internetu ! Jednoznačně nejlepší mobil jaký byl kdy vytvořen !
ja mam stale iba nokie sem tam som mal sony erikson ale na mobily si nepotrpim ale teraz momentalne mam nokiu 5310expres music a je to rats style rozbita ako ciganska hracka preto mam este 2 dalsie na nahradne diely
@kosmiklove no neviem co je na nej prevratne teda... Ze ma 12mpx fotak? Prosim ta Dobre - n8 sa im celkom podaril, nenesie az taku davku kritiky ako ine Nokie, ale stale to nieje nic tak uzasne, aby som si to utekal hned kupit do obchodu. A ten symbian - dajme tomu, ze novy nieje tak hrozny, ale aj tak je to nemastne-neslane... Ale to je moj nazor, ak si fanusik Nokie, tak ti to neberiem, su snad aj horsie znacky...
@tomtoylc symbian je hracka pre kalkulacky. Ja hovorim o systemoch, ktore su derivaty desktopovych systemov (linux, mac, win), dokazu poriadne pracovat s vykonnymi procesormi, dotykovymi displejmi atd.. Ci sa ti to paci alebo nie, Nokia medzi dotykovymi displejmi zaostava aj za Samsungom..
@tomtoylc podla vsetkeho je to aj najlepsi telefon sucasnosti jedine co je na vysmech u antinokiakov je HW...680mhz procak a 256 ramka oproti HTC ktore ma 1ghz procak a 768 ram je to docela malo...ale zase predlzi sa tym vydrz a nakolko symbian neni tak narocny tak to BOHATO staci
@delpurr jedine nokie ktore boli moc kritizovane boli 5800 a N97 ktore musim uznat ze sa az tak moc nevydarili ako by bolo treba...teda ako ja som bol s nimi spokojny ale je pravda ze oproti konkurenci je to nic (za konkurenciu berem len HTC a iPhone)...
fotak som az tak mysli nemal i ked aj to je jedna z prednosti...ale tak napr...ktory telefon ma USB host? ze si k nemu mozes pripojit klavesnicu, mys, externy hdd, usb kluc atd...tych moznosti je strasne vela...dalej navigacia zadarmo...u konkurencie mas len google maps ale to neni plnohodnotna navigacia...atd
@kosmiklove neviem ci navigacia zadarmo je az taka prelomova a DOLEZITA funkcia, na zaklade ktorej by som si vyberal telefon A co sa tyka tych moznosti pripojenia klavesnice, mysi atd... Rozmyslam aky to ma poriadny zmysel - malicky displej a k nemu pripojena klavesnica a mys - je to sice nadstandartne, ale rozhodne nie nieco, co mi na inych telefonoch neuveritelne chyba
@kosmiklove s tym suhlasim, dnes uz vyrobcovia odkukaju od toho druheho vsetko... len je to znacka Nokia, voci ktorej som skepticky hlavne koli tomu, ze si vybudovala tak silne prvenstvo, ktore si podla mna uz teraz vobec nezasluzi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Casy, kedy sa na nej nemalo co dojebat a preto bola neznicitelna su uz davno prec...
A samozrejme cena za tie ich paskvily, je tiez niekde mimo reality.
no má svoje drobné muchy
uz len kvoli super amoled displeju by som ich bral
» www.mojandroid.sk/novinky/android...
ale symbian nie je zlý len by potreboval určité zmeny
a ked už sme pri tom čo máš ty ?
Maemo mozno nemusi byt zly system, lenze ich strasne brzdi vyvoj.
A ja mam iPhone, ale uz pomaly dosluhuje, takze pojdem do HTC.
mne staci jednoducho volat, sms, fotky, hudba a internetovy prehliadac a dotykove telefony velmi nemusim
terás mám nokiu E66 a velmi dobrý mobil musím povedat
..kvak..
....možno pre teba ...a sa stavím že máš android a nilkdy si na ňom nenašiel chybu ...niekomu vyhovuje symbian niekomu nie ..tot vše
@delpurr jedine nokie ktore boli moc kritizovane boli 5800 a N97 ktore musim uznat ze sa az tak moc nevydarili ako by bolo treba...teda ako ja som bol s nimi spokojny ale je pravda ze oproti konkurenci je to nic (za konkurenciu berem len HTC a iPhone)...
fotak som az tak mysli nemal i ked aj to je jedna z prednosti...ale tak napr...ktory telefon ma USB host? ze si k nemu mozes pripojit klavesnicu, mys, externy hdd, usb kluc atd...tych moznosti je strasne vela...dalej navigacia zadarmo...u konkurencie mas len google maps ale to neni plnohodnotna navigacia...atd
Ale ako vravim - je to moj nazor.
co sa tyka ostatnych veci tak vacsinu vsetko uz kazdy lepsi telefon ma a tazko by si tam v niecom superil...tak uz ide len o to co ti sadne
a 5800 by som nekritizoval kedže to bol prvý dotyk. mobil od nokie ...kritizovat možme len to že neskoro prišiel na trh
a N97 tam pol problem s OS ale nový firmware to vyriešil teda skoro
a čo sa týka hardwerového vybavenia mobilov od nokie to asi jediné nechápem ...taktieš absencia autofokusu u rady C
v dotykovom svete je nokia podla mna jedna z najhorsich