Nemá s tým niekto skúsenosti? ako dlho trvá zákrok? ako dlho trvá hojenie rany? mali ste nejaké komplikácie či jazvy? a hlavne koľko ste platili? je to lacnejšie u chirurga alebo u kožnej? vďaka za odpovede
No, čo ja ti viem, zákrok trval krátko, možno pol hodinky, veď to ti len dajú lokálku a vyrežú ti to a zašijú. Ono závisí to aj od toho, ako si ho pôjdeš dať odstrániť, či laserom, či klasicky len skalpelom, ja som bola u plastického chirurga; takisto závisí aj od toho, na akom mieste to bude; ja mám odstránené znamienko na lopatka - tam sa koža veľa napína a hýbe a tak a keď mi cca po dvoch týždňoch vybrali stehy, hrozne sa mi to natiahlo a mám tam teraz slušnú jazvu
so, najprv som zašiel kožnej, tá ma poslala na chirurgiu. Nič som neplatil, teda aspoň neviem . Na chirurgii si lahneš na stol, on ti to opichá a spraví si svoje. Netrvalo to ani 15 minut. Ked je dobrý, tak ti spraví plastický steh, takže to takmer nie je vidno. No a hojí sa to podla miesta. Ale tak do 2 týždnov by to malo byt v poho.
Inak existujú aj laserové odstraňovania, ktoré sa robia na plastickej chirurgii a kožní lekári to moc nemusia, pretože sa neodstráni znamienko aj s koreňom a mohlo by to narobiť problémy. Za toto sa platí tuším 20-30 e za kus.
mne vyberali znamienko na hlave tak a taktiež zákrok max. 30min. Viem len, že asi týždeň som mala problém umývať si hlavu lebo som si to nemohla namočiť či čo...a najhoršie na tom je, že občas, keď si zaležím vlasy alebo niečo také, tak mi vidieť na hlave jazvu
Ako 6 ročný som bol na plastickej operácií. Vyoperovali mi materinské znamienko na nose. Chirurgovia to odflákli (ale aspoň mám nos). Vraj jazva zmizne.
Ubehlo osem rokov a stále mám tú istú jazvu na nose. Každého koho len raz stretnem, si ma zapamätá vďaka môjmu označeniu. Každého koho som osobne spoznal (s jedinou výnimkou na ktorú som hrdý) sa ma po čase spýtal: To čo sa ti stalo? Si niekde spadol? .........
Už neverím, že mi niekedy tá jazva zmizne, ale lepšie ako mať to znamienko.
u chirurga som si davala na chrbte, stalo to okolo 15 -20 eur a mam skaredu viditelnu jazvu
u plastickeho som si davala na tvary, stalo to 67 eur (bolo to asi pred 2-3 mesiacmi), ale jazvu mam malicku, a uz to takmer nie je poriadne vidiet pekne sa hoji a zacala blednut
hojenie 3 tyzdne, stehy ti vyberu uz po tyzdni, potom je dobre potierat silikonovym gelom (ale ten je drahy, aj 40e) ... ja pouzivam lacnejsiu alternativu a toje contractubex, ten stal asi 7 eur
Ja asi takto - obvodná -> kožná -> chirurg, mne ich vyrezal skalpelom a zašil s lokálnou anestézou - trvalo to dokopy asi 40 - 45 min., jedno tých 20 -25 min., platil som tuším 10 € za jedno, vtedy 300 SK - 1 na krku a 2. na chrbte, jazvy sa mi zrástli docela dobre, ale je ich stále vidieť už sú to 4 roky od vtedy, žiadne komplikácie a ani bolesť v rezoch necítim, ani pri zlom počasí. Za týždeň po zákroku mi vytiahol štichy. Bolelo to tak 2-3 dni a potom 1 deň po tých štichoch, lebo ich vyťahoval trochu sado maso . Môjmu bratovi už vyberali veľa - zatiaľ tak 9 a ešte neskončili, to sa mu vytvorilo z úpalu, keď bol malý a on to má zdarma ako prevenciu pred rakovinou. Najhoršie na hojenie sú asi rezy v oblasti lopatiek a oblasti krku, kde sa ti koža naťahuje a jazva sa zväčšuje. Môžeš si jazvy natierať pre lepšie hojenie a zmenšenie napr. s contractubex gél.
mam vybrane 2 znamienka 1. na chirurgii vyrezane...nebolelo trvalo to asi 20 minut a jazva ako HOVADO...a 2. odstranen laserom za 30e za 5 minut bezbolestne (steklilo to strasne smiechyyy na celu ambulanciu) jazva ziadna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Inak existujú aj laserové odstraňovania, ktoré sa robia na plastickej chirurgii a kožní lekári to moc nemusia, pretože sa neodstráni znamienko aj s koreňom a mohlo by to narobiť problémy. Za toto sa platí tuším 20-30 e za kus.
Ubehlo osem rokov a stále mám tú istú jazvu na nose. Každého koho len raz stretnem, si ma zapamätá vďaka môjmu označeniu. Každého koho som osobne spoznal (s jedinou výnimkou na ktorú som hrdý) sa ma po čase spýtal: To čo sa ti stalo? Si niekde spadol? .........
Už neverím, že mi niekedy tá jazva zmizne, ale lepšie ako mať to znamienko.
pol hodka cca
cena:
u chirurga som si davala na chrbte, stalo to okolo 15 -20 eur a mam skaredu viditelnu jazvu
u plastickeho som si davala na tvary, stalo to 67 eur (bolo to asi pred 2-3 mesiacmi), ale jazvu mam malicku, a uz to takmer nie je poriadne vidiet pekne sa hoji a zacala blednut
hojenie 3 tyzdne, stehy ti vyberu uz po tyzdni, potom je dobre potierat silikonovym gelom (ale ten je drahy, aj 40e) ... ja pouzivam lacnejsiu alternativu a toje contractubex, ten stal asi 7 eur