mam zapaleny palec na nohe, a uz naozaj neviem co s tym. robim si na to repikovo kamilkove kupele, pouzivam betadin, framykoin, septonex a co ja viem co este a furt sa mi to nechce zahojit. vybrala som uz aj dvoje antibiotika a nic mi na to nepomaha. nevi
Ja som mal ten problém cca. v 12 rokoch. Necht na palcoch na nohách mi nerástol len do výšky, ale aj do šírky od koreňa čiže mi rástol do mäsa a samozrejme hnisalo to a bol tam aj zápal. Prv som to skúšal vyliečiť všetkým možným, rôznymi masťami a prípravkami/bylinkami do vody aby mi rany vymokli no bez úspechu. Možno ak by to bola rana spôsobená mojou vinou, tak by sa to zahojilo. Lenže ten nech rástol od samého koreňa nechtu stále hlbšie do mäsa a hnisal viac. Bol som u lekárky na chirurgií. Tá mi to vyčistila od hnisu a divého mäsa, no neupravila mi lôžko. Vraj kvôli tomu nech sa to zahojí a potom aby sa mi nezaniesla infekcia, no potom krava bola na dovolenke a opäť mi začali nechty zarastať. Robila mi to tuším zo 3 krát na jednej nohe a aj na druhej. Furt na hovno kvôli tomu že neupravovala lôžko hneď pri očistení palcov od hnisu a divého mäsa. Potom som sa na to vykašľal a dlho s tým žil. Až v 16 rokoch sa mi na ten nech pozrel jedne známy chirurg a ten mi vtedy prvý krát strhol nechty, vyčistil palce a okamžite upravil nechtové lôžko a odvtedy mám pokoj. Nechty mi vyrástli späť a na palcoch nie je vôbec vidno aby niekedy prekonali toľko zákrokov. No musím podotknúť že čo som bol za známym, tak som už mal tak zahnisaný jeden palec, že bol možno aj o centimeter hrubší ako keď som ho mal zdravý. Nakoniec mi povedal že som chvalabohu prišiel na čas.Jedno musím napísať že vôbec to nevyzeralo ako na obrázku @6. Tam keď na to pozerám, tak ten/ tá už asi príde aj o chodidlo či nohu. Ak vôbec žije, preto že človek dostane otravu krvi a je hotový a to čo je v tej @7 tak to je už strach a hrôza tam už je napadnutá aj kostná dreň. Inak takto ako to tam rozrezali to vôbec nevyzerá pri bežnom zákroku.
Ja radím, áno treba všetko možne vyskúšať(vyhýbať sa lekárom), ale ak nič nepomáha(ZÁPAL NEUSTUPUJE ani pri antibiotikách(masť Baktroban je antibiotikum) )tak netreba na nič čakať a treba navštíviť svojho lekára. Ja keď sa na to tak spätne pozerám, tak banujem že som nešiel už v 12 rokoch za známym aby som mal pokoj, ale žil som s tým 5 rokov(s tými zákrokmi od tej patologičky/ fušerky, čiže som to mal raz vyliečené ale furt sa mi to vracalo ) a poviem vám že tá bolesť za to nestojí Síce ja som sa s tým naučil žiť, ba som s tým hrával aj futbal a lekári tomu nevedeli pochopiť, že ako som mohol zvládnuť tu bolesť.
Určite treba ísť k lekárovi a čo najskôr a ver mi že lekár ti necht nebude strhávať. On už strháva nechty, až keď je zle. Zase zle nemyslím to čo je v @6.
aj mne zarastajú nechty - keď som bola menšia, mala som tiež opuchy, máčala som si to, natierala...a teraz to mám tak, že tie nechty mi vždy rastú trochu krivo, no vždy si to včas vystrihnem a na pár týždňov mám pokoj. vôbec ma to nebolí, nechty sú napohľad úplne v pohode, s tým, že si občas musím spraviť malý domáci chirurgický zákrok som sa už zmierila...
ale máš pravdu, kurva to bolelo, keď to bolo zapálené...
@ayreen Asi máš pravdu bola tam zlomenina pokiaľ to admin nevymazal.
Chápem ťa viem o čom hovoríš. Aj ja som sa počas toho obdobia hral na chirurga, lenže mne to neustupovalo čiže pokoj som nemal nikdy. Keď som už vystrihal aj nechty, tak tam už bol hnis a zápal. Teraz už mám pokoj cca. 4 roky a nič nemusím vystrihávať. Proste mi necht rastie tak ako má, potom čo mi lekár upravil nechtové lôžko (koreň).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a ma to aj nejaku pricinu, ci len tak sa ti to zapalilo?
a ten ichtyol som uz skusala. ani ten mi nepomaha
ako chceš... ty vieš..
Ja radím, áno treba všetko možne vyskúšať(vyhýbať sa lekárom), ale ak nič nepomáha(ZÁPAL NEUSTUPUJE ani pri antibiotikách(masť Baktroban je antibiotikum) )tak netreba na nič čakať a treba navštíviť svojho lekára. Ja keď sa na to tak spätne pozerám, tak banujem že som nešiel už v 12 rokoch za známym aby som mal pokoj, ale žil som s tým 5 rokov(s tými zákrokmi od tej patologičky/ fušerky, čiže som to mal raz vyliečené ale furt sa mi to vracalo ) a poviem vám že tá bolesť za to nestojí Síce ja som sa s tým naučil žiť, ba som s tým hrával aj futbal a lekári tomu nevedeli pochopiť, že ako som mohol zvládnuť tu bolesť.
Určite treba ísť k lekárovi a čo najskôr a ver mi že lekár ti necht nebude strhávať. On už strháva nechty, až keď je zle. Zase zle nemyslím to čo je v @6.
aj mne zarastajú nechty - keď som bola menšia, mala som tiež opuchy, máčala som si to, natierala...a teraz to mám tak, že tie nechty mi vždy rastú trochu krivo, no vždy si to včas vystrihnem a na pár týždňov mám pokoj. vôbec ma to nebolí, nechty sú napohľad úplne v pohode, s tým, že si občas musím spraviť malý domáci chirurgický zákrok som sa už zmierila...
ale máš pravdu, kurva to bolelo, keď to bolo zapálené...
Chápem ťa viem o čom hovoríš. Aj ja som sa počas toho obdobia hral na chirurga, lenže mne to neustupovalo čiže pokoj som nemal nikdy. Keď som už vystrihal aj nechty, tak tam už bol hnis a zápal. Teraz už mám pokoj cca. 4 roky a nič nemusím vystrihávať. Proste mi necht rastie tak ako má, potom čo mi lekár upravil nechtové lôžko (koreň).