@shifter pan v @1 ti kraviny pise .. novodobe masinky maju riesene napajanie, ze ked sa baterka nabije na 100% odpoja ju z okruhu a ides len na siet, takze pohoda ... ale je tam hacik, ze Li-Ion baterky nemaju rady teplo, takze ked si dlho na napajani a zahrievas masinu nie beznou pracou ako hra napriklad mal by si ju vybrat, ale opovaz sa na nejakej tej urovni, ze 10%, lebo sa samovybijaju
takisto ich nikdy nemlat na nizke napatie cize pod 15% povedzme a okolo, niesu pamatove ako byva mytus a citlive na nabijacie cykly, takze kratkodobe odpajanie a napajanie a ze sa bude zo 70% nabijat a potom o pophodku zas z 80% a tak je zle
@matwejo tiež nemáš úplne pravdu. Novodobé notebooky to síce trochu ošetrili, ale NIKDY, ak je baterka v notebooku, nebude notebook ťahať LEN zo siete. Pre zmenšenie nabíjacích cyklov to zrobili tak, aby po dosiahnutý 100% určitú dobu nenabíjalo, ale vybíjať batériu bude stále a to, aby sa nevypol, keď odpojíš notebook zo siete. Batéria sa stále vybíja a je lepšie - ak je notebook stále v napájaní - vybiť batériu na 30-50 % a odložiť ju niekde na chladné suché miesto...
A raz za 2-3 mesiace ju úplne vybiť, úplne nabiť a znovu vybiť na tých okolo 40% a odložiť.
@shifter a odpoveď na otázku je - nie, úplne ju vybi a nabi iba raz za čas. Určite ju nevybíjaj a nenabíjaj stále, zvyšuješ tým počet nabíjacích cyklov. Kľudne nechaj 100% a buď na nabíjačke, v tomto má @matwejo pravdu @3
@matwejo s tym poslednym odstavcm by som velmi nesuhlasil
Bateriu uz skoro 3 roky nabijam ako sa mi zachce, pracujem, spadne na 70% povedzme, nabijem, potom odpojim aj pred koncom, zas nieco spravim, potom to dobijem na 100 a nemam ziaden problem, vsetko funguje ako ma, vyzdr je vzdy rovnaka, battery health sa vzdy drzi na rovnakom cisle, maximalne skace hore dole o nejakej 2-3% v zavislosti na tom, ako casto nabijam/pouzivam adapter
@trdelniiiq nevravim, že bateria v notebooku je zlá, len sa skracuje jej životnosť, keď sa stále nabíja. Ty nemáš možnosť predĺžiť jej životnosť. A matwejo má pravdu, len 3 roky nie je žiadna doba. Veď notebooky sú na to robené, aby sa s nimi mohlo robiť to čo robíš ty.
@filipkoo naco by som predlzoval jej zivotnost, ked tych 1000 nabijacich cyklov, po ktorych bateria klesne na nejakych 70-80% ani nevyuzijem a vymenim dovtedy stary za novy.
@trdelniiiq máš len šťastie. Nezažil si notebook, ktorého baterka po necelých dvoch rokoch vydržala 2 minúty ani notebooky, ktoré po asi 4 rokoch klesli z pôvodných 4 hodín na 1.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Poprípade to rob ako každý normálny človek, nabiť,vybiť,nabiť,vybiť...
takisto ich nikdy nemlat na nizke napatie cize pod 15% povedzme a okolo, niesu pamatove ako byva mytus a citlive na nabijacie cykly, takze kratkodobe odpajanie a napajanie a ze sa bude zo 70% nabijat a potom o pophodku zas z 80% a tak je zle
@matwejo tiež nemáš úplne pravdu. Novodobé notebooky to síce trochu ošetrili, ale NIKDY, ak je baterka v notebooku, nebude notebook ťahať LEN zo siete. Pre zmenšenie nabíjacích cyklov to zrobili tak, aby po dosiahnutý 100% určitú dobu nenabíjalo, ale vybíjať batériu bude stále a to, aby sa nevypol, keď odpojíš notebook zo siete. Batéria sa stále vybíja a je lepšie - ak je notebook stále v napájaní - vybiť batériu na 30-50 % a odložiť ju niekde na chladné suché miesto...
A raz za 2-3 mesiace ju úplne vybiť, úplne nabiť a znovu vybiť na tých okolo 40% a odložiť.
Bateriu uz skoro 3 roky nabijam ako sa mi zachce, pracujem, spadne na 70% povedzme, nabijem, potom odpojim aj pred koncom, zas nieco spravim, potom to dobijem na 100 a nemam ziaden problem, vsetko funguje ako ma, vyzdr je vzdy rovnaka, battery health sa vzdy drzi na rovnakom cisle, maximalne skace hore dole o nejakej 2-3% v zavislosti na tom, ako casto nabijam/pouzivam adapter