podla toho co pisem ... ci dokazem v prvej osobe vyjadrit pocity postavy alebo nie ... a taktiez to zalezi od toho, ci je to z vlastnej skusenosti, alebo nie ...
podľa toho, čo sa viac hodí... sú veci, kde potrebujem zobraziť aj premýšľanie iných osôb a sú veci, kde mi postačuje písať len v prvej osobe, lebo vtedy sa mi to všetko ľahšie vyjadruje...
ja som debil a zvyčajne sa do postáv šylizujem, vždy to doteraz bolo ja-rozprávanie, i keď som len na začiatku cesty a očakávam vývoj či posun, preto sa nebránim iným formám
Tretiu mám najradšej, lebo mi dáva možnosť prejaviť sa ako vševedúci pozorovateľ, keby to bolo v prvej osobe, nemohla by som predsa čitateľom odhaľovať, čo postava nevie. Okrem toho, keď priveľa psychologizujem, príde mi to, že v tretej osobe je to proste opis a v prvej ľutovanie sa, nemôže sa postava každú chvíľu riešiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
osobne však preferujem skôr tú prvú osobu
noa?
ale neplatí to vždy