no musela som si o tom niečo prečítať... a akože nič moc... v podstate je to niečo vytrhnuté z kontextu lebo stravovanie ľudí sa menilo od ich "vzniku" .... a teda každý si môže vybrať spôsob stravovania a tvrdiť že je správny lebo "ľudia v dobe kamennej tak jedli" ... "ľudia v dobe ľadovej tak jedli" ... a podobne... nech si každý je čo mu chutí, ale to čo je pre človeka najzdravšie a najlepšie sa aj tak asi nikdy nezistí, pretože každý sa odvoláva na niečo iné a každý výskum prináša úplne iné odpovede na tie isté otázky...
podľa mňa, keď sa niekto chce týmto spôsobom v dnešnej dobe stravovať, tak by sa mal vzdať aj iných výdobytkov ako sú napríklad elektrina a antibiotiká
No ja si myslím že všetci nado mnou nepochopili MODERNÉ paleo stravovanie. Oháňať sa neandertálcami je dosť blbé.
Malo by sa to volať "strava" a nie paleo, aby nemali ľudia do čoho rýpať.
Každopádne, považujem to za najlepší spôsob stravovania, len netreba zabudnúť, že hlavným zdrojom energie by mali byť tuky, nie bielkoviny.
Taktiež odporúčam preštudovať si filozofiu Primal, ktorá je Paleu skoro vo všetkom podobná, lenže zahŕňa aj iné aspekty života okrem jedenia.
Samozrejme, pre niektorých ľudí môže byť vhodná iná strava, avšak stále si myslím že tento smer je oproti klasickej nutričnej pyramíde a bludom Dr. Bukovského omnoho zdravší.
Teraz k tomu videu: @6 Lol, hneď na začiatku sa slečna snaží presvedčiť obecenstvo o tom, že na konzumáciu mäsa vôbec nie sme stavaní. Môj mäso-tráviaci žalúdok nesúhlasí.
Taktiež tam hovorí o tom, že obilniny naši predkovia drvili a jedli ešte skôr než sa predpokladalo.
To môže byť samozrejme pravda, lenže určite nekonzumovali vyšľachtenú pšenicu bohatú na lepok a škrob.
Takže môj názor na Paleo: Nie je to o lovcoch a zberačoch, je to o prístupe ku skutočným potravinám, ktoré pre telo aj majú nejakú hodnotu.
Aj pšenica môže mať vitamíny, ale tie sa dajú získať aj zo zeleniny vo väčších množstvách bez ostatných negatív tejto a ďalších obilnín.
Preto rozhodne odporúčam.
Zaujímavá literatúra:
Život bez pšenice
Primal blueprint.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Ale argumentácia, že pračlovek vedel, čo je preňho najlepšie, je dojímavá Pračlovek bol rád, keď nezomrel v zime od hladu
+
@4 gut gut
Malo by sa to volať "strava" a nie paleo, aby nemali ľudia do čoho rýpať.
Každopádne, považujem to za najlepší spôsob stravovania, len netreba zabudnúť, že hlavným zdrojom energie by mali byť tuky, nie bielkoviny.
Taktiež odporúčam preštudovať si filozofiu Primal, ktorá je Paleu skoro vo všetkom podobná, lenže zahŕňa aj iné aspekty života okrem jedenia.
Samozrejme, pre niektorých ľudí môže byť vhodná iná strava, avšak stále si myslím že tento smer je oproti klasickej nutričnej pyramíde a bludom Dr. Bukovského omnoho zdravší.
Teraz k tomu videu:
@6 Lol, hneď na začiatku sa slečna snaží presvedčiť obecenstvo o tom, že na konzumáciu mäsa vôbec nie sme stavaní. Môj mäso-tráviaci žalúdok nesúhlasí.
Taktiež tam hovorí o tom, že obilniny naši predkovia drvili a jedli ešte skôr než sa predpokladalo.
To môže byť samozrejme pravda, lenže určite nekonzumovali vyšľachtenú pšenicu bohatú na lepok a škrob.
Takže môj názor na Paleo: Nie je to o lovcoch a zberačoch, je to o prístupe ku skutočným potravinám, ktoré pre telo aj majú nejakú hodnotu.
Aj pšenica môže mať vitamíny, ale tie sa dajú získať aj zo zeleniny vo väčších množstvách bez ostatných negatív tejto a ďalších obilnín.
Preto rozhodne odporúčam.
Zaujímavá literatúra:
Život bez pšenice
Primal blueprint.