Zdravim prosim vas potreboval by som radu. Potrebujem si kupit notebook do 500 eur a moc sa v tom nevyznam. Velkost notebooku by mala byt klasicka, znacka najlepsie Lenovo, potrebujem ho aj na surfovanie, no dobre by bolo keby na nom isli aj nejake hry no
@bonton tak hej, ale lenovo je ultrasračka, mal som ho pár dní a proste nikdy viac, som to musel vrátiť. som mal tiež z tejto rady, ale lacnejší, ale rozdiel bol len komponentoch ale "kvalita" spracovania bude tá istá. potom som zakúpil HP v podobnej cenovej hladine a to je oproti tomu luxus čo sa spracovania týka, žiadne artefakty na zvukovom výstupe, nič nevŕzga, proste to šlape... ale na tom HP mám zas vadný bod na obrazovke a zrnká prachu v displeji, takže kvalitu zobrazovacej jednotky asi nebudú mať najlepšiu...
a ešte k lenovu, poznám niekoho kto má tiež lenovo, tú lacnejšiu triedu a tiež, reklamácie, prasknutý bant a tak.... len problémy
@18miki18 sry, ale asi najhoršia značka je HP, najviac reklamované, viem z vlastných skúsenosti a čo poznám 2 kamošov, tak sa stačí ich opýtať, čo najčastejšie opravujú je HP a čo najmenej je lenovo a toshiba, to sú také značky, kde skôr dostaneš zlý výrobný kus, tak ako to bolo u teba
@8 ak by mal viac, tak by chcel za viac všetko je otázka financií
@bonton je to možné, mám HP prvýkrát tak uvidím... najlepší noťas čo som mal bol ASUS spred 4 rokov.... keby mi stačil jeho výkon tak by sa teraz niekedy dožil 4 rokov v jediného problému a proste verím že by ďalšie 4 roky aj fungoval.... možno disk by sa pokazil, lebo to sú šmejdy stavané aby 3 roky vydržali
ale z lenova je to proste cítiť na "omak" je to šmejd
neviem, ja som za toshibu, celkovo ju má veľa ľudí z okolia a nepoznám nikoho, komu sa pokazila a to ju majú 5 rokov, ja mám svoju 2 roky a už prežil pád, kde mi jeden čas čudne išiel ventilátor, ale neskôr to rozchodil potom voda z pohára omylom dostala do nb no a len po prečistení HDD hneď naskočil
kamoš si oblial monitor vodou, ta časť mu trocha ide inak, ale inak v pohode
celkovo, keď si kupuješ nb za 500 eur je veľmi zlá investícia, kedže nb je už je zaostalý niekoľko rokov...
hm, RAM urcite aspon 4GB ... 8 to uz fakt istota - hm, asi najvecsi podiel podstatnosti vo vykonne (+ SD disk a to je este rychlejsie -- i ked bez toho nateraz zijes ... kamos, co mal SD disk uz dnes uz spat nechce na klasicke HD ... nvm, asi len pri spustani)
disk minimalne 500GB
ak teplo, tak procak Intel (menej zahrieva intel) ... 2 jadrak s 2 spracovanimi vlaknami na jadro
znacku - za seba Asus (strykovy dobre, moj nejake muchy ale to bol jeden z prvych s 17.3")
OS - Win 7 alebo 8
posvietenie klavesnice - to si ludia chvalia
vydrz neviem podla parametrov, iba kolko pisu, tj. co najviac
grafika skor za Intel ....
ak do buducna - nove technologia, tak disk SSD alebo hybrid HD + SSD
Si podtaktuj procák (aj ked všade teraz tlačia UEFI bios neviem z akého dôvodu) a keď budeš hrať tak moc nepočítaj s tým že sa hriať nebude na to sú stolné počítače každopádne intel by mal byť v pohode čo sa týka teploty
Už po záruke?
No, keď spomínaš Lenovo, tak odporúčam T sériu, ktorá ma dobre poriešene chladenie, teda viac otvorov. Skús pozrieť » www.lacne-pc.sk/eshop/notebook-... + dokúpiš SSD disk a RAMku.
Čo sa týka dlho zapnutia, tak mám odtial staršiu T sériu, konkrétne T61, ktorá je zapnúta celý deň a každý deň v týždni. Bez problémov funguje ako web server.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
2. aj na surfovanie? do 500 eur sú len na surfovanie
» www.alza.sk/lenovo-ideapad-...
asi by som zobral tento
a ešte k lenovu, poznám niekoho kto má tiež lenovo, tú lacnejšiu triedu a tiež, reklamácie, prasknutý bant a tak.... len problémy
@8 ak by mal viac, tak by chcel za viac všetko je otázka financií
ale z lenova je to proste cítiť na "omak" je to šmejd
kamoš si oblial monitor vodou, ta časť mu trocha ide inak, ale inak v pohode
celkovo, keď si kupuješ nb za 500 eur je veľmi zlá investícia, kedže nb je už je zaostalý niekoľko rokov...
disk minimalne 500GB
ak teplo, tak procak Intel (menej zahrieva intel) ... 2 jadrak s 2 spracovanimi vlaknami na jadro
znacku - za seba Asus (strykovy dobre, moj nejake muchy ale to bol jeden z prvych s 17.3")
OS - Win 7 alebo 8
posvietenie klavesnice - to si ludia chvalia
vydrz neviem podla parametrov, iba kolko pisu, tj. co najviac
grafika skor za Intel ....
ak do buducna - nove technologia, tak disk SSD alebo hybrid HD + SSD
» www.alza.sk/notebooky-s-win...
grafika - zalezi na co ... ... i ked dnes uz dlaci sa pouzivat rychlejsie generovanie nelen v hrach ....
hm, co odvadza viac tepla - plastove alebo kovove? ... nvm
@bonton ... ja ficim s 5 rocnim notebookom (na linuxeco furt)
Skôr aspoň ThinkPad Edge : » www.lenovo-shop.sk/lenovo-thinkpad... (možno trošku nad rozpočet)
» www.gigacomputer.sk/asus-vivobook-s...
No, keď spomínaš Lenovo, tak odporúčam T sériu, ktorá ma dobre poriešene chladenie, teda viac otvorov. Skús pozrieť » www.lacne-pc.sk/eshop/notebook-... + dokúpiš SSD disk a RAMku.
Čo sa týka dlho zapnutia, tak mám odtial staršiu T sériu, konkrétne T61, ktorá je zapnúta celý deň a každý deň v týždni. Bez problémov funguje ako web server.