ako ja neviem, mame tu tolko operatorov, ze si to nezvladnes sama zistit na ich strankach a porovnat si ceny? ked uz chces taku hovadinu ako je neobmedzene volanie ako keby si bola podnikatel alebo co?
@kosmiklove ja si neviem predstaviť, že po toľkej sociálnej interakcii, čo mám cez deň, by som ešte s niekým po večeroch niekoľko hodín vyvolávala. by ma jeblo. človek potrebuje čas na seba.
takže ešte raz opakujem: bežný človek nepotrebuje s nikým po večeroch vyvolávať dlhé hodiny, preto nepotrebuje neobmedzený paušál(odvolávajúc sa na tvoj argument). preto si bežný človek spája tento paušál s podnikateľmi.
@grietusha to bol len priklad. nemusi to byt zrovna po veceroch...
ja som potom co? a xxx dalsich co to ma? v dnesnej dobe to uz neni taka nedostupna vec ako kedysi...obcas niekomu zavolam s kym sme sa dlho nevideli a na hodinku pokecame. s obmedzenym pausalom by si sa nedoplatila...
podnikatelia maju skor firemny mobil a nie neobmedzeny pausal. takze bezny clovek, nebezny clovek, podnikatel, nepodnikatel..je to cisto TVOJ nazor. nie nazor beznych ludi
@kitty7 skype je fajn ale pokial niesi doma tak mas smolu. a pokial tam kde si nemas wifi alebo aspon dost dobry signal a neobmedzeny net tiez mas smolu
a o2 mam tiez. na kredit. len aby sa nepovedalo. pokrytie maju mizerne a to je po minute (alebo to bolo po troch? teraz neviem) mas sice zadarmo ale po hodine ta to zrusi a to tiez neni bohvie co
@kosmiklove no ved dobre, ale aj tak sa neobmedzene pausaly oplatia len podnikatelom alebo proste zamestnancom, ktori fakt vela telefonuju napr. obchodni zastupcovia, novinari... ked sa s tym clovekom nestretnes a miesto toho mu volas predpokladam, ze si doma, takze mozes skype pouzit... ano je pravda, o2 ma mizerne pokrytie a po hodine ta vypne, ale stale sa ti to oplati viac ako davat 20 eur za pausal
@kosmiklove naco platit 20 eur ked mozes platit 5? to je ta slovenska logika... slovak povie, nemam peniaze... a pritom vyhadzuje prachy na neobmedzene pausaly a internety, chlast, cigarety, piano, huste, pravidelne skusa stastie v sportke, jazdi na starej kraksni, hoci ma dobre spojenie mhd... logika
@kitty7 skype nemam ani nainstalovany momentalne, bývam na izbe s 2 holkami a nejak mi nie je príjemné aby som skypvala a oni to počúvali, to radšej vybehnem von a prejdem sa a telefonujem a môžem hovoriť čo chcem.
A inak mne sa paušál oplatí za 20 eur ( teraz mám česky paušal, ale vybavujem si pausal cez O2) lebo dovody: ked som mala kredit, dobila som si 200kč a po tyzdni alebo po akej dobe bolo fuč a bola som riadne v riti, proste minutová tarifikácia počas prvej minuty volania je drsné, do zahraničia tiež úzasne hovory a teraz si smskujem do ceska kolko chcem, mam 100minut, aj na slovensko, a internet v mobile, príde mi to pohodlne, nemusim riesit ako komu zavolam, ako zavolam do práce o smeny, alebo že budem meškať.... a o týžden si idem do O2 po paušál s mobilom, kde si budem volat, smskovat, surfovat v Česku ako doma a budem používať hlavne tento mobil ja chápem ludi co maju paušal, ak fakt vedia akú majú spotrebu, tak prečo nie
@kitty7 jj a zrazu sa zabudnem, niekomu zavolam a z 5 bude 50...spravim to par krat a potom ma prekvapi faktura...ja si to mozem dovolit zatial peniaze mam..minam len na elektroniku, zranicu a chlast (a obcas na zeny ale s tym som si dal teraz na hoooodne dlho pokoj)
fakt. kedysi som mal kredit. to bolo otras > @18 potom som mal 10e pausal. potom 20.a vzdy sa cosi naslo a prehupslo sa to aj o 15-20e...teraz platim 35..vsetko mam neobmedzene a nemusim riesit kokotiny
@alysia neber to osobne, ale to je uz tvoja vlastna pohodlnost, ze radsej platis telefon ako by si mala zapnut skype... tym nechcem povedat, ze je to zle, je to tvoja vec ako narabas s peniazmi resp. ake mas priority, ale pre mna to argument nie je... byvala som v Norsku, tam si ani nerozmyslala nad kvakanim cez telefon lebo by si sa fakt nedoplatila... vsetci sme skypovali, ci na izbe ci na chodbe a nikto nad tym ani neuvazoval... spolubyvajuca volala cez skype v priemere hodinu denne a neriesila som to, robila som si svoje... ja mam inak O2 na fakturu proste zaplatim kolko prevolam a tiez neriesim, viem, ze nemam taku enormnu spotrebu, po prvej minute volam zadarmo... ked potrebujem internet si zaplatim ten za 50 centov... no problem...
@kosmiklove ved ale na O2 ti je to jedno ci volas 5 alebo 50 minut a ked si to das na fakturu tak ta to v podstate tiez nijako neobmedzuje, nestane sa ti, ze minies kredit a nemas z coho volat... nemyslim si, ze by si realne minul 35 eur aj keby si si dal kazdy mesiac do mobilu internet, keby si to hodis na fakturu a presne o tom to je, ze platis zbytocne viac
@kitty7 je ti to jedno pokial volas do O2...vacsina mojich znamych vcetne rodiny ma orange. obcas niekto telekom. tam su ti tie vyhody O2 na dve veci.
telefon mam na nete pripojeny prakticky nonstop. za nejakych 8-9e neobmedzeny. platit kazdy den 50e to by bolo uz skoro raz tolko ako mam teraz. maju aj vacsie balicky ale stale je to drahsie. a to ich mizerne pokrytie + o 3g ani nehovorim. a to uz tu mame 4g (v nasom meste este nie ale casom bude)
uz som mal kolko krat aj 200e faktury ked som si nedaval pozor. takze teraz fakt si radsej zaplatim pausal ako stresovat co kde kedy ako a komu mozem alebo nemozem zavolat...
@kitty7 nechcem otravovať život mojich spolubývajúcich, ktoré mam nové a nie sú to ešte kamaratky, ktore mi pojdu na svatbu a nerada preberam osobne veci proste pred inymi, ja potrebujem na telefonovanie kľud
Ja som napísala, že je to pre mňa pohodlné aj výhodne. Každý to berie inak. Napr s mamou a s otcom, ktorí nemajú skype, tak ťažko s nimi budem skypovať zavolám, prevolám nejaké minúty a je vybavené. A ja proste nie som stále na izbe, potrebujem telefonovať aj keď som v škole, v práci, cestou do práce, alebo domov alebo tak, na intráku som vacsionu tak večer.
Niekomu to proste skypovanie pred ludmi vadí a niekomu proste nie. Mala som aj dlho kredit a teraz paušál, tak to viem porovnať, čo sa mi hodí a čo nie
@kosmiklove keby vsetci moji znami, rodina atd. maju ineho operatora ako ja, tak asi tiez prejdem k inemu operatorovi a nenadavam na pokrytie u nas sme skoro vsetci v O2 a to dokonca aj rodina, co byva na dedine kde chytis signal len v urcitych miestach domu inak neviem, co je na tom take tragicke proste nemat mobil furt na uchu
@kitty7 áno, chápem, čo máš na mysli, niektorí majú veľký paušál a prevolajú polovicu ale tak niektorým to aj platia rodičia tak možno preto ho majú taký ten paušál, ktovie
@alysia o to horsie, ked si to ani nezaplatia sami. mne teraz mama dala mobil pod svoju firmu a uz ma mrle zeru, ze chcem vlastny, aby som si ho mohla platit...
@alysia ja od 18, teda sama... mavala som soc. stipko, takze z tych penazi som hradila vsetko mimo domu... ale mamu mam taku starostlivu strasne, az mi to vadi
@kitty7 to sociálne štipko závidím, mala by som ho tiež, kebyže nie som sprostá a najskôr si zistím ako to v Brne je, dosť som s tým rátala a dojdem sem a že to je len pre Čechov a nie zahraničných, pritom nás vo veľa veciach berú ako svojich ( môžeme písať práce slovensky, hovoriť slovensky, a tak dále)
starostlivú moc? a iným vadí, že sa o nich rodičia moc nezaujímajú, každému vadí čosi
@alysia no kedysi bolo aj pre Slovakov co viem, ale chapem, ze to zmenili... len potom by bolo k veci keby si niekde na SK mozes zaziadat o stipendium... alebo keby bola nejaka ina moznost ako je bezne na inych zahranicnych skolach pre zahranicnych studentov... nejaky grant alebo co...
a tak vies... nehovorim, ze to plati 100%, ale v com nepotrebujem aby sa starala sa stara a ked potrebujem, aby sa zastarala tak na mna kasle to neni nic moc uz zase
@kitty7 čo znamená kedysi? ja som v Brne teraz štvrtým rokom. No lenže kde na SR by som si o to žiadala, keď sa to žiada o to na škole? Hľadala som niečo, ale nenašla som, rodičia nedostávajú na mňa prídavky v Česku, tak mám smolu
irónia osudu moc s tým asi nepsraviť no, rodičia moc nepočúvajú
@alysia no kamarat dostaval pred 5 rokmi 3000 korun (na ubytovanie), ale potom vraj nemal narok kvoli tomu, ze bol znova prvakom, teda tak nejak mi to vysvetlil, mozno to bolo inak, mozno to zmenili a ty si to nestihla. a ved prave, ze sa ziada cez skolu, prave, ze zly byrokraticky system. bud by mala skola poskytovat stipendia zahranicnym studentom alebo by napriklad nase min. skolstva malo prispievat na studium v zahranici. ked davaju peniaze na erasmus...
presne si to vystihla, rodicia si idu svoje ale tak nevadi no, lepsie ako nic, je mile, ze sa stara
@kitty7 hej, ubytovacie je fajn, ale máš to raz za semester, ok lepšie ako nič
inak tiež ho už nemám lebo študujem druhý odbor teraz.
Ale chápeš, kamoška mala tuším 1 sestru ktorá študovala a mamu doma, a dostávala tuším 150 eur kazdy mesiac? ja som čumela a ked si zoberiem že mám 3 surodencov, no teraz studuju uz len dvaja, tak proste ma to deptá, koľko prachov som mohla mať a o koľko menej som mohla pracovať a stíhať viac školu. Neviem, nemám slov akosi na to
@alysia aha tak, takz to funguje, ale len za urcitych podmienok. uz tomu rozumiem.
ja som tiez dostavala 150 eur, byvaly spoluziak dokonca maximum tusim 260 eur, lebo ma oboch rodicov nezamestnanych. fakt to dost pomohlo tie peniaze, ty to teraz musis dobiehat brigadami :/ na druhej strane to ber tak, ze ty studujes na ovela lepsej skole, na Slovensku mozeme hovorit o par vynimocnych fakultach, co dosahuju uroven ceskeho skolstva... inak na erasmus alebo nejaky podobny program by si nechcela ist? ceski kolegovia tusim mali dakych 600 eur mesacne v prepocte ako grant.
@kitty7 no ked si predstavim tie prachy ach, až mi je zle z toho aká som bola blbá... no dobieham ako debil, ale ked stoji intrak 100eur, mozem dobiehat krásne no je to ironia, brigadujem aby som mohla študovat a ked brigadujem nemam cas sa ucit
no hej, dufam, ze Masarykova ma dobre meno a pomoze mi to pri hladani roboty inak fakt neviem
No rozmyslala som o Erazme, ale mam starosti s jednym predmetom, tak neviem
@alysia podľa mňa to učia aj inde a záleží, ako to vám budú uznávať, treba sa popýtať, niekde uznávajú predmety, niekde kredity... niekde ani nechcú, aby to boli podobné predmety, len z tej istej oblasti... viem, že baby z VUT to tak mali...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
a neviem, ja podobný produkt nevyužívam, preto sa neorientujem v cenách veľmi...
takže ešte raz opakujem: bežný človek nepotrebuje s nikým po večeroch vyvolávať dlhé hodiny, preto nepotrebuje neobmedzený paušál(odvolávajúc sa na tvoj argument). preto si bežný človek spája tento paušál s podnikateľmi.
ja som potom co? a xxx dalsich co to ma? v dnesnej dobe to uz neni taka nedostupna vec ako kedysi...obcas niekomu zavolam s kym sme sa dlho nevideli a na hodinku pokecame. s obmedzenym pausalom by si sa nedoplatila...
podnikatelia maju skor firemny mobil a nie neobmedzeny pausal. takze bezny clovek, nebezny clovek, podnikatel, nepodnikatel..je to cisto TVOJ nazor. nie nazor beznych ludi
a o2 mam tiez. na kredit. len aby sa nepovedalo. pokrytie maju mizerne a to je po minute (alebo to bolo po troch? teraz neviem) mas sice zadarmo ale po hodine ta to zrusi a to tiez neni bohvie co
A inak mne sa paušál oplatí za 20 eur ( teraz mám česky paušal, ale vybavujem si pausal cez O2) lebo dovody: ked som mala kredit, dobila som si 200kč a po tyzdni alebo po akej dobe bolo fuč a bola som riadne v riti, proste minutová tarifikácia počas prvej minuty volania je drsné, do zahraničia tiež úzasne hovory a teraz si smskujem do ceska kolko chcem, mam 100minut, aj na slovensko, a internet v mobile, príde mi to pohodlne, nemusim riesit ako komu zavolam, ako zavolam do práce o smeny, alebo že budem meškať.... a o týžden si idem do O2 po paušál s mobilom, kde si budem volat, smskovat, surfovat v Česku ako doma a budem používať hlavne tento mobil ja chápem ludi co maju paušal, ak fakt vedia akú majú spotrebu, tak prečo nie
@12 súhlasím
fakt. kedysi som mal kredit. to bolo otras > @18 potom som mal 10e pausal. potom 20.a vzdy sa cosi naslo a prehupslo sa to aj o 15-20e...teraz platim 35..vsetko mam neobmedzene a nemusim riesit kokotiny
telefon mam na nete pripojeny prakticky nonstop. za nejakych 8-9e neobmedzeny. platit kazdy den 50e to by bolo uz skoro raz tolko ako mam teraz. maju aj vacsie balicky ale stale je to drahsie. a to ich mizerne pokrytie + o 3g ani nehovorim. a to uz tu mame 4g (v nasom meste este nie ale casom bude)
uz som mal kolko krat aj 200e faktury ked som si nedaval pozor. takze teraz fakt si radsej zaplatim pausal ako stresovat co kde kedy ako a komu mozem alebo nemozem zavolat...
Ja som napísala, že je to pre mňa pohodlné aj výhodne. Každý to berie inak. Napr s mamou a s otcom, ktorí nemajú skype, tak ťažko s nimi budem skypovať zavolám, prevolám nejaké minúty a je vybavené. A ja proste nie som stále na izbe, potrebujem telefonovať aj keď som v škole, v práci, cestou do práce, alebo domov alebo tak, na intráku som vacsionu tak večer.
Niekomu to proste skypovanie pred ludmi vadí a niekomu proste nie. Mala som aj dlho kredit a teraz paušál, tak to viem porovnať, čo sa mi hodí a čo nie
mrle žerú
starostlivú moc? a iným vadí, že sa o nich rodičia moc nezaujímajú, každému vadí čosi
a tak vies... nehovorim, ze to plati 100%, ale v com nepotrebujem aby sa starala sa stara a ked potrebujem, aby sa zastarala tak na mna kasle to neni nic moc uz zase
irónia osudu moc s tým asi nepsraviť no, rodičia moc nepočúvajú
presne si to vystihla, rodicia si idu svoje ale tak nevadi no, lepsie ako nic, je mile, ze sa stara
inak tiež ho už nemám lebo študujem druhý odbor teraz.
Ale chápeš, kamoška mala tuším 1 sestru ktorá študovala a mamu doma, a dostávala tuším 150 eur kazdy mesiac? ja som čumela a ked si zoberiem že mám 3 surodencov, no teraz studuju uz len dvaja, tak proste ma to deptá, koľko prachov som mohla mať a o koľko menej som mohla pracovať a stíhať viac školu. Neviem, nemám slov akosi na to
áno presne tak
ja som tiez dostavala 150 eur, byvaly spoluziak dokonca maximum tusim 260 eur, lebo ma oboch rodicov nezamestnanych. fakt to dost pomohlo tie peniaze, ty to teraz musis dobiehat brigadami :/ na druhej strane to ber tak, ze ty studujes na ovela lepsej skole, na Slovensku mozeme hovorit o par vynimocnych fakultach, co dosahuju uroven ceskeho skolstva... inak na erasmus alebo nejaky podobny program by si nechcela ist? ceski kolegovia tusim mali dakych 600 eur mesacne v prepocte ako grant.
no hej, dufam, ze Masarykova ma dobre meno a pomoze mi to pri hladani roboty inak fakt neviem
No rozmyslala som o Erazme, ale mam starosti s jednym predmetom, tak neviem