myslim tie co sa nosia namiesto dioptrickych okuliar, mate niekto?kolko stali?ako casto ich menite ... a veci kolo toho? lebo ja mam nosit dioptricke brile do dialky (1,2) ale nenosim ich lebo mi nepristanu a zavadzaju mi -.-
sorry za chyby viem ze pisem
nosim ich tak casto podla toho ake mam.. su denne, tyzdnove, mesacne, polrocne..neviem ci aj rocne..podla toho sa orientuje aj ich cena.. skus pozret sosovky-kontaktne.sk
ja si objednavam odtial..najprv ti vsak lekar musi urcit ktore budu pre teba najlepsie a potom si ich mozes objednavat sama
určite choď najskôr očnému, on ti povie aké čočky potrebuješ aby sa náhodou nestalo, že potrebuješ dáke špeci, kúpiš si obyčajné a nebudeš v nich dobre vidieť.
+ak je normálny, on ti poradí aj s predajnými miestami ak nebudeš chcieť kupovať od neho
ostatné spomenula @1 myslím že sa vyjadrila dosť jasné
Tak u ocneho ich kupis tak za 56 cca aj s roztokom z internetu mozno o 20 eur menej a vydrzia ti pol roka ale dbaj na to ze kazda sosovka vydrzi dlhsie ako ma napisane takze 2 tyzdnova vydrzi aj mesiac ak sa o nu budes starat ako mas.V kazdom pripade sa daj poriadne vysetrit t.j ocne pozadie a podobne veci tu nejde len o to ze kupis take sosovky ake mas okuliare dalej zaoblenie oka je potrebne mat spravne inak sa nahnes a sosovka proste vypadne co ak by si mala na mieru parametre tak sa nestane
Najprv choď ku očnému alebo kontaktológovi, dá ti skúšobne a keď sadnú tak ti objedná podľa toho aké chceš - denné (sú bez roztoku a najhygienickejšia voľba), týždenné, mesačné a štvrťročné (večer dáš do roztoku) a kontinuálne (v prvý deň mesiaca dáš do očí, v posledný deň vyberieš ale približne tretí až štvrt deň by si mala dávať tiež do roztoku).
Prvý krát som zobrala od doktora, potom som si objednávala sama, keďže u očného sú šošovky predražené.
Ja som nosila na skúšku kontaktné šošovky, Nepamätám sa presne koľko stáli ale dosť. Myslím, že roztok som menila po každom použití, lebo všetky bludy z očí sa tam dostali tak aby som niečo nechytila a neoslepla. A nové šošovky tak po mesiaci. Ale strašne mi vadili a nevedela som si na ne zvyknúť, osobne ti teda odporúčam nosiť radšej okuliare, je s nimi menej starostí a dnes je už toľko druhov, že sa proste nemôžeš vyhovoriť na "nepristanie". A keď si na ne zvykneš nebudú ti ani zavadzať.
ja som platila za 3xmesacne tusim 60eur? switch premier som mala.
a nosila som ich v pohode 7 rokov a potom som skoro oslepla kvoli nim a mam kurva stastie ze vidim dnes takze odporucam dodrziavat pravidelne kontroly a starostlivost ak mas suche oci tak si urcite kvapkaj nenos sosovky prilis dlho a nespi v nich (ja som mala take v ktorych sa dalo aj spat obcas a fakt 7 rokov ziadny problem ani suche oci ani nic az kym som neskoncila na antolskej jedneho krasneho dna no)
@sufurky Nie, proste som to zavrhla. Aj tak mi to vadilo a stále som mala tie okuliarové tiky. Priznávam, bolo aj pár fajn dní keď som ani nevedela, že mám niečo v oku, ale drvivú väčšinu ma to strašne dráždilo.
@sufurky Nie, určite nie. Vieš a keď to máš permanentne okrem spánku tak to ani netreba si myslím. Ale jasné, keď to nosíš len na čítanie alebo tak, zrejme dosť otravujú. Nemysli si však, že keď ich nemám tak nevidím. Veľa ľudí sa čuduje, že keď ich mám dole tak či vidím a ja sa čudujem, že "jo, všecko v poho, ako ťa napadlo, že nevidím?". Spokojne vidím aj bez nich ale aj tak mi asi ostanú na celý život. Mne to neva.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ja si objednavam odtial..najprv ti vsak lekar musi urcit ktore budu pre teba najlepsie a potom si ich mozes objednavat sama
+ak je normálny, on ti poradí aj s predajnými miestami ak nebudeš chcieť kupovať od neho
ostatné spomenula @1 myslím že sa vyjadrila dosť jasné
Prvý krát som zobrala od doktora, potom som si objednávala sama, keďže u očného sú šošovky predražené.
*kontaktné šošovky
a nosila som ich v pohode 7 rokov a potom som skoro oslepla kvoli nim a mam kurva stastie ze vidim dnes takze odporucam dodrziavat pravidelne kontroly a starostlivost ak mas suche oci tak si urcite kvapkaj nenos sosovky prilis dlho a nespi v nich (ja som mala take v ktorych sa dalo aj spat obcas a fakt 7 rokov ziadny problem ani suche oci ani nic az kym som neskoncila na antolskej jedneho krasneho dna no)
Skúšobne šošovky sa dávaju zadarmo
Skúšobne väčšinou 1 dňové zadarmo, ak je všetko v poriadku následne dostaneš tiež zadarmo šošovky na týždeň aj s roztokom
Neskúšala si inú značku ?
Tak šošovky nie sú pre každého ty si asi tento prípad
Mne okuliare dosť vadili teraz ich mam týždenne na sebe možno 5 min nerozmyšlala si o operácii
Ved ja ti verím že vidíš ja sa už dlhšie chystám na operáciu bohužiaľ ešte sa mi nezastavil rast takže stále čakám