Potrebujem radu Odkedy som začala počas Veľkej noci cvičiť, nemávam menštruáciu. Jem ako pred tým, možno aj viac, stravou to určite nebude. Mohla som si poškodiť organizmus nadmerným cvičením? Nechýba mi to, ale aj tak je to trochu znepokojujúce. Bl
Ja som takto nemala 4 mesiace, vraj sa mi vôbec netvorila nová sliznica, dali mi vyvolávačku a ked som pribrala naspäť, prišla naspäť aj menštruácia
škoda
@tasha5 radšej by som ich rok nemala, než si vyvolávačku nanútiť.
a hlavne v tak mladom veku.
mne sa napr krámy upravili až po nejakých 3-4 rokoch. a žijem, som zdravá.
Určite to súvisí s príjmaním potravy ... ver mi, ja si tým prechádzam ...
5 mesiacov som nemala krámy, potom som ich konečne dostala, 2x cyklus a zasa ich 4 mesiace nemám ...
A ak sa môžem spýtať tak ako resp. ako dlho a náročne cvičíš ? ... pretože všetko so všetkým súvisí, nemusíš ani tak málo jesť ako ty tvrdíš, ale ked to všetko spáliš, telo nemá dostatok energie na fungovanie ako u normálnych ludí, a preto môže dôjsť k abnormalitám ako napr. strata menštruácie .....
ale další fakt, ako vidím máš iba 14 a možno to suvisi iba s tvojím vekom... po dobu 36 mesiacov odtoho ako si 1x dostala krámy sa ti cyklus môže meniť a upravovať pokým sa ustáli a tiež sa môže stať, že párkrát budeš mať krámy vynechané, ...viem to aj z vlastnej, aj zo skúseností kamošiek..
kašli na to,užívaj si,že netrpíš.. a vôbec sa neboj,ony samy prídu v najnevhodnejšiu dobu keď to budeš najmenej čakať stačí len aby si si obliekla nejaké biele gate ,alebo sa vybrala kúpať alebo na 4 hodinovú turistiku,alebo tak
Môže to byť aj nejakým tým percentom o ktorom píšu, ale možno aj tým, že v "tvojom veku" to môže byť ešte nepravidelné. Aj mne sa občas stalo, že mi mesiac, raz aj dva vynechala. Pokiaľ sa príliš bojíš, čo by to mohlo byť, choď radšej k lekárovi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
škoda
inak v 14 rokoch sa to naozaj moze stat zmenou zivotneho stylu sa ti to moze rozhodit... ako dlho ti uz meska?
v 14stich mi to príde úplne normálne, že krámy ešte nemáš pravidelné.
no doktor nie som.
jediné, čo ti môžem poradiť je, že nedovoľ nikomu pichnúť ti vyvolávačku!
hej, klud, bud sa to upravi alebo chod to riesit neskor, co sa divis v tejto stresovej,chemickej dobe ze to meska
a hlavne v tak mladom veku.
mne sa napr krámy upravili až po nejakých 3-4 rokoch. a žijem, som zdravá.
bez vyvolávačky.
ale čo sa čudujem.
to vlastne všetky farmalieky.
sak komplikovane je to s tymi komplikaciami , clovek nevie co robit
vo všetkých ohľadoch.
ale tabľetkam sa vyhybam
5 mesiacov som nemala krámy, potom som ich konečne dostala, 2x cyklus a zasa ich 4 mesiace nemám ...
A ak sa môžem spýtať tak ako resp. ako dlho a náročne cvičíš ? ... pretože všetko so všetkým súvisí, nemusíš ani tak málo jesť ako ty tvrdíš, ale ked to všetko spáliš, telo nemá dostatok energie na fungovanie ako u normálnych ludí, a preto môže dôjsť k abnormalitám ako napr. strata menštruácie .....
ale další fakt, ako vidím máš iba 14 a možno to suvisi iba s tvojím vekom... po dobu 36 mesiacov odtoho ako si 1x dostala krámy sa ti cyklus môže meniť a upravovať pokým sa ustáli a tiež sa môže stať, že párkrát budeš mať krámy vynechané, ...viem to aj z vlastnej, aj zo skúseností kamošiek..