totok mám ja zatiaľ že chcem prečítať v blízkej dobe:
Hobit - J. R. R. Tolkien
1984 - G. Orwell
Stopárov sprievodca 1, 2, 3 - D. Adams
Základňa - I. Asimov
Krakatit - K. Čapek
Anna Karenina - L. N. Tolstoj
Pán (Boh) múch - W. Golding
Piliere Zeme - K. Follett
Súostrovie Gulag - A. I. Solženicyn
Proces - F. Kafka
@likjul Ja čítam skoro všetko. Teraz momentálne čítam Numerati. Je to o internetovom biznise presne mierených reklám a o predávaní dát tretím stranám, ktoré denno-denne produkujeme na sociálnych sieťach. (A napr. mistr Zuckerberg takto bohatne zo dňa na deň. )
Takisto sa chystám na knihy z edície 50 ideas... momentálne mám na stole: Ekonómia a Fyzika s podtitulom 50 myšlienok, ktoré by ste mali vedieť o...
Paralelne budem čítať knihy R. Pecinovského OPP- naučte se myslet objektově
Gillian Flynn - Stratene dievca je super kniha (ano, teraz bol aj film )
od Kinga mam najradsej Carrie
z trilogie Level 26 zase poslednu cast: Temne odhalenia
a od Nesba je skoro vsetko dobre, ale najlepsi podla mna bol Snehuliak, Policia a potom Prizraky (v tomto presnom poradi), este som ale nedocitala netopiera a najslabsie od neho sa mi zdali Pancierove srdce, Spasitel a bohuzial aj najnovsia kniha Syn...
podobne ako sestra @Bracadabr odporučím 1984, a ak by ťa zaujímali knihy s podobnou tematikou (utopie/dystopie/kultúrna kritika), tak
Brave New World - A. Huxley (+Doors of Perception od rovnakého autora), Ubaviť sa k smrti - Neil Postman, Eseje - Oscar Wilde
Precitaj si knihu Vojna svetov no ak si videl film tak na to úplne zabudni kniha je úplne o niečom inom k tomu na martinuse je za par eur a keď k tomu použiješ ešte zľavovy kod tak to maš skoro zadarmo ja na nakup použivam tieto kody: » www.kuponyzdarma.sk/martinus-sk/... na tom webe vždy fungujú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
drvič, 1984, Kid,
Hobit - J. R. R. Tolkien
1984 - G. Orwell
Stopárov sprievodca 1, 2, 3 - D. Adams
Základňa - I. Asimov
Krakatit - K. Čapek
Anna Karenina - L. N. Tolstoj
Pán (Boh) múch - W. Golding
Piliere Zeme - K. Follett
Súostrovie Gulag - A. I. Solženicyn
Proces - F. Kafka
@dudoo Aj tebe ďakujem.
@likjul
Oceán a more A. Baricco
Portrét Doriana Graya O. Wilde
Pomalované vtáča J. Kosinski (to odporúčam určite každému prečítať, celkom drsné no )
Všetko od G. Orwella, hlavne Na dne v Paríži a Londýne
Umenie sovietskej kuchyne
A je tu zas
a dalsie ti dopíšem ked prídem
Takisto sa chystám na knihy z edície 50 ideas... momentálne mám na stole: Ekonómia a Fyzika s podtitulom 50 myšlienok, ktoré by ste mali vedieť o...
Paralelne budem čítať knihy R. Pecinovského OPP- naučte se myslet objektově
Takisto sa chytám si prečítať Piliere Zeme a Súostrovie Gulag.
Z beletrie sa poobzerám po knihách od Gogoľa, Solzenicyna, Dostojevkého a mnoho ďalších.
Bude toho dosť len aby bol čas.
@dudoo Mám vo výhľade Piliere zeme a Súostrovie gulag, je to dobré čítanie? Dik
od Kinga mam najradsej Carrie
z trilogie Level 26 zase poslednu cast: Temne odhalenia
a od Nesba je skoro vsetko dobre, ale najlepsi podla mna bol Snehuliak, Policia a potom Prizraky (v tomto presnom poradi), este som ale nedocitala netopiera a najslabsie od neho sa mi zdali Pancierove srdce, Spasitel a bohuzial aj najnovsia kniha Syn...
Trebalo mi písať, že každému pekne poďakujem? Teraz nič iné nepíšem, len ďakujem.
Zápisky z podzemia - Dostojevskij
Premena - Kafka
Od Remarqua som čítal iba Na západe nič nové a páčila sa mi.
podobne ako sestra @Bracadabr odporučím 1984, a ak by ťa zaujímali knihy s podobnou tematikou (utopie/dystopie/kultúrna kritika), tak
Brave New World - A. Huxley (+Doors of Perception od rovnakého autora), Ubaviť sa k smrti - Neil Postman, Eseje - Oscar Wilde