"Staré" Nokie (a takisto súčasný modelový rad Asha) poháňa operačný systém S40/S60. Každý mobilný telefón, či smartfón, či dumbfón musí byť niečím poháňaný
@violinkenneth Ak je lepší pre to, že tam sú státisíce aplikácií, ktoré nie sú nijako kontrolované, sú plné vírusov, opakujú sa a častokrát sú viac neužitočné ako užitočné, máš pravdu
pretože naša podvedomá túžba víťaziť v nás prevláda a potom je tu už naše neslávne ,,porovnávanie,, ... inak je mi to jedno a dobre viem že iOS je najsvižnejší, android síce najlepší no menej plynulí a windows phone sa nechytá ako aj iné systémy ...
@10 môžeš to brať aj tak. Na google play je viac aplikácii za nižšie ceny, niektoré aj zadarmo. Je to viac užitočnejšie, navyše apple sa až moc precenuje.
@violinkenneth Apple má predražené produkty a aplikácie, Android často padá a laguje na väčšine zariadení (nevravím že na všetkých) WindowsPhone je málo rozšírený a má slabšiu databázu aplikácií, no za to sú kvalitné a stále ich pribúda.
Ak by som mala vlastniť jednu z menovaných (Apple, Google alebo Nokia), bol by to Apple.
Ak by som mala mať telefón, bez ohľadu na cenu, tak by to bol Samsung Galaxy S5.
Ale dizajn os a používanie sa mi najviac páči u tých Lumií (áno, môžete ma hateovať kvôli tomu), takže asi Nokia Lumia 1520
@igorv nenazval by som ich predrazenymi. skor pre bezneho spotrebitela viac nedostupnymi. cena je tam urcovana viacerymi faktormi a po ich zohladneni to predrazene nie je. keby sa mi chcelo, nasiel by som ti aj konkretne clanky ale nechce sa mi
@spactatus Ak Android telefón tak jedine Sony alebo Moto G. S dizajnom úplne súhlasím, len L1520 sa mi zdá príliš veľká. 6 palcov je proste priveľa. Ideál je 4-5. L1020 napríklad
@melancholik Je to tvoj názor. Ale nezdá sa mi, aby si to vravel o WP. Určite si ho v ruke nemal. Plynulosť systému (hlavne na Low-end a mid-end zariadeniach) je vyššia ako na Androide. Tam sú časté pády systému, aplikácií, a sekanie bežné po dlhodobom používaní. Čo sa týka prehľadnosti je na tom WP asi tiež najlepšie. Nepotrebujem aplikáciu otvárať len preto, že mi prišiel mejl. Vidím kedy prišiel od koho, a prvých pár slov na živej dlaždici. Ak je to súrne aplikáciu otvorím, ak nie, tak ani neotváram.
@violinkenneth nejako mi vypadla reakcia na tvoj príspevok najrozšírenejší neznamená najlepší.
Aby sme to vyjasnili, každý OS má to svoje, čo môže ponúknuť a zachytiť si svojich užívateľov. Každý užívateľ potrebuje niečo iné. Niekto si rád mení témy, hrabe sa v zdrojových kódoch (android) niekto si potrpí na značku, kvalitu a starostlivosť o zákazníkov (ios) a niekto si potrpí na jednoduchosť, prehľadnosť, stabilitu (wp).
Symbian bol super.
Bada je otrasná.
Android je klasika.
WP bližšie nepoznám ale nepáči sa mi.
iOS... I hate you.
BlackBerry neviem ale ani netreba vedieť, ten už končí.
Ine OS nepoznám ale mal by ešte prísť OS os Mozilla a od Canonical, ak je to stále aktuálne. Amazon alebo Steam možno raz tiež vyšpekulujú niečo vlastné
@0sea Sailfish (Jolla - bývalý členovia Nokie, ide o swapový OS, vyzerá slušne)
Tizen (spolupráca Samsungu a Intelu, je to viac menej android)
Android v rôznych nadstavbách /originál je fajn/ (HTC, SONY, Samsung, najnovšie vraj aj nokia chystá mobil s osekaným a upraveným androidom bez GooglePlay. Ako náhradu S40/S60 v Ashach)
Nokia spravila jedinú chybu a to, že skúša(la) príliš veľa OS. Ak by sa zamerala na jeden a ten zdokonaľovala mohla byť na mieste Androidu. Avšak Shit happens
netusim preco nech ma kazdy to co sa mu paci a neni to niekedy az tak o OS ale hlavne o mobile ja mam nahovno mobil a mam android ktory je inak skvely podla mna
že prečo? lebo konkurencia
každý má svoje výhody i chyby,
WP je viac menej len v nokiách, tie majú najlepšie foťáky
iOS- uzavretý a aj vďaka tomu dosť vyladený systém, ktorý konkurencia závidí, preto nepotrebuje mať iPhone parametre High-endu
Android- otvorený systém, do ktorého môže každý zasahovať, čo robia radi hlavne výrobcovia telefónov, tým stráca na svojej stabilite, preto užívateľ buď rootne fon, alebo pomaly každý mesiac vykoná factory reset
Firefox a spol sú málo rozšírené, takže ťažko sa k ním vyjadriť ak nemal človek možnosť s nimi pracovať
Apple aj napriek tak veľkej konkurencií so systémom android má veľké zisky, čo samsung a spol môže len závidieť, keďže potrebujú oveľa širší rad produktov
a nakoniec riešiť cenu je zbytočné u nás je všetko raz toľko drahšie ako za hranicami, vďaka daniam a ...
lebo ludia to beru ako znacku - teda pomocou neho si snazia nahanat nejaky socialny status... neuvedomuju si, ze mobily, notebooky, alebo cokolvek inesu len nastroje, ktore nam maju pomahat pri praci...a kedze je kazdy iny a kazdy potrebuje tieto produkty na nieco ine, tak je samozrejme, ze sa od seba lisia...
a tak si niekto kupi iphone, lebo si chce honit ego...zisti, ze ios mu vobec nevyhovuje, prejde na android a honi si ego za menej € a nadava na ios...
nemam rad reci typu, ze ktory system je lepsi... je to ako keby sa chlapi na stavbe hadali, kto ma lepsiu lopatu - jeden ju ma sirsiu, dalsi ma dlhsiu nasadu... hovadina..
pretože ľudia su takí, že to čo sa im páči preferuju a ostatnému sa posmievaju, zhadzuju to a čojaviem čo. najmä takí to robia ktorí nemaju vôbec skúsenosti s inými než tými zaužívanými vecami. ja by som napríklad nechcela iný OS do počítača ako je Windows. neskúšala som síce iné, len zbežne som videla... ale ja som spokojná s windowsom a navyše väčšina hier je robených práve pre win ale ja zato nehovorím na Linux alebo Mac že su oničom, hrozné, blbé... proste ich len nechcem a kto ich chce tak prosím, ani tomu človeku nebudem nadávať. každý má čo mu vyhovuje. lenže niektorí su tak múdri premúdri že poznajú všetko a na všetko nadávajú
mne je to absolutne jedno jedine co ma vcera nasralo bolo ze som si hladala kryt na telefon a vsetky boli an ten sprosty iphone akurat tak -.-
objednala som si za 80centov z ebayu a uz ma nic netazi
vlastne iphone som nikdy ani v ruke nemala jedine co o tom viem ze to je ten telefon co sa kazde 4 mesiace kupuje novy model
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Ak by som mala mať telefón, bez ohľadu na cenu, tak by to bol Samsung Galaxy S5.
Ale dizajn os a používanie sa mi najviac páči u tých Lumií (áno, môžete ma hateovať kvôli tomu), takže asi Nokia Lumia 1520
Mám ale android a som viac-menej spokojná.
a s niektorymi som si uz odzila svoje, ze, symbian
@spactatus Ak Android telefón tak jedine Sony alebo Moto G. S dizajnom úplne súhlasím, len L1520 sa mi zdá príliš veľká. 6 palcov je proste priveľa. Ideál je 4-5. L1020 napríklad
@melancholik Je to tvoj názor. Ale nezdá sa mi, aby si to vravel o WP. Určite si ho v ruke nemal. Plynulosť systému (hlavne na Low-end a mid-end zariadeniach) je vyššia ako na Androide. Tam sú časté pády systému, aplikácií, a sekanie bežné po dlhodobom používaní. Čo sa týka prehľadnosti je na tom WP asi tiež najlepšie. Nepotrebujem aplikáciu otvárať len preto, že mi prišiel mejl. Vidím kedy prišiel od koho, a prvých pár slov na živej dlaždici. Ak je to súrne aplikáciu otvorím, ak nie, tak ani neotváram.
Aby sme to vyjasnili, každý OS má to svoje, čo môže ponúknuť a zachytiť si svojich užívateľov. Každý užívateľ potrebuje niečo iné. Niekto si rád mení témy, hrabe sa v zdrojových kódoch (android) niekto si potrpí na značku, kvalitu a starostlivosť o zákazníkov (ios) a niekto si potrpí na jednoduchosť, prehľadnosť, stabilitu (wp).
Bada je otrasná.
Android je klasika.
WP bližšie nepoznám ale nepáči sa mi.
iOS... I hate you.
BlackBerry neviem ale ani netreba vedieť, ten už končí.
Ine OS nepoznám ale mal by ešte prísť OS os Mozilla a od Canonical, ak je to stále aktuálne. Amazon alebo Steam možno raz tiež vyšpekulujú niečo vlastné
Tizen (spolupráca Samsungu a Intelu, je to viac menej android)
Android v rôznych nadstavbách /originál je fajn/ (HTC, SONY, Samsung, najnovšie vraj aj nokia chystá mobil s osekaným a upraveným androidom bez GooglePlay. Ako náhradu S40/S60 v Ashach)
Nokia spravila jedinú chybu a to, že skúša(la) príliš veľa OS. Ak by sa zamerala na jeden a ten zdokonaľovala mohla byť na mieste Androidu. Avšak Shit happens
Btw. Tým Steam som myslel Valve.
každý má svoje výhody i chyby,
WP je viac menej len v nokiách, tie majú najlepšie foťáky
iOS- uzavretý a aj vďaka tomu dosť vyladený systém, ktorý konkurencia závidí, preto nepotrebuje mať iPhone parametre High-endu
Android- otvorený systém, do ktorého môže každý zasahovať, čo robia radi hlavne výrobcovia telefónov, tým stráca na svojej stabilite, preto užívateľ buď rootne fon, alebo pomaly každý mesiac vykoná factory reset
Firefox a spol sú málo rozšírené, takže ťažko sa k ním vyjadriť ak nemal človek možnosť s nimi pracovať
Apple aj napriek tak veľkej konkurencií so systémom android má veľké zisky, čo samsung a spol môže len závidieť, keďže potrebujú oveľa širší rad produktov
a nakoniec riešiť cenu je zbytočné u nás je všetko raz toľko drahšie ako za hranicami, vďaka daniam a ...
a tak si niekto kupi iphone, lebo si chce honit ego...zisti, ze ios mu vobec nevyhovuje, prejde na android a honi si ego za menej € a nadava na ios...
nemam rad reci typu, ze ktory system je lepsi... je to ako keby sa chlapi na stavbe hadali, kto ma lepsiu lopatu - jeden ju ma sirsiu, dalsi ma dlhsiu nasadu... hovadina..
objednala som si za 80centov z ebayu a uz ma nic netazi
vlastne iphone som nikdy ani v ruke nemala jedine co o tom viem ze to je ten telefon co sa kazde 4 mesiace kupuje novy model