Ahojte, ľudkovia, mám otázočku. Ako čo najrýchlejšie a najefektívnejšie chytiť aspoň trošku bronzu? Aspoň trošičku sa opáliť? Pretože celé roky som biela, slnko ma spáli, ale nikdy nie som ani o trošičku hnedšia. A fakt mi veľa ľudí hovorí, že kebyže sa p
natri sa opaľovacím krémom so silným faktorom a opáliš sa pekne.
mám podobnú pleť čo ty a zaumienila som si neopáliť sa, čiže som nasadila faktor 50 a namiesto toho som sa opálila pekne, neprotestujem teda
práve že je to veľmi logické, opaľovať citlivú pleť bez krému? samozrejme že ťa spečie keď sa chrániš, postupuje to pomaly
teda aspoň ja si to tak predstavujem
neviem, ale podla mna ten silny opalovaci krem zmysel nema, pokial clovek nechce ist naozaj na to slnko na dlhsie... nejak nevidim rozdiel medzi tym, ci si na slnku 5 minut bez opalovacieho kremu alebo hodinu s kremom, co sa tyka opalenia...
skor som za betakaroten, pantenol a podobne srandy... co pomozu dodat pigment a regeneruju pokozku... ked mas raz zly fotofaktor s tym nic nenarobis...
Nedá sa imho Pri mori som používala SPF 60 a buď ma neochránil vôbec, alebo kde sa ošúchal, tam ma spieklo. Bledí ľudia majú len dva odtiene, obávam sa, a ani jeden z nich nie je hnedý.
@kitty7 môžem sa spýtať čo je ,,fotofaktor,, ako by si mi ho definovala a kedy ho má človek ,,zlý,, ?
@lucc13 to ,že sa nemôžeš opáliť je spôsobené tým , že máš nedostatok melanínu-pigment v koži , ktorý má za úlohu zachytávať slnečné žiarenie a chrániť tak telo , kedže jedna z funkcii kože je ochranná . myslím že stravou ani chémiou obsah melanínu nieje možné zvýšiť, je to genetika proste
@alysia - budem papať, ďakujem @badgrl - to ja už dávno viem, s týmto mám problém iba ja i keď všetci z našej rodiny sú bledí. Nespália sa, trošku sa opália, ale mňa vôbec. Holt, mám smolu
@amikadze Faktor 50? Už nikdy viac!
Zle som si ho rozotrel a mal som potom polku leta fľaky na rukách a tie nepálené časti boli akurát tam, kde ten krém bol, takže NEODPORÚČAM.
Radšej sa nechám spáliť, byť týždeň červený, ošúpať sa a som krásne opálený. To je logika čo? BITCH PLEASE!
@alysia panthenol je vraj najlepsia vec na regeneraciu pokozky... ja to nepouzivam, tak ti vela neviem povedat, ale viem, ze ho odporucaju na spalenu pokozku, lebo chladi a hoji
@badgrl vies co napisem ti to hrozne neodborne, ale snad ma aspon pochopis fotofaktor oznacuje odolnost pokozky voci spaleniu, su 4 stupne, nizky fotofaktor je nizka odolnost... spravidla, ale fakt ze spravidla maju ti s nizkym fotofaktorom malo pigmentu a preto sa neopalia a naopak ludia s fotofaktorom 3-4 sa opaluju pekne do hneda, lebo maju pigmentu vela... ale to je fakt len spravidla, lebo pigmentacia zalezi aj od toho, ci clovek na slnko chodi alebo nie... ja som napriklad v puberte stratila pigment, lebo som nechodila von, predtym som bola ako ciganka... teraz ma ani nespali, ani neopali, kludne mozem byt nenatreta na poludnajsom slnku hodinu, odskusane
Jedno leto som už asi tri mesiace dopredu žrala betakarotén, žrala som domácu mrkvu a podobné vtákoviny.
Výsledok? Biela ako stena! :happy:
Aspoň, že mi už konečne došlo že opaľovanie je zbytočnosť...
@Lucc13 Si fototyp I. tak sa len trošku začervenáš a koniec predstavenia Na slnku sa zdržiavaj pomenej, papaj betakarotén, maslo, vhodné ovocie typu mrkva, marhule, broskyne, listová zelenina.
Naštastie takýto problém nemusím riešiť ale opalovák by som si na seba v živote nenatrel. Nebudem predsa na seba dávať niečo, čo obsahuje xenoestrogény typu hmc, ocm, bp3 a podobne sajrajty.
Ešte horšie je, keď si niekto myslí, že zdravé je chodiť sa opalovať až poobede, alebo sa vypeká na slnku 3hod a myslím si, aké je to super, že sa tak rýchlo opálil.
@17 teraz ako som si precitala posledny koment som si uvedomila, ake kraviny pisem... fototyp, nie fotofaktor... faktor sa udava pri opalovacich kremoch... dnes mi ide karta
No podľa mňa liek je len betakarotén aby ti zožltla pokožka, aj tak si niesom istý, či to pomôže až v takej miere lebo keď máš raz svetlú kožu, tak to veľmi nezmeníš. Genetika.
vraj je super si zbehnut do solarka na chvilku aj ked si taky biely typ co do cervena a ze potom opaluje pekne a ze aj vitamin B je dobry na to aby ta opalilo a nespalilo .. ale ja to nemam oskusane.. mne ten rok ide karta a opaluje ma dohneda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
mám podobnú pleť čo ty a zaumienila som si neopáliť sa, čiže som nasadila faktor 50 a namiesto toho som sa opálila pekne, neprotestujem teda
@333xander - A odtieň mi už nepovieš?
teda aspoň ja si to tak predstavujem
skor som za betakaroten, pantenol a podobne srandy... co pomozu dodat pigment a regeneruju pokozku... ked mas raz zly fotofaktor s tym nic nenarobis...
@kitty7 ten pantenol ma vlastne aky efekt? teraz je všade v akcii a reklamy su na neho
@lucc13 to ,že sa nemôžeš opáliť je spôsobené tým , že máš nedostatok melanínu-pigment v koži , ktorý má za úlohu zachytávať slnečné žiarenie a chrániť tak telo , kedže jedna z funkcii kože je ochranná . myslím že stravou ani chémiou obsah melanínu nieje možné zvýšiť, je to genetika proste
@badgrl - to ja už dávno viem, s týmto mám problém iba ja i keď všetci z našej rodiny sú bledí. Nespália sa, trošku sa opália, ale mňa vôbec. Holt, mám smolu
Zle som si ho rozotrel a mal som potom polku leta fľaky na rukách a tie nepálené časti boli akurát tam, kde ten krém bol, takže NEODPORÚČAM.
Radšej sa nechám spáliť, byť týždeň červený, ošúpať sa a som krásne opálený. To je logika čo? BITCH PLEASE!
@badgrl vies co napisem ti to hrozne neodborne, ale snad ma aspon pochopis fotofaktor oznacuje odolnost pokozky voci spaleniu, su 4 stupne, nizky fotofaktor je nizka odolnost... spravidla, ale fakt ze spravidla maju ti s nizkym fotofaktorom malo pigmentu a preto sa neopalia a naopak ludia s fotofaktorom 3-4 sa opaluju pekne do hneda, lebo maju pigmentu vela... ale to je fakt len spravidla, lebo pigmentacia zalezi aj od toho, ci clovek na slnko chodi alebo nie... ja som napriklad v puberte stratila pigment, lebo som nechodila von, predtym som bola ako ciganka... teraz ma ani nespali, ani neopali, kludne mozem byt nenatreta na poludnajsom slnku hodinu, odskusane
Výsledok? Biela ako stena! :happy:
Aspoň, že mi už konečne došlo že opaľovanie je zbytočnosť...
Naštastie takýto problém nemusím riešiť ale opalovák by som si na seba v živote nenatrel. Nebudem predsa na seba dávať niečo, čo obsahuje xenoestrogény typu hmc, ocm, bp3 a podobne sajrajty.
Ešte horšie je, keď si niekto myslí, že zdravé je chodiť sa opalovať až poobede, alebo sa vypeká na slnku 3hod a myslím si, aké je to super, že sa tak rýchlo opálil.