Tento rok mám chodiť na jazykovú školu na angličtinu. Rok mám ukončiť štátnicami (neviem prečo sa to tak volá keď to nieje výška). Babka mi to vybavila (ona sa rada do takýchto vecí stará) aby som potom nemusel robiť z angličtiny maturitu. Lenže som sa do
všetko, čo sa týka vzdelania a hlavne ako i cudzieho jazyka sa robiť vyplatí. cudzí jazyk v našich podmienkach sa dá vždy ovládať lepšie a u nás nie je to na škodu nikdy.
@dannybene Pomozu ti napr. ak budes planovat aj jazykovu vysku, mal by si velku sancu sa tam dostat - ale zasa na druhej strane, jazykovky su narocne, neviem posudit ucivo, nestudujem, ale od znamosti mam, ze nikoho nesetria a 15 skusok na jeden semester nie je pre nich ziaden problem. Ale jazyk sa stale zijde.
@dannybene Ako vravim, ucivo posudit neviem.. Ale ja osobne by som si asi vsetky vlasy vytrhala mat tolko skusok... a ked uz aj nie kvoli narocnosti, tak uz len kvoli tomu, ze to strasne berie cas
@socomplicated no najlepšie je na tom že je to v piatok takže každý piatok od 15:00 do 18:00 trčať tam...
nech to zas nikto zle nepochopí, ja v piatky nechodím piť a stokovať len po týždni školy potrebujem doma oddych a nie ísť do dalšieho štátneho zariadenia
statnica moze byt vyhoda, ak by ju raz pozadovali v zamestnani. maturite sa nevyhnes, ale ak ti ide anglictina tak dobre, tak je pre teba maturita len formalita a mozes byt rad, ze sa na nu nemusis ucit.
@dannybene chytaj sa takych prilezitosti kym ich mas, bol by si hlupy keby si to neurobil. jedna vec je byt dobry z jazyka a druha mat na ot papier, chodila som na jazykovy gympel a mam zakladnu aj odbornu statnicu aj CAE certifikat a uz aj ked som mala len statnicu pomohlo to v zivotopise. sakra tebe to niekto vybavi a este mas problem? nebud hlupy
@dannybene a nebuď moc namyslený ohľadom angličtiny, nie je totiž ťažké dostať sa na úroveň kde sa každý cíti ako kráľ, ale hovorím ti mám anglickú strednú, certifikáz z Cambridgu uroven C1 a budem mat este hodne dlho co robit. to najhorsie co mozes urobit je mysliet si ze si uz v niecom dostatocne dobry. lebo prepac ale nie si. a to nehovorim lebo by som vedela nieco o tvojich schopnostiah ale niem mmnoho o tom co je anglictina za jazyk
@dannybene a preco to chces flakat? mas vsetkych pohromade? mas prilezitost zlepsit si poziciu v zivote an a trhu prace a chces to flakat? what is wroooooong with people
@dannybene nerozumiem ludom ak oty, chodila som do jazykovky, vobec to nezabralo vela casu ale bolo to efektivne a ked mas nakonci toho este statnicu tak si kral, a neviem teda naco zakladas forum ked si presvedceny o svojej posahanej teorii
@dannybene dufam,m ze pochopis co robis az ked sa budes cchet zamestnat a zamestnavatelovi akosi nebude stacit ze ty si myslis, ze po naglicky vies... a opat sa pytam preco potom zakladas foum ak vies svoje
@ssnehulienka no myslím že vďaka tebe už viem niekedy sa nezamestná ani vysokoškolsky vzdelaný človek, ale akože "štátnica" z jazykovej školy mi pomôže...
@dannybene tak ja ti to hovorim z vlastnej skusenosti, ty zjavne este ziadne nemas. a samozrejme, ak vychodim bakalara psychologie v trencine uz mi viac pomoze ta anglictina niekde
@ssnehulienka chcem ešte dať do pozoru že to je základná štátnica, nie všeobecná..to je dôvod prečo spochybnujem jej význam v pracovnom pohovore..(wau to znelo odborne )
@dannybene ja prave vidim vyhodu v tom, ze urobit zakladnu statnicu je pohodiiiis a uz mas papier za lacny peniaz. lebo vies, ono, tu zakladnu statnicu by vedelo urobit dost ludi , ale kolko ju realne ma...
@dannybene akože mne je to u prdele len ako, jasne si sa vyjadroval ,že sa na to vyserieš a teda dost nerozumiem na čo by tu bolo to forum, uplne ma to iritovalo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
nech to zas nikto zle nepochopí, ja v piatky nechodím piť a stokovať len po týždni školy potrebujem doma oddych a nie ísť do dalšieho štátneho zariadenia