hej a bolo to zaujímavé, ako som sa postavila a zrazu som prestala počuť a videla iba tmu s bielymi škvrnami a potom otvorím oči a ležím na zemi a mama vystrašená nadomnou "vnímaš ma už?"
keď som bola mladšia, mávala som extrémne nízky tlak. to bolo na dennom poriadku. ráno som pekne vstala z postele a následne zo zeme.
ale časom sa to zlepšilo... potom som sa dvíhala zo zeme po pol ceste z izby na wc, a potom to prešlo už úplne
no a potom, keď som raz bola darovať krv, a nejako mi zobrali viacej ako mali... tak som si tiež poležala, a toľká starostlivosť od zdravotného personálu, že si to ani predstaviť neviete
To bolo nieco... V autobuse cestou tam som odpadla prvy krat to ma prebrali a ucitelka nic a cestou s5 som odpadla ale to ma uz neprebrala...A potom som sa ocitla v nemocnici co si pamatam
Vraj som bola dehydrovana ale vlastne to nikto nevie urcite
Našťastie nie, ale mala som k tomu blízko párkrát v kostole kvôli aróme kadidla, robilo mi to vždy hrozne zle. Alebo keď tam bolo proste v lete veľa ľudí, teplo a vydýchaný vzduch. A tiež asi pred mesiacom - no našťastie len skoro - na praxi na operačnej sále, mala som teplotu, zapchatý nos, vďaka rúšku obmedzený prívod vzduchu, asi 3 vrstvy oblečenia a na tom ešte najvrchnejšiu sterilnú, ktorá teda dvakrát priepustná nie je a musela som držať háky a ani nehovorím o "vôni" z otvorenej brušnej dutiny...
Otras mozgu sa ráta? To bolo v detskom tábore pred desiatimi rokmi. Hrali sme basket a ja drobec som narazil do mohutného vedúceho, ktorý s nami hral...hlavou dozadu a tresk o betón. Pamätám, ako by to bolo teraz...po prebudení som sa trochu smial, aj keď ma nenormálne bolela hlava, pretože ten pohľad, keď rozlepíte oči a všetci sa k vám v kruhu skláňajú je zaujímavý. Bol to trochu mimotelový zážitok..mihali sa mi počas toho obrazce z života.
Iba v skole, ked niekto vymyslel hru, ze jeden bude hyperventilovat asi tak 15 sekund, potom zadrzi dych oprie sa o stenu a nasledne ho dalsi traja o nu budu tlacit.
Ale inac vzdy ked sa mi zacne mrte smievat pred ocami tak si to nejak osefujem aj sama, zistila som, ze ked sa predklonim, tak sa vycisti obraz
ráno som vstala s tým že mi je zle, bolela ma hlava a tak..a cestou do kupelky ma šlahlo o zem pamatám si ako sa mi podlomili kolená a potom som sa prebrala a nado mnou už stáli rodičia a mala som na hlave mokrý uterák
keď som bola menšia, tak som okolo 6 ráno išla na wcko a boli tam nejake časopisy, som sa na nich zadívala a posledné čo som videla boli len nejaké čudné čísla a potom som sa prebrala a ležala som na chodbe na zemi, pri mne mamka kričiaca ockove meno a následne ocko s varechou (niečo varil) pri dverách odvtedy už nič.. len obdobie keď som mala veľmi nízky tlak a na koncerte som vyšla nadýchať sa vzduchu a tak som stála a začala sa mi strašne krútiť hlava až so mnou začalo cúvať a musela som sa oprieť o stenu aby som tam nepadla... vypila som liter vody na jeden šup a prešlo to až keď som zase začala skackať...
a hej ! ešte keď sme boli so psom na veterine a mu veterinár niečo pichal a bolo to malinké šteniatko a len so sestrou som tam bola, tak keď som uvidela tú obrovskú ihlu, začalo sa mi bieliť pres očami.. musela som vybehnúť vonku, sadnúť si na chodník a predýchať to
ked som bola malá,si pamatám jak som si umývala zuby pri umývadle,a zrazu som sa ocitla asi 5 metrov dalej,pri vani..to nebolo take strasne..
a myslim ze minuly alebo predminulý rok som odpadla fest .a asi po 10 minutach fackovania ma prebrali.pritom,mne tych 10 minut prislo ako par sekund...zacal kolotoc vysetreni,volaco mi zistili,dali tabletky,ktore som ani nevidela,a teraz sa mi uz len kazdy den kruti hlava a hmlí pred ocami..
@acvd43xa7w odpadava, ked stoji, ale nemoze to tu napisat, bo sa uci mirkoekonomiu aby mohla zalozit mirkosoft, tak to tu pisem za nu... a este som chcel, ze ma lubi
@acvd43xa7w ale co trepes ved furt, ked sa postavis, odpadnes a preto sa pohybujes len v lahu a na sk8te lezis na bruchu a rukami sa odrazas a je to humorne a cele dni mi vypisujes ze bezo mna nedokazes zit tak tisko
po určitých liekoch od psychiatričky... jeden z vedlajších účinkov je odpadnute... ale nemyslel som si že sa prejaví práve na mne... a keď som mal jeden úraz hlavy (nič vážne, ale mal som polku čela odretú, celú zakrvácanú no nebol to otraz mozgu ani nič) a potom keď som sa pozrel v aute do zrkadla a videl som ako som mal polku hlavy krvavú, odpadol som
kazdy den sa mi skoro mota hlava a mam take zatmenie pred ocami , ale uplne som asi este neodpadol aj ked tazko povedat lebo ked mam nekedy 3-4 promile mozno sa to da pocitat za odpadnutie
Po prvej injekcii do kolena na mňa prišli mdloby, ráno som nič nejedol ani nepil, potom hentaký stresujúci zákrok (a kurevsky bolestivý)... A potom som šoféroval domov...
Veľakrát. Keď som začala fajčiť, keď som dlho stála v priestore, kde nebol dobrý vzduch, alebo po ráne, keď som vstala z postele, tak som padla hneď vedľa nej, alebo pri umývaní zubov do vane. Keď som hladovala a namáhala sa pri behaní a potom som sa napila vody a vtedy sa mi vraj neokysličil mozog a odpadla som.
jj v piatej triede som chodila aj s mladsou sestrou do druziny...ona s dvoma jej spoluziackami a ja sme sa hrali s loptou..a preletela nam cez 2 metrovy plot co ma hore take vycnievajuce tycky....ako najstarsia som chcela ist po nui...a mne sa nechcelo obehnut ceeelu skolu tak som si povedala ze preleziem..ako som tsala hore lava nohavica sa mi zachytila a ja som skocila...nepametam si naraz len som citila ako letim v tme a nohu mi bere kamsi do hora..odrazu som lezala na zemi v prhlave...posadila som sa a pozrela na sestru a jej klamosky a rozosmiala som sa..tie ksichty.. sestra mi neskor povedala ze som sa tresla lavou o plot,potom sa mi noha uvolnila a ja som spadla ksichtom dole...asi po3-5 sec. som sa prebrala
@miaja tak trikrat to bolo take že ,,vela k tomu nechýbalo" a stalo by sa....prvykrat to bolo v kostole, vždy ked si dam na rano kavu a potom dlho stojim tak to ma na mna taky ucinok že mi je na odpadnutie a aj vtedy tomu tak bolo, začalo mi biť srdiečko viac ako bolo treba, zalial ma pot a horučava, zle sa mi dychalo a potom sa mi postupne začiernoval obraz tak som išla vonku na vzduch ale to som si už ani pod nohy nevidela
druhykrat to bolo u zubara ked mi pichol lokalne anestetikum , par sekund po tom mi začal odchadzať obraz ale takým štýlom uplne inym-do biela...už som videla len take farebne bodky ktore tvorili obrysy zubara a vtedy ma sklopili so sedačkou lebo už videli že niečo nieje ok
tretikrat to bolo u taterky ked som naraz uvolnila stres tak mi prislo na vracanie, postavila som sa a začiernovalo sa mi pred očami a už som nič nevidela len počula hlasy.....
tak 5-6 rokov dozadu.. v lete.. celý deň som moc nejedla a nepila a potom som šla v autobuse, prišlo mi zle a odpadla som. Ľudia ma tam zozbierali a potom som šla zelená-fialová-biela domov. Mame som sa nepriznala Tej som povedala, že mi bolo iba zle v autobuse. Potom som sa najedla, pospala som si a bolo dobre. Občas potom boli také stavy, že sa mi už podlamovali kolená, ale nejako som to ustála. Ostala mi potom asi týždeň veliká modrina na zadku
nikdy sa mi nestalo,že by so monu jeblo,ale velakrát ked som bola chorá,nevyspatá...a pod,tak som mL pocit že spomalený film a idem jebnuť- v taých prípadoch som si musela sadnuť a predýchať.
bolo to po vytrhávaní zubu, išiel som šťať, začalo sa mi zahmlievať, rýchlo som došťal, otvoril dvere, zhasol, zatvoril dvere, dal som sa na zem a tam som zaspal, alebo ma to už dorazilo, nepamätám si už
ked som mala asi 5 rokov, bola som chora a prave som isla s mamou z polikliniky domov a zrazu sa mi zamotala hlava a buch... ale nic sa nestalo, len alergia na lekarov
Tak áno, musím preto každý deň vypiť magnézium vo vode ale aj tak mi je dakedy strašne blbo a točí sa mi hlava. Horšie je to však, keď som vo veľkom strese a pijem už tretie Mg za deň a na ceste domov v elíne ma to klepne. To sa mi stalo už trikrát.
asi pred rokom som bola chorá, mala som angínu a moja šialená obvodná mi predpísala nejakú somarinu proti alergii (nevedela som čo to je), ona to nazvala nejakými antibiotikami a tie lieky mi ešte zhoršili stav. ráno som sa zobudila na to, že som strašne smädná, ale tak veľmi, že ak by som sa postavila, tak odpadnem. ešte 10 minút som vydržala ležať a dúfala som, že niekto príde domov, ale nikto nechodil, tak som sa postavila, že sa idem napiť, a okamžite sa mi zahmlilo pred očami zatackalo ma a spadla som ako hruška. zobudila som sa na to, že ma niekto facká a hovorí moje meno, zrazu ležím na posteli a okolo mňa celá família. nebolo to nič príjemné.
odpadla som asi tri roky dozadu, este na slovensku som bola u mojej byvalej detskej doktorky a brala mi krv, len si pamatam ako som lezala potom ako ma fackala doktorka a sestricka zdvihala nohy vtipne....
@15matka14 Ja neviem, či to bolo od nich nezodpovedné, to by si sa mala spýtať radšej ich ako mňa, nie? Ale myslím si, že o zodpovednosti tí ľudia vedia viac než my všetci dokopy (česť výnimkám), takže by som to veľmi neriešila... A rúško s tým nesúvisí - nemala som chorobu, ktorú by som mohla rozšíriť vzduchom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
situácia - idem naspäť k obvodnej doktorke od chirurga po tom, čo mi niečo bez umŕtvenia rozrezávali
Doktorka: "Nie je ti zle? Nechceš si ľahnúť? Neodpadneš?"
Ja: "Nie."
drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrb... ešteže pri mne stál otec, doktorka aj sestrička, tak ma všetci traja chytali
ale časom sa to zlepšilo... potom som sa dvíhala zo zeme po pol ceste z izby na wc, a potom to prešlo už úplne
no a potom, keď som raz bola darovať krv, a nejako mi zobrali viacej ako mali... tak som si tiež poležala, a toľká starostlivosť od zdravotného personálu, že si to ani predstaviť neviete
To bolo nieco... V autobuse cestou tam som odpadla prvy krat to ma prebrali a ucitelka nic a cestou s5 som odpadla ale to ma uz neprebrala...A potom som sa ocitla v nemocnici co si pamatam
Vraj som bola dehydrovana ale vlastne to nikto nevie urcite
naposledy cez zimné prázdniny 2-krát za sebou, bolo to dosť nepríjemné
A bol som mimo vraj nejak 10s.
Ale inac vzdy ked sa mi zacne mrte smievat pred ocami tak si to nejak osefujem aj sama, zistila som, ze ked sa predklonim, tak sa vycisti obraz
a hej ! ešte keď sme boli so psom na veterine a mu veterinár niečo pichal a bolo to malinké šteniatko a len so sestrou som tam bola, tak keď som uvidela tú obrovskú ihlu, začalo sa mi bieliť pres očami.. musela som vybehnúť vonku, sadnúť si na chodník a predýchať to
Horšie bolo, že som si pri páde jebol hlavu o klučku na dverách a to ma ešte dva dni bolelo =.=
a myslim ze minuly alebo predminulý rok som odpadla fest .a asi po 10 minutach fackovania ma prebrali.pritom,mne tych 10 minut prislo ako par sekund...zacal kolotoc vysetreni,volaco mi zistili,dali tabletky,ktore som ani nevidela,a teraz sa mi uz len kazdy den kruti hlava a hmlí pred ocami..
Po prvej injekcii do kolena na mňa prišli mdloby, ráno som nič nejedol ani nepil, potom hentaký stresujúci zákrok (a kurevsky bolestivý)... A potom som šoféroval domov...
A potom som odpadol 2x po udere do hlavy. Alebo som k tomu mal skor blízko
žiš mária, veď si chcel isť do CL, keby ťa išli mučiť a zbadal by si tie ihjelky, tak by mali s tebou akurát robotu s kriesením, hyhyhyhy.......filip
nič v zlom, ľubkam ťa
druhykrat to bolo u zubara ked mi pichol lokalne anestetikum , par sekund po tom mi začal odchadzať obraz ale takým štýlom uplne inym-do biela...už som videla len take farebne bodky ktore tvorili obrysy zubara a vtedy ma sklopili so sedačkou lebo už videli že niečo nieje ok
tretikrat to bolo u taterky ked som naraz uvolnila stres tak mi prislo na vracanie, postavila som sa a začiernovalo sa mi pred očami a už som nič nevidela len počula hlasy.....
nechutne to je