Štatistiky nových nakazených v ČR sa už dlhšiu dobu pomaly blížia k 300 potvrdeným prípadom denne a postupne to narastá (predtým to bolo skoro stále okolo 100 denne). Napriek tomu od 1. júla tu už nie je (okrem nejakej tuším jednej/dvoch oblastí - ak sa mýlim, opravte ma) povinnosť nosiť rúšky nikde (okrem metra). Rúšky už vôbec nenosia ani napr. predavačky v supermarketoch a väčšinou nemajú ani plexisklovú zástenu. V električke/buse prakticky skoro neuvidíte jediného človeka s rúškou (a to býva MHD dosť preplnená). To isté obchody, všetky vnútorné priestory...
Grafy - » www.worldometers.info/coronavirus/cou...
Na SK je to niekoľko násobne menšie číslo, napriek tomu tu od 1. júla ale nebola zrušená povinnosť nosiť rúšky v uzavretých priestoroch.
Keďže žijem v Prahe, kde už rúšky prakticky takmer nikde nikto nenosí, napriek neustále narastajúcim číslam, zaujímal by ma váš názor, či si myslíte, že je lepší postup na Slovensku alebo v ČR (od toho 1. júla)?
@melancholik Ja už dlhodobo vravím a myslím si, že tá zatvorená krabička sa hasí preto, lebo všetci veľmi dobre vedia, v akom stave je slovenské zdravotníctvo :/
A áno, aj to, že češi nemajú Matoviča Tiež chválim jeho vládu (napriek všetkému) a držím mu palce
@feelagain Jejda, ja už asi pol hodiny rozmýšľam, čo si tým chcela povedať Či už s čiarkou alebo bez čiarky... A konečne mi to doplo! ...Aká som šikovná, heh
hm no a...ja som si aj myslela, ale mne sa viac páči výraz rúška, tak to používam tak
Ja žijem v Trnave, tiež ho nenosím, iba ak vo vlaku na čas, keď ide okolo sprievodca. V obchodnom centre nenosím, nikto si to nevšíma, len do obchodu vyžadujú. Ale poznám aj malé potraviny na sídlisku, kde ho nenosí ani predavačka. Takže každý podla svojho uváženia, Matovič ak chce, môže ho nosiť aj do smrti, ale mňa nútiť nebude. V Česku, Maďarsku a niektorých ďalších krajinách to už pochopili.
@samuelfghk Pochopili to asi tak, že sa im rapídne začínajú zvyšovať čísla Ale najmä sa obávam, čo bude na jeseň/v zime...
A teda, ešte malé potraviny OK, ale tu v Prahe sú aj všetky obrovské supermarkety, kde sa denne premelú stovky (asi až tisícky) ľudí a tí predavači, ktorí následne komunikujú s ďalšími tisícmi ľudí, nemajú rúška vôbec, nikdy a nikde... Nevraviac o električkách v Prahe, ktoré sú často úplne preplnené a je to človek na človeku. Nevravím, že by rúšky v takom prípade pomohli, ale isto bezpečnejšie (najmä pre rizikové skupiny, starých ľudí) ako bez nich.
@samuelfghk Ale tým nemyslím teraz len Česko, ale aj iné krajiny, kde upustili od veškerých opatrení (a teraz ich začínajú znova zavádzať), Amerika a pod.
super to nesledujem, ale v ČR a v Rakúsku (v Rakúsku sa vracia povinnosť rúšok v obchodoch atď) býva denne priemerne do tých 150 prípadov, čo nie je vôbec zlé, áno, bol nejaký horší deň a mali skoro 300 ... ale nemyslím si, že to tak veľmi narastá...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Na SK je to niekoľko násobne menšie číslo, napriek tomu tu od 1. júla ale nebola zrušená povinnosť nosiť rúšky v uzavretých priestoroch.
Keďže žijem v Prahe, kde už rúšky prakticky takmer nikde nikto nenosí, napriek neustále narastajúcim číslam, zaujímal by ma váš názor, či si myslíte, že je lepší postup na Slovensku alebo v ČR (od toho 1. júla)?
Počet aktívnych prípadov ČR sa už dostal takmer na hranicu, kde bol na jar úplne najvyšší počet aktívnych prípadov...
a tu u nás sa hasi už zatvorená zapalkova krabička
ale za mňa... chválim vládu igiho a držím mu palce !!!
A áno, aj to, že češi nemajú Matoviča Tiež chválim jeho vládu (napriek všetkému) a držím mu palce
hm no a...ja som si aj myslela, ale mne sa viac páči výraz rúška, tak to používam tak
A teda, ešte malé potraviny OK, ale tu v Prahe sú aj všetky obrovské supermarkety, kde sa denne premelú stovky (asi až tisícky) ľudí a tí predavači, ktorí následne komunikujú s ďalšími tisícmi ľudí, nemajú rúška vôbec, nikdy a nikde... Nevraviac o električkách v Prahe, ktoré sú často úplne preplnené a je to človek na človeku. Nevravím, že by rúšky v takom prípade pomohli, ale isto bezpečnejšie (najmä pre rizikové skupiny, starých ľudí) ako bez nich.