Pri pozdrave iba v písomnej.
V hovorovej známych a nie až tak blízkych kamarátov nikdy neoslovujem menom.
Ale blízkych kamarátov v hovorovej zvyknem oslovovať menom.
Áno, snažím sa na to dávať si pozor. sama viem, že mi je veľmi príjemné, keď človek použije moje meno a snažím sa to robiť. aj tak zdravím, najmä v práci teda.
Prekvapilo ma, koľko ľudí do nerobí. Áno, viem, nie je to povinnosť ani zvyk.. ja to používam každý deň a prídem si rozdielny, pretože mňa neoslovuje menom asi nikto.
Mne je praveze neprijemne ked ma niekto oslovi mojou oficialnou verziou mena, lebo sa zlaknem ze mi ide nieco vycitat alebo mi oznamit nejaku neprijemnu dolezitu info takze aj ja vacsinou skor nejake skratky pouzivam, kedze to je mne milsie
@grietusha mne je to zas naopak strašne nepríjemné a je mi jedno, či je to oficiálna verzia mena alebo nie, proste ak to nie je nutné, prečo?
(a to mám svoje meno rada, len tá konverzácia/oslovenie potom pôsobí tak strašne naliehavo, resp. neviem, k čomu to prirovnať, proste akoby mi niekto chcel nanútiť knihu jehovistov a k tomu výhodný vysávač a krém na ruky a predpokladá, že keď ma osloví menom, tak mi to zasiahne vnútro a všetko si to kúpim)
ja len tak, že nie na každého to má pozitívny účinok
ano ale robim vseliake zdrobneniny a odrody mena aby vedeli ze ich lubim mam pocit ze mena v hovorovej komunikacii pouzivam az moc, nehovoriac o pisomnej fuuu
väčšinu svojich priateľov oslovujem ich menom v plnom znení, ako majú v občanke... aj keď viem, že sa to niektorým zdá prudké, ja to takto obľubujem... a meno kľudne v rozhovore zopakujem zotrikrát
ano je lepšie ked použije človek aj moje meno, je to priateľské, že si niekto to meno zapamätá. ja to robím, len ked sa mi niekoho meno páči. málokedy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
jedine na začiatku konverzácie (občas) alebo v skupinovej konverzácii, keď potrebujem, aby bolo jasné, komu je daná informácia mierená
V hovorovej známych a nie až tak blízkych kamarátov nikdy neoslovujem menom.
Ale blízkych kamarátov v hovorovej zvyknem oslovovať menom.
S pozdravom Meno Priezvisko/pozícia
Občas to fakt robím aby ľudia nezabudli že mi jebe
(a to mám svoje meno rada, len tá konverzácia/oslovenie potom pôsobí tak strašne naliehavo, resp. neviem, k čomu to prirovnať, proste akoby mi niekto chcel nanútiť knihu jehovistov a k tomu výhodný vysávač a krém na ruky a predpokladá, že keď ma osloví menom, tak mi to zasiahne vnútro a všetko si to kúpim)
ja len tak, že nie na každého to má pozitívny účinok