Ja mám veľmi rada, totálnu klasiku, Eseje od Montaigna, a potom ľúbim čítať Mináča alebo Matúšku, ale to sú také literárne eseje, referáty, ktovie, nakoľko by ťa aj toto oslovovalo. Sú písané za komačov a Slovač, snažiaca sa ututlať to obdobie, teraz týchto dvoch veľký našich esejistov zavrhuje, no odmysliac si občas nejaké dríst typu "ale sovietský autor je úúúúžasný" je to skvelé, 100% aplikovateľné do tejto doby, úžasné postrehy, citáty, myšlienky, nápady... A tak
Veľmi zaujímavé sú aj eseje od Chestertona, sú často priam naratívne, pomerne dosť vybočujú zo žánru, ale o to sú priateľnejšie pre rýchlejšie čítanie, často to aj uľahčuje pochopenie myšlienky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Veľmi zaujímavé sú aj eseje od Chestertona, sú často priam naratívne, pomerne dosť vybočujú zo žánru, ale o to sú priateľnejšie pre rýchlejšie čítanie, často to aj uľahčuje pochopenie myšlienky.
úplne skvelý inteligentný humor
mám rada Wericha. alebo som teraz čítala James Thurber - Filosof a ústřice.