Inak ako vnímate Trnavčanov? Netrnavčania? Akože Spartak, Bíli andelé, jarmek v septembri, oné a tvrdá reč? Či vám to aj nič nehovorí? Dze, mlíko, fruštuk a také
@paulieevans minule si ku mne prisadli vo vlaku nejaké trnavské deti a rozprávali sa tým vašim nárečím, a úplne vážne: NIČ horšie som ešte nikdy nepočula!
@tangerina No ja rozprávam našťastie pekne mäkko, keď niekomu poviem, že som z Trnavy, neverí mi, ale mňa tomu učila babka slovenčinárka. Iba s jednou vecou mám problém. Predponu ne- (nemala, nerobila) vyslovujem tvrdo mäkko to snaď ani neviem
Ale hej niektorí rozprávajú hrozne a starí ľudia asi najviac, tí používajú totálne "trnafské nárečí"...
@moccacino Dala som tam všetky okresné mestá okrem Topolčian a Hlohovca A áno bohužiaľ máš pravdu, v Trnave a v okolitých miestach je kopa sedlákov, nevychovaných a sprostých ľudí. Ale nie každý je taký - ani ja nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Ale hej niektorí rozprávajú hrozne a starí ľudia asi najviac, tí používajú totálne "trnafské nárečí"...