@timea91 ja som na svojom odbore preto, že sa mu chcem venovať. Nie preto, že nechcem ísť robiť. Ísť robiť by sa mi oplatilo omnoho viac, ale verím, že: možno horko ťažko: ale nájdem prácu vo svojom odbore z vysokej a nie z ekonomiky zo strednej, ktorá ma nebavila.
Jááj a ešte k tomu, či sa to opatí. Nooo, je to horšie platené, takže ak to nechceš robiť preto, žeby ťa to moholo baviť a kvôli peniazom, tak nie. Nie rozhodne sa to neoplatí. Kvôli prachom nie.
jezis ked si raz dement tak ti nepomoze ani ked budes studovat astrofyziku. clovek co vie co chce to dosiahne aj ked vystuduje hocijaku trapnu skolu. a ento ze to studuju len ludia co nechcu pracovat je taka pi............ ze sa ani slovami neda opisat aka velka.
tak na humanitne idu ti, čo na viac nemaju naprv prva poznamka, a za druhe no neviem, či sa oplati poberať socialne davky z v tejto republike. ak mas znamosti tak chod, ak nie tak si s tou skolou povacsine mozes fukat cez ten diplomik praskovy do ritule.
ci sa to oplati? no co ja viem.. zalezi ci ti ide o peniaze.. ak ano, radsej vynajdi liek na rakovinu.. co by svet robil keby nikto nesiel na humanitne "lebo sa to neoplati" a vsetci sa hrnuli na matfyz, ekonomiu a pravo? to si radsej ani nechcem predstavit..
@mielikki zaraďuje sa tvoj odbor medzi humanitne? ak hej tak si pozri @12 jasne ty čo si vživote nemaala trojku na vysvečku na gymply , olympiady z chemie and shits a vyznamenana každy rok isto na ine nemáš logika najsam
@nietimekki Veď dobre, len som celkom nepochopila pointu zavináčovania ma kvôli príspevku z (už) neaktuálnej diskusie, pričom nemá až taký blízky súvis s týmto fórom.
Evidentne máme rozdielny názor na študovanie ľudskej múdrosti/"ľudskej múdrosti" a myslím, že nám je to obom dosť jasné - čiže, tento tvoj príspevok bol za účelom provokácie a výsmechu, či snád štartom budúcej hádky... oprav ma ak sa mýlim
@simka1311 nemôžem súhlasiť, jednotky z matiky som mala stále, kým sme matiku mali a bol to môj naj. predmet. Na základke som dokonca chodila na súťaže a predsa som na humanitnom odbore. Plus, my máme štatistiku.
@echoechoecho tak toto si mi nemal ukazovať !!! teraz sa cítim ukrátená my sme také nemali !!!
@simka1311 sklamem ta maturovala som z matematiky, dostala som sa na obe nehumanitne vysky na ktore som sa hlasila (ano, castou prijmacok bola aj matematika ), a predsa len som sa napokon rozhodla studovat jazyky, co spada tiez do kategorie humanitnych vied, pretoze to je to co ma bavi a co chcem robit, takze tu prosim ta nepis taketo dristy
podla mna na humanitné odbory chodia zväčša tí najhlúpejší nič v zlom ale v živote by som nešiel študovať pavedy ako su politologia,psychologia,kulturologia,a muzeologia...no co styM?
@bangbangboom no kamosi v Brne, astrofyzik, dvaja IT - VUT a FI MU, ekonom z ESF a ten posledny je z prava MU myslim, ... ale Fildu mi hovorili ako najhorsiu a ze FSS kleslo
@bangbangboom inak to som si vsimol potom, ze je to asi prdel, ale schvalne som si pozeral potom v brozurke na stranke FSS nejake predmety a aj tak som a smial .... zaklady geografie, terorismus, feministickych asi 5 predmetov, Israel a Pakistan (predmet), Konflikty o suroviny? telesna za kredit? (ja mam tri roky povinnu za 0 napr. )
na HUMANITNE vedy chodia niekedy neskutocne mudri ludia...cize niekam to mozno dotiahnu ( aj ked vacsina odborov su fakt chujoviny, beztak sa tam niekedy najde normalny odbor )
a na EKONOMIU napriklad chodia taki neskonali tupci co nevedia co je 2+2 niekedy ... co z toho vyplyva? ze ten mudry na humanitke sa uplatni skor ako tupec na ekonomii napriklad
najlepsia je technika, ale neviem kedy vy, niektori skutocne blbci, pochopite, ze ked proste nejaky clovek nevie matiku prip rozne ine fyziky a spol , nemoze tam ist a niekedy aj ked clovek matiku vie (napriklad ja netrufla by som si tam ist
tak custe uz bo sprosti ste jak bedna gytu niektori a robite si hanbu tym , ze ste tupi a je jedno co studujete
@matwejo no ja na fss chodim a nemozem povedat ze by to bola zla skola. to ci klesla posudit neviem kedze tam chodim prvy rok, no myslim ze mozem s kludom prehlasit ze fss je urcite lepsia ako hocijake ine humanitne fakulty na slovensku.
a vtipne predmety by si nasiel aj na inych fakultach MU viem ze filda ma napr. citanie sokrata co sa tyka telesnej, ja som tento semester mala zaklady sportovych masazi .. cize vtipne predmety niesu vysadou fss
@bangbangboom vtipne predmety su vysadou humanitnych fakult, aj ked mas vynimky na oboch stranach, par odborov by som ja sfleku porusil, hlavne Mgr. z toho, lebo na tom niet co 5rokov studovat a proste by to boli len kurzy na rok, cele to studium co je a bolo by to urovnou lepsie
no FSS je urcite lepsia ako slovenske, to mi je jasne,
ale filda ma povest, velku aj s ich predmetmi ... kamarat z FI si tam zapisal raz carodejnictvo za 2kredity, lebo proste "hrabal kredity a klesol tak hlboko" ... ale ze sranda, ale bolo mu to uplne napicu,
akurat si pozeram z rozmaru brozurky slovenskych UCM, KU v Ruz., UPJS a tak a smejem sa na par odboroch a predmetoch teda kvalitne,
@dsimca ja som to myslela tak že asi tam chodia viac ľudia čo nemusia matiku chemiu fyziku... lebo aj my mame odobor s viac humanitnymi predmetmi a všetci hovoria že su len kvoli hentomu na tomto odbore alebo kvoli tomu že sa tomu chcu venovať
@matwejo vidis prave mi napadlo ze tusim je aj nejaky predmet (uz neviem aky ma nazov), kde sa len pozeraju japonske filmy s titulkami tusim tiez na FF
@simka1311 ja netvrdím a nikdy nebudem, že tam nejdú aj takí, čo sa len chcú vyhnúť matike, lenže napríklad ja som bola práve najlepšia s matiky, ekonimiky a účtovníctva. Fyziku som napríklad mala tiež rada, chémiu nie, to priznávam. A matika ma dokonca hrozne bavila, pre mňa sú napríklad ľahšie logické veci ako biflovanie sa textov a predsa som na humánnom odbore, takže som tým len chcela povedať, že si to nevyberajú len tí, ktorým nejde matika
ale prosim ta, nemyl si ty hovno s nanukom , ak aj ty nahodou chces povedat ze humanitny odbor je rovnako hodnotny ako strojarina, alebo IT...lebo to je nad slnko jasne ze nie je, humanitny odbor je dokazane psychiatrmi skonci aj lahsie mentalne naruseny clovek /naozaj existuju studie/ len som chcela povedat tebe
Aký ste všetci múdry KeĎ ťa niečo bavíí a budeš dávať do toho všetko tak by si si mala nájsť to uplatnenie aj keĎ nie vždy sa to dá ak je to fakt nejaky odbor co je hl. tu na SR nereálny s tým uplatnením
Mali by ste už všetci pochopiť ,že nie všetci sa rozumejú a baví ich tá matika , chémia ... teraz už každý chodí aj na ekom. fakulty a je ich fakt že dosť aj ked to uplatenie nájdu možno skor
a odkial si ty prosím ta zobrala, ze na humanitné idú tí co na viac nemajú??? nikdy ta v tej tvojej hlavičke nenapadlo, že sa tam nájdu aj takí čo si túto cestu zvolili dobrovolne preto že chceli?? Nikdy si nepomyslela, že niektoho IT alebo strojárina neláka, hoci im fyzika ani matika problémy nikdy nerobila??? Tam je totiz problém niekde inde ale mam pocit ze tak neskutočne zaujatej osobe s cierno-bielym pohladom na svet a iba svojou jedinou pravdou v celom vesmíre asi ani nemá zmysel to vypisovať.
Ja napríklad som na humanitnom odbore, chcela som nan ist a presne viem aj prečo...a nebolo to kvoli tomu že by som nevedela vypočítať kvadratickú rovnicu
ja som som to tu tak zbezne prebehol zistujem ze neviem co su humanitne odbory no a ci sa oplati? podla mna sa vobec studovat neoplati teda jedine ze chce byt niekto niecim na co naozaj titul potrebuje a vlastne ma napada len medicina a farmacia ako priklad
ja studujem informatiku a ze naco ... sam by som rad vedel ... lebo na robenie v oblasti IT titul nepotrebujem ... aj tak chcu vsade ludi co maju skusenosti.. titul ich nezaujima ... z vlastnej skusenosti ... a osobne si myslim ze je to tak isto aj pri 90% humanitnich odboroch navyse neocakavam ze bude niekto robit neskor nieco v tom odbore ktory vystudoval.... sry ale so sociologiou ekonomiou managementom ale kludne aj informatikou moze ist robit clovek stale cokolvek ine ... trebarz aj zvaraca
takze moj nazor je neoplati sa studovat nic
*
a inak mi pripada srandovne to s tou matikou co sa tu pise lebo aj vacsina tych co studuju matiku ju maju iba nadrvenu... iba naucene postupy riesenia ... co sa moze naucit naozaj ktokolvek ... takze stale nevidim rozdiel
nemyslím si, že na humanitné vedy idú tí,čo na viac nemajú...je to otázka toho,čo ťa skutočne baví a čo chceš v živote robiť,ak máš toto premyslené,nemáš problém sa uplatniť v akomkoľvek odbore...stačí na sebe riadne zamakať
doriti takéto postoje ako v @12 ma taak dokážu naštvať.. ja som mala celý gympel samé jednotky, z matiky som bola z najlepších v triede, maturovala som AJ, BIO, CHEM a som na prekladateľstve nie preto že na iné NEMÁM ale že ma to BAVÍ...
by ma zaujímalo kde si (sa dostaneš, ak vôbec) ty...
ty proste nezaregujes duchaplnými argumentami lebo na to nijake duchaplne argumenty nemáš tak sem taháš sex ....a okrem toho zatrpknuto pôsobíš s tým svojím zaškatulkovaným pohladom skôr ty, tak o tom pouvažuj
@ohcysp aj mne iba tlak stúpol, toto fórum som úmyselne obchádzala...
môj názov keby nie nás, humaniťákov, psychológov!! a učiteľov a podobne, (od rozčúlenia sa mi nechce vymýšľať ďalšie nevyhnutné povolania) sa môžu ísť všetci pičúsi z techniky, čo si myslia, že sú "viac" kľudne obesiť dade
a normálny názov, keď už som trochu vychladla....
všetko treba!! (kokoti, čo si myslia iné, až tak som zase nevychladla....)
ako humaniťákov, tak ostatných, lebo by inak spoločnosť nefungovala och god...
humaniťák ti inak rozmýšľa ako človek z techniky, možno by sa nedokázal naučiť vzorce a rátať príklady zapájať obvody, ale to neznamená, že ten z techniky by pochopil tie veci, čo sa učí na humanitnom predmete, ó, áno, aj to treba chápať !! kľudne vám na vyžiadanie dám ukážku, lebo to nie je také váľanie si šuniek celý rok a dva dni pred skúškou si dačo prečítať, ako si niekto myslí.
to musí človek vážne chcieť a ľúbiť ak sa to chce riadne naučiť a po dostaní diplomu byť fakt dobrý...och, ľudská hlúposť :/
@simka1311 no a inak z matiky som mala same jednotky a to som chodila na 8rocny nie na nejaku ucnovku, vobec mi nerobila problem a niektore veci ma aj bavili.. a som na humanitnom.. tak potom to asi nebude len takto ze?
@acheraya ved pockaj my pojdeme kdesi do prec za robotou a slovensko sa cele zosali lebo ich nebude mat kto liecit
@ohcysp ani ja niesom na učnovke my sa tam poctivo učíme... a však dobre nehovorím že všetci ktorým ide matika idú na humanitný odbor!! už to pochopte vravím že tí ktorým nejde matika idú radšej na humanitný odbor ako dačo ťažké kde sa vyžaduje matika
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
A pokial viem, vobec som neodsudila pravo, ekonomiu a i. len cisto filozofiu.
i keď je jasné, že nie je humanitný odbor ako humanitný
Evidentne máme rozdielny názor na študovanie ľudskej múdrosti/"ľudskej múdrosti" a myslím, že nám je to obom dosť jasné - čiže, tento tvoj príspevok bol za účelom provokácie a výsmechu, či snád štartom budúcej hádky... oprav ma ak sa mýlim
@echoechoecho tak toto si mi nemal ukazovať !!! teraz sa cítim ukrátená my sme také nemali !!!
a k téme: oh not again
ja sa tu riadne bavim ...
som zistila toto
na HUMANITNE vedy chodia niekedy neskutocne mudri ludia...cize niekam to mozno dotiahnu ( aj ked vacsina odborov su fakt chujoviny, beztak sa tam niekedy najde normalny odbor )
a na EKONOMIU napriklad chodia taki neskonali tupci co nevedia co je 2+2 niekedy ... co z toho vyplyva? ze ten mudry na humanitke sa uplatni skor ako tupec na ekonomii napriklad
najlepsia je technika, ale neviem kedy vy, niektori skutocne blbci, pochopite, ze ked proste nejaky clovek nevie matiku prip rozne ine fyziky a spol , nemoze tam ist a niekedy aj ked clovek matiku vie (napriklad ja netrufla by som si tam ist
tak custe uz bo sprosti ste jak bedna gytu niektori a robite si hanbu tym , ze ste tupi a je jedno co studujete
a vtipne predmety by si nasiel aj na inych fakultach MU viem ze filda ma napr. citanie sokrata co sa tyka telesnej, ja som tento semester mala zaklady sportovych masazi .. cize vtipne predmety niesu vysadou fss
no FSS je urcite lepsia ako slovenske, to mi je jasne,
ale filda ma povest, velku aj s ich predmetmi ... kamarat z FI si tam zapisal raz carodejnictvo za 2kredity, lebo proste "hrabal kredity a klesol tak hlboko" ... ale ze sranda, ale bolo mu to uplne napicu,
akurat si pozeram z rozmaru brozurky slovenskych UCM, KU v Ruz., UPJS a tak a smejem sa na par odboroch a predmetoch teda kvalitne,
ale prosim ta, nepis nic uz nikdy
ale prosim ta, nemyl si ty hovno s nanukom , ak aj ty nahodou chces povedat ze humanitny odbor je rovnako hodnotny ako strojarina, alebo IT...lebo to je nad slnko jasne ze nie je, humanitny odbor je dokazane psychiatrmi skonci aj lahsie mentalne naruseny clovek /naozaj existuju studie/ len som chcela povedat tebe
Mali by ste už všetci pochopiť ,že nie všetci sa rozumejú a baví ich tá matika , chémia ... teraz už každý chodí aj na ekom. fakulty a je ich fakt že dosť aj ked to uplatenie nájdu možno skor
a odkial si ty prosím ta zobrala, ze na humanitné idú tí co na viac nemajú??? nikdy ta v tej tvojej hlavičke nenapadlo, že sa tam nájdu aj takí čo si túto cestu zvolili dobrovolne preto že chceli?? Nikdy si nepomyslela, že niektoho IT alebo strojárina neláka, hoci im fyzika ani matika problémy nikdy nerobila??? Tam je totiz problém niekde inde ale mam pocit ze tak neskutočne zaujatej osobe s cierno-bielym pohladom na svet a iba svojou jedinou pravdou v celom vesmíre asi ani nemá zmysel to vypisovať.
Ja napríklad som na humanitnom odbore, chcela som nan ist a presne viem aj prečo...a nebolo to kvoli tomu že by som nevedela vypočítať kvadratickú rovnicu
ja studujem informatiku a ze naco ... sam by som rad vedel ... lebo na robenie v oblasti IT titul nepotrebujem ... aj tak chcu vsade ludi co maju skusenosti.. titul ich nezaujima ... z vlastnej skusenosti ... a osobne si myslim ze je to tak isto aj pri 90% humanitnich odboroch navyse neocakavam ze bude niekto robit neskor nieco v tom odbore ktory vystudoval.... sry ale so sociologiou ekonomiou managementom ale kludne aj informatikou moze ist robit clovek stale cokolvek ine ... trebarz aj zvaraca
takze moj nazor je neoplati sa studovat nic
*
a inak mi pripada srandovne to s tou matikou co sa tu pise lebo aj vacsina tych co studuju matiku ju maju iba nadrvenu... iba naucene postupy riesenia ... co sa moze naucit naozaj ktokolvek ... takze stale nevidim rozdiel
dievca, tebe nejdem odpisovat nejakymi duchaplnymi argumentami, len ti odkazem, ze ti asi chyba sex. alebo potom uz fakt neviem
nemyslím si, že na humanitné vedy idú tí,čo na viac nemajú...je to otázka toho,čo ťa skutočne baví a čo chceš v živote robiť,ak máš toto premyslené,nemáš problém sa uplatniť v akomkoľvek odbore...stačí na sebe riadne zamakať
A nikdy v živote som som nepočula že na humanitné vedy chodia len tí čo na viac nemajú o_o
by ma zaujímalo kde si (sa dostaneš, ak vôbec) ty...
chýba mi sex??? ...hmmm a na to si ako prišla???
ty proste nezaregujes duchaplnými argumentami lebo na to nijake duchaplne argumenty nemáš tak sem taháš sex ....a okrem toho zatrpknuto pôsobíš s tým svojím zaškatulkovaným pohladom skôr ty, tak o tom pouvažuj
Ale na druhej strane, v tej tvojej reakcii v @63 by som sa ani necudoval, keby ti tvoj mozog niekto z hlavy uz davno vykefoval prec
môj názov keby nie nás, humaniťákov, psychológov!! a učiteľov a podobne, (od rozčúlenia sa mi nechce vymýšľať ďalšie nevyhnutné povolania) sa môžu ísť všetci pičúsi z techniky, čo si myslia, že sú "viac" kľudne obesiť dade
a normálny názov, keď už som trochu vychladla....
všetko treba!! (kokoti, čo si myslia iné, až tak som zase nevychladla....)
ako humaniťákov, tak ostatných, lebo by inak spoločnosť nefungovala och god...
humaniťák ti inak rozmýšľa ako človek z techniky, možno by sa nedokázal naučiť vzorce a rátať príklady zapájať obvody, ale to neznamená, že ten z techniky by pochopil tie veci, čo sa učí na humanitnom predmete, ó, áno, aj to treba chápať !! kľudne vám na vyžiadanie dám ukážku, lebo to nie je také váľanie si šuniek celý rok a dva dni pred skúškou si dačo prečítať, ako si niekto myslí.
to musí človek vážne chcieť a ľúbiť ak sa to chce riadne naučiť a po dostaní diplomu byť fakt dobrý...och, ľudská hlúposť :/
@acheraya ved pockaj my pojdeme kdesi do prec za robotou a slovensko sa cele zosali lebo ich nebude mat kto liecit