u mňa je to Kvothe z fantasy Meno vetra aj keď trojky sa asi nikdy nedočkám ...a lord Henry Wotton s jeho cynickým pohľadom na svet z knihy Portrét Dorrian Graya
rozhodne Severus Snape z Harryho Pottera, lebo to bola dokonale napísaná a hlavne rozporuplná postava a dá sa pri ňom veľa rozmýšlať o jeho činoch a o tom či bol dobrý, alebo zlý (ja tvrdím že bol dobrý) , o čom vedú fanúšikovia nekonečnú vojnu, teraz som dostala chuť prečítať si nejakú tú fanfikciu
a okrem neho ani nemám tak vybranú nejakú konkrétnu, moja obľúbená kniha je Sofiina voľba takže stade asi Sophia a Nathan, ale aj Stigo, ale napadá ma aj Dupin (ktorý je podľa mňa lepší ako knižný Sherlock aj knižný Poirot), alebo aj iné postavy z HP, z Ergona, Piesne ľadu a ohňa atď. a z nejakého dôvodu mi chodí po rozume aj hl. postava z Nabokovej Lolity, ten je tiež dosť rozporuplný, alebo nie až tak rozporuplný, ale v podstate koná nemorálne čo robí málo postáv
@trdelniiiq no mne to tak rozhodne nepríde byť, čiastočne možno kôli tomu obratu v poslednej knihe, každopádne niektorý fanúšikovia ho proste nemajú radi a zvírazňujú jeho negatívne vlastnosti
@trdelniiiq práveže je to idiot a dosť možno moderátor incel fór
A toho je veľa a zároveň si spomeniem len na málo
Ale Yossariana som mala.dlho veľmi rada. A v puberte Doniphana zo Sto rokov prázdnin
Náhodné fínske literatúry sa mi spomínať nechce
Zatiaľ mi napadá len Brady Hartsfield z Pána Mercedesa od Stephena Kinga. Zaporák, vrah a bol geniálny. V prvej časti tejto trilógie som ho mala najradšej a vo veľa veciach sa mi páčila jeho povaha
Z fantazijnych žánrov to budú asi Lee Scoresby z His dark materials, Shallan Davar zo Stormlight archíve, Leto II Atreides z Duny a Arla z Well-built city.
Z ostatných čítam najmä severskú krimi a tak mi hned napadli napr Harry Hole a Katrine Bratt z nesboviek a Mia Kruger z románov Samuela Bjorka.
Ešte sa mi dosť páčil Holden Caulfield z knihy Kto chytá v žite. Veľakrát som sa v ňom našla a uvedomila som so niektoré svoje vlastnosti. Tiež som zistila, že ľudia a hlavne dospievajúci sa vo svojej podstate nemenia (o tom som bola síce presvedčená už dlho) a nie ako rodičia hovoria, že dnes sú mladí úplne iní a ide ich iba o alkohol, sex a drogy!
uz dlho som necitala ziadnu beletriu + vonkoncom nie nejaku kde by ma hlavne zaujala nejaka postava. Alebo kde by slo o postavy tak do hlbky Ale čo spadá do môjho 20+ beletrioveho srdca je jednoznačne Bulgakov A Mistr, Markétka a Woland vsetci traja a aj skrze ne a celkovu storyline som si dost metamorfovala udalosti co sa stali a pomohlo mi to sa vyrovnať s tým .... jedina kniha co mi napadla na tuto temu teraz
@pandoras Možno som tú knihu nepochopil, ale Holden Caulfield mi strašne išiel na nervy. Bol to debil ktorý sa stále na všetko stažoval a takmer za všetko vinil ostatných pritom si za všetky problémy mohol sám.
@sidious Mne zas niekedy pripomínal mňa, takže možno aj ja leziem ľuďom na nervy A ešte som zabudla, že mne sa páčilo aj jeho vyjadrovanie. Neviem, možno aj záleží, v akom veku si to čítal, ja som vtedy mala nejakých 15 - 16, teda bola som v Holdenovom veku a možno to zohráva nejakú rolu?
@staphylococcus no nazov uz ma The Doors of Stone a na nejakom Comic-Cone povedal (naznacil) ze trilogia je len uvod do tohto sveta tak kto vie ci len ma reci aby sa predavala dvojdielna trilogia alebo nie
Ja viem, ja viem, ale on furt keca. Uz ked vysla jednotka tak hovoril, ze on to ma v podstate uz cele napisane, len treba tie dalsie diely "ucesat". S tym to od neho vydavatel kupil. A tu trojku uz prepisuje stale dokola 6 rokov, aj ked ju uz v podstate ma napisanu, len je chronicky perfekcionista a nie je mu to dost dobre. Akoze na druhu stranu, on pise fakt nadherne a je vidno, ze sa s tym prple do najmensich detailov ale ta trojka proste uz nevyjde, ked nevysla doteraz.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
A toho je veľa a zároveň si spomeniem len na málo
Ale Yossariana som mala.dlho veľmi rada. A v puberte Doniphana zo Sto rokov prázdnin
Náhodné fínske literatúry sa mi spomínať nechce
vela
ale najviac?
Daniel Sempere
kto pozna, palce hore
Z ostatných čítam najmä severskú krimi a tak mi hned napadli napr Harry Hole a Katrine Bratt z nesboviek a Mia Kruger z románov Samuela Bjorka.
a teda prosim naprav, aj anjelska hra je uzasna, celkovo vsetky jeho knihy
a inak Kvothe je ppci, aj dufam ze sa toho tretie dielu dozijeme
Max Demian.
Holden Caulfield.
Ako vazne, s touto moznostou uz ani nepocitam