Osetrovatelstvo,medicina,diplomovana zdravotná sestra?Ktory odbor má lepsie uplatenie?
Ahojte!
V máji chcem ukoncit stúdium,teraz studujem na humanitnom odbore,a je to sracka...Od detsva ma baví práca v nemocnici,ale po maturite som sa nedostala na odbor s takym zameraním,pretoze som lezala v nemocnici.Teraz skúsim este raz,ale neviem
@6 da sa aj na SR, moji byvali spoluziaci to studuju v KE i v PO ...
k teme ... aj ja uvazujem nad jednym z tychto odborov .. medicinska chemia by ma zabila, diplomovana sestra je nadstavbove studium (teda bez titulu, len s diplomom) ... pokial mas hlavu na (bio)chemiu tak skus tu medicinu..
este mas dostatok casu, aby si si upevnila ucivo.. kedze prijimacky su zvacsa az v juni..
tak to je sice pravda, ale neviem, ci by ti diplom uznali v zahranici...pokial by si jedneho dna chcela ist (nemusi to byt teraz, moze to byt rok, dva, päť rokov po studiu), mohli by mat vyhrady voci tomu...
dalsia moznost je spravit si DVS (diplomovana vseobecna sestra) a potom aspon Bc. (tu uz bude moznost aj externe) a tam by uz problem byt nemal...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
k teme ... aj ja uvazujem nad jednym z tychto odborov .. medicinska chemia by ma zabila, diplomovana sestra je nadstavbove studium (teda bez titulu, len s diplomom) ... pokial mas hlavu na (bio)chemiu tak skus tu medicinu..
diplomovana sestra je bez titulu,to viem,ale ja chcem mat profesiu
tak to je sice pravda, ale neviem, ci by ti diplom uznali v zahranici...pokial by si jedneho dna chcela ist (nemusi to byt teraz, moze to byt rok, dva, päť rokov po studiu), mohli by mat vyhrady voci tomu...
dalsia moznost je spravit si DVS (diplomovana vseobecna sestra) a potom aspon Bc. (tu uz bude moznost aj externe) a tam by uz problem byt nemal...