ako človek z osemročáku mám brať ako prvý deň na SŠ prvý deň v príme, keď som mala čerstvých 10, alebo kvinte, kde som mala 14 a všetkých v triede už poznala?
@5 podľa mňa to u nás bolo úplne opačne, 4roční mali lepšie vzťahy... podľa mňa je to tým, že 10ročné decká sa k sebe nevedia chovať, vyčleňujú niektorých z kolektívu, delia sa na baby a chalanov, lebo druhé pohlavie je vtedy ešte fuj hádajú sa pre blbosti, urážajú sa, vysmievajú sa navzájom a zadelenie, čo sa tam vytvorí, tam už tak nejak zostane... zatiaľ čo takí 15-16 roční prídu do novej triedy bez predsudkov.
úplne pekne som si obsadila zadnú lavicu v strednom rade, bola som medzi prvými čo sa čudujem pri mojich neskorých príchodoch a postupne ako začali prichádzať LEN samé baby, som si uvedomila, že akurát ja budem mať to nešťastie že budem v babskej triede, čoho som sa najviac bála že sa stane....tak som začala jačať vo vnútri mysle a bola som počerne oblečená tak po mne divne zahlídali ale potom sa prišli zoznamovať a tak, tak pohoda
nikoho som tam nepoznala, mali sme prist na osmu a o pol 9tej sa este nic nedialo, potom jeden z ucitelov zahlasil ze prvaci sa nastupuju pri ihrisku a tak som sa jednej ucitelky, ze kde mam ist ked som z cestovneho ruchu prvacka a mi povedala ze zatial tu ucitelku (moju triednu) nikde nevidi, ze mam pockat kde som... ale stala som v ulicke... a zrazu cezomna prešla hrba nadsavbarov
kazdy tam niekoho poznal len ja som sa tam klepala od radosti ze som vobec trafila do skoly a mali sme nejake zoznamovacie aktivity prvy den takze som sa zoznamila nebolo to az tak hrozne vlastne hned prvy den som sa zacala bavit so svojou naj kamoskou z triedy takze pohoda (a to som bola v tom meste sama napospas osudu prvykrat v zivote!
prisiel som ako posledny v ten den.. miesto bolo volne len v prvej lavici.. dosla riaditelka s mafianskym kktkom majitelom, a boli celi stastni, ze im budeme platit skolne nalsedujucich 5 rokov..potom dake zaklady z AJ sme si preberali.. na druhy den prisiel spoluziak z Norska z rybacky a sedel vedla mna, lebo inde miesta nebolo.. tak som sa ho spytal ci hrava Hattrick =D a potom sme jaksi sli dozadu s chalanmi a zacali sa bavit o PC hrach..
no mozem povedat, ze prví den bol vlastne, ked som sla na intrák.. uplne neznámi ludia,.. esteze som sem prisla s naj kamoskou, inak by som bola uplne stratená..
no a zaciatok sk. roka 10/11.. jaj boze.. isli sme do jedálne, tam nás privítal riaditel, zrebovali nejaké ceny, bycikel, fotoaparát a notebook.. potom sme sli do jednej budovy, o ktorej som vôbec nevedela že existuje.. tzv. "montovaná" budova, kde mam triedu.. ale triedna je v pohode, len slovenčinárka je mrcha..://
Ako prve sme sli do kinosaly a ja som tam hnet zaspal. Nastastie som tam poznal dvoch ludi tak to nebolo az take taske. Stredna bola v pohode... Ale aj tak najlepsie co som zazil bola zakladna skola tie vylomeniny co sme porobili tak nato sa neda zabudnut... tolko poznamok a tie pokarhania Najhorsia trieda na skole... podpaleny klasak... rozlamana trieda.. zaskolactvo... fajcenie na zachode
bolo fajn, nechali nás stáť asi dve hodiny na chodbe, potom si nás rozdelili do tried povedali omáčky okolo toho a pustili nás preč, no a samozrejme ja ako živočích intrákovský tam to už bolo iné kafé
áno najviac si pamätám ako nás už viedli do triedy labyrintami (prvé týždne sme takmer nikam netrafili sami) a zrazu sa na mňa otočila jedna slečna a začala ma zasypávať otázkami prišli sme do triedy a vybafla na mňa že si sadneme spolu (fakt dobrý ťah inak a hneď za nami sedela jedna slečna, kt. mi je doteraz jedna z naj. kamarátok. Odchádzala som v ten deň z triedy s asi 7 ďalšími a záchvatmi smiechu. pekný deň
no jasné,vyzerala som ako hňup navlečená do saka a nohavíc...a bola som ako stratená,nemala som úplný šajn,že kde čo a ako..ale potom sa to nejako urobilo - po príchode do triedy,otvorila som ústa a prejavila som svoju ukecanú osobnosť
jaaj... akoby to včera bolo.... a už to bude 5 rokov.. bol asi 5. september 2005 viezla ma mama, všade boli zápchy, meškala som asi 10 minut... v triede nás bolo 23 ( maturovali sme 18.ti... sedela som v predposlednej lavici pri okne so spolužiačkou zo Zš... ale boli sme najlepšia B trieda, aka kedy na škole bola..
ja si na to úplne spomínam.. veď to nebolo tak dávno 2.9.2010... prvý deň na GJH... bola to sranda.. staále si pamätám ako prišla naša triedna na schody a kríčí s papierom v ruke že 1.áááá a ja som ani netušila aká trieda som... ale potom sa išla pozrieť na dvere lebo mi to došlo až po polhodine státia pred nimi že to tam asi bude... tak som potom utekala za ňou a za tou skupinkou .... a pamätám si aj na to že hneď prvý deň nám rozdali knižky a druhý deň sme sa už učili... dokonca sme prvý deň dostali aj úlohu ad triednej na anglinu napísať sloh... úplne ma to prekvapilo... na základnej sme sa prvý týždeň nového roka ani neučili a teraz? hneď takto? ale kamarátov som si našla celkom rýchlo... a s počudovaním som zistila, že narozdiel od základnej kde sme mali aj so mnou len 3 ľavákov, teraz nás je až 7 a oproti 16 tim ľuďom nás bolo zrazu 30... ale potom jedna odišla hne´d po prvom dni a druhá v novembri tak nás zostalo len 28 a z toho len 5 chalanov ale podľa mňa to stačí
pamatam ..vsetci sme boli zoradeni na dvore jak vazni ..a vyhlasovali kazdeho meno ze s ktorym triednym pojde a do ktorej triedy bude zaradeny ...a viem ze nas bolo vela ...a malo lavic a prvy den som sedel na zemi
no jasné mala som ísť na autobus (6) ale keďže iný autobus (5) išiel len minútu skôr a ja som myslela že nestíham nastúpila som na ten ... a ten autobus išiel stále inam ako mal a ja s malou dušičkou som stále dúfala že ten autobus niekde odbočí a pôjde tam kam má, ale nešiel ... Tak som vystúpila zavlala si taxík a išla taxíkom do školy aby som hneď nezmeškala... celá ubehaná som vošla do kinosály kde som prekvpaene zistila že som jedna z troch dievčat nie len v našej triede ale v celom prvom ročníku... rozdelili nás do tried tam nám povedali omáčky a išli sme preč druhý deň bol podstatne lepší a teraz mám najlepších spolužiakov a strašne sa nasmejeme až na tie dve dievčatá tie ozaj nemusím jedna je proste hlúpa a jedna nie je hlúpa ale chronická sťažovateľka ... to ma nebaví a tak no
haha.moj prvý den v skole vo mne zanechal taku traumu,že som dalsi mesiac chodila do skoly kazde rano s krcmi. a to som sa este v auguste do skoly tesila. takze isla nastastie so svojou najlepsou priatelkou a mali sme cakat na dvore.potom nas rozdelili do tried. náhoda ci stastie,dostali sme sa do jednej triedy-NASTASTIE.vysli sme hore do triedy (samozrejeme odvtedy kazde rano slapem az na druhe poschodie) a dostali sme od novej triednej dlhy monolog o tom,co nesmieme a co musime. moju radost kompletne vystriedal stres,ale nakoniec som si zvykla,triedna je fine a skola OK takže-nedaj si na prvý dojem!
prišla som na školu, kde som absolútne nikoho nepoznala nevedela som ani kde mám ísť.... po týždni som prestúpila na inú školu, kde som mala pár bývalých spolužiakov...takže som mala vlastne dva prvé dni na strednej a obydva dni dopadli nad moje očakávania, takže nesťažujem sa
ja musim suhlasit s @anzu , osemrocny gympel to ma dost blbe...mam pocit, ze keby sa nasa trieda zide v 15tich a nie v 10tich, dopadne to ovela lepsie... nevychadzame spolu az tak dobre, pretoze sa mame zafixovanych tak ako od desiatich... vtedy sa chalani nebavili s babami, bolo tabu povedat niekomu zdrobnelinu mena, ked mne nejaky chalan nepovedal Radka ale Radka tak ako sa volam tak to bol sviatok fakt.. a z neho si robili srandu..
uz ale miznu predsudky voci sebe, bavia sa spolu ludia ktori pred par rokmi na seba ani nepozreli. hlavne baby sme boli rozdelene na dve skupiny, boli tam fakt zakernosti miestami....
lepsi sa to,ale fakt je ze okrem tohto uz len dva roky, a trvalo to dost dlho kym sme sa prepracovali do takehoto stadia, ktore je sice oproti prvemu roku fajn, ale na druhej strane sme spolu siesty rok....a oproti nasim rovesnikom na stvorrocku katastrofa. niekedy ma to stve, ked vidim ako to funguje v inych triedach, ale beriem to tak, ze za to nemoze nikto...
Áno Išla so do školy so sesternicou a bratrancom - bývalým maturantom na tej škole. Privítanie bolo na šk. dvore. Poznala som tam 6 ľudí. Poslali nás na najvyššiu chodbu a tam sme mali čakať. Potom prišli dve profesorky a rozdelili nás do tried. Triedna bola na prvý pohľad milá a hneď ma šokovala lebo sa pýtala ktorá je ( povedala moje priezvisko) som sa neisto prihlásila. Tak že dobre Ale potom som sa dozvedela, že jej to len bratranec povedal, že bude mať v triede jeho sesternicu
a inak...zo základky sme na tú istú školu išli 9 4 do jednej triedy, 4 do druhej, a ja jediná som išla do triedy, kde som nikoho nepoznala...prvý deň nás rýchlo rozpustili a vlastne som si s nikým nestihla povedať ani ahoj, aj tak som bola dosť vyklepaná takže prvý deň dosť depresívny
charis ja som chodila na zdravotnu v nitre.. a do jednej triedy sme sa dostali 3 baby zo zakladky ale v pohode som tam vydržala tie 4 roky... stredna mi dala vela..
jop..ja som to nemala až také stresové keďže na intráku som už poznala takmer všetky prváčky tak sme sa spolu vybrali do haly..tam nás zaradili a bola som kus sklamaná, že s niektorými nie som v triede ale tak prežila som..
Pamätám si jak nám triedna hovorila, jej prvá veta.. že je nás 28 a dúfa, že toľkí aj zmaturujeme Akurát jedna baba sa vôbec neukázala a dve po dvoch dňoch prestúpili
Sedela som s Majkou a doteraz ju mám rada..vymienali sme si čísla a niektorých som považala za trapošov, ale nakoniec sú fajn..a tak
Bolo to dosť zaujímavé ..z 34 ľudí som poznala 4 ..jednu tak letmo zo základnej..nakoniec som si s ňou aj sadla do lavice..a doteraz spolu sedíme ..a keď som videla tie nové tváre,ľudí..bola som zhrozená..že čo to ..ale dali sme sa dáko do reči..a zistila som, že s 3 spolužiačkami som chodila aj do škôlky..no sranda ..a už teraz som v 4.triede..a zachvíľu THE END stredná..pekné roky to boli
hej.... prvé čo mi vtedy prebehlo mysľou bolo.... musím tu pretrpieť len 4 roky
a nejako sa môj názor na to nezmenil... chodím tam, aby som vyštudovala, nie aby som si našla nejakých "super kamošov", ktorí na mňa aj tak po pár rokoch zabudnú
Fuu, prvý deň ... viem, že som lietal z triedy do triedy, lebo nás akosi porozdelovali. Nás, teda ľudí, čo boli spolu na základke. A tak boli prvé dni veľmi chaotické v znamení zmien hromandých kolektívov ale som spokojný ta, kde som skončil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
@anabbel Ja som takého názoru že ľudia na gympli to majú troška uľahčené čo sa týka toho kolektívu , poznáte sa tam aspoň nejakú tú dobu
no a zaciatok sk. roka 10/11.. jaj boze.. isli sme do jedálne, tam nás privítal riaditel, zrebovali nejaké ceny, bycikel, fotoaparát a notebook.. potom sme sli do jednej budovy, o ktorej som vôbec nevedela že existuje.. tzv. "montovaná" budova, kde mam triedu.. ale triedna je v pohode, len slovenčinárka je mrcha..://
uz ale miznu predsudky voci sebe, bavia sa spolu ludia ktori pred par rokmi na seba ani nepozreli. hlavne baby sme boli rozdelene na dve skupiny, boli tam fakt zakernosti miestami....
lepsi sa to,ale fakt je ze okrem tohto uz len dva roky, a trvalo to dost dlho kym sme sa prepracovali do takehoto stadia, ktore je sice oproti prvemu roku fajn, ale na druhej strane sme spolu siesty rok....a oproti nasim rovesnikom na stvorrocku katastrofa. niekedy ma to stve, ked vidim ako to funguje v inych triedach, ale beriem to tak, ze za to nemoze nikto...
A ako sa mnohí nedávno priznali, urobila som fakt kvalitný prvý dojem
a inak...zo základky sme na tú istú školu išli 9 4 do jednej triedy, 4 do druhej, a ja jediná som išla do triedy, kde som nikoho nepoznala...prvý deň nás rýchlo rozpustili a vlastne som si s nikým nestihla povedať ani ahoj, aj tak som bola dosť vyklepaná takže prvý deň dosť depresívny
Pamätám si jak nám triedna hovorila, jej prvá veta.. že je nás 28 a dúfa, že toľkí aj zmaturujeme Akurát jedna baba sa vôbec neukázala a dve po dvoch dňoch prestúpili
Sedela som s Majkou a doteraz ju mám rada..vymienali sme si čísla a niektorých som považala za trapošov, ale nakoniec sú fajn..a tak
a nejako sa môj názor na to nezmenil... chodím tam, aby som vyštudovala, nie aby som si našla nejakých "super kamošov", ktorí na mňa aj tak po pár rokoch zabudnú