najprv to bolo kôli chudnutiu, kôli cvičeniu... teraz pijem niekedy aj 3-4l vody za deň a už mi nechutí nič sladké (jedine ovocné štavy alebo kofola a nechápem ako niekto môže piť čaj s cukrom....
a problém nastane keď som niekde kde sa nedá napiť vody alebo tam nie je wc
V lete to pochopím, ale v zime je hlúposť nasilu vypiť 1 a pol litra tekutín denne len preto, že "by sa to malo" - v zime sa telo až tak nepotí, nestráca vodu, takže obličky pracujú zbytočne a preťažujú sa.
Pijem, keď som smädný, keď si to telo pýta, nikdy nie viac.
@jessiqa Samozrejme, keď si na to zvyknutá ty, tak sú aj obličky Ale ak niekto vypije ledva dva poháre denne a zrazu si zmyslí, že ide dodržiavať pitný režim a začne sa nalievať vodou, tak strávi na záchode viac času ako plánoval
myslím, že dodržiavam. a aj sa to tuším nejak počíta na váhu lebo chlap so 100 kg určite potrebuje vypiť viac ako 50 kilová baba. čiže nedá sa len tak lahko povedať čo je správne
@Kofolavsrdci 1,5L je podľa teba priveľa na deň?
A ak piješ len keď si smädný tak to potom odpočívaj v pokoji
Riadiť sa smädom tak pijem pol litra za deň, a to je že veeeľký prúser.
@pannikto Ak by si prečítal, čo som napísal a neselektoval informácie, ktoré ti vyhovujú, tak vieš, prečo niektorým ľuďom toho pol litra denne úplne stačí. Mudrlant.
@pannikto Tak ja ti to teda skopírujem: "...v zime je hlúposť nasilu vypiť 1 a pol litra tekutín denne len preto, že "by sa to malo" - v zime sa telo až tak nepotí, nestráca vodu, takže obličky pracujú zbytočne a preťažujú sa."
Cez pracovny tyzden pijem tak nepravidelne pripravim. Ale ked sportujem mam presne pripravene kolko za den vypijem. A ked som doma ako teraz tak ako pride, dnes som vypil asi uz asi 6 politrovych poharov.
nedodrzujem aj ked by som mala nakolko mam cukrovku ale snazim sa, hlavne teraz cez zimu to ide lahsie kedze milujem caj a pijem ho vela, hlavne zeleny
@pannikto Čo ťa tak utvrdzje v tom, že by každý mal toľko vody vypiť? Alebo je to len informácia, ktorú si prijal, lebo sa ti nechcelo overiť jej logiku?
Tak teda polopate. V lete je teplota oveľa vyššia ako v zime => zvýšená srdcová činnosť a prietok krvi a tým pádom aj zvýšené potenie. Kvôli tomu sa časť tekutín, ktoré príjmeš dostane von z tela skôr a obličky ju teda nemusia spracovať.
V zime je teplota nízka a telo sa nepotí, tzn. že obličky musia spracovať všetky tekutiny, ktoré prijímeš - tým sa môžu preťažiť a ich funkcia ohroziť.
Nehovorím, že v zime netreba piť. Ale riadiť sa smädom je úplne prirodzený spôsob, akým to robia všetky organizmy na Zemi a určite zdravší spôsob ako do seba nasilu liať vodu.
Ak už toto nevieš pochopiť, tak ma to veľmi mrzí, ale asi si trochu pribrzdený.
@Kofolavsrdci Alebo si to ty ten čo hovorí len čo si myslí pritom si nič nepreštudoval? Prepáč je mi jedno čo napíšeš kým budeš tvrdiť že piť treba len keď človek cíti smäd.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
najprv to bolo kôli chudnutiu, kôli cvičeniu... teraz pijem niekedy aj 3-4l vody za deň a už mi nechutí nič sladké (jedine ovocné štavy alebo kofola a nechápem ako niekto môže piť čaj s cukrom....
a problém nastane keď som niekde kde sa nedá napiť vody alebo tam nie je wc
a vypijem si mylsim viac ako je ten pitny režim
ja strasne vela vody a čaju vypijem za den,ked tak nad tym rozmyslam...
Pijem, keď som smädný, keď si to telo pýta, nikdy nie viac.
ale pokusim sa to zmenit v blizkej dobe
A ak piješ len keď si smädný tak to potom odpočívaj v pokoji
Riadiť sa smädom tak pijem pol litra za deň, a to je že veeeľký prúser.
Tak teda polopate. V lete je teplota oveľa vyššia ako v zime => zvýšená srdcová činnosť a prietok krvi a tým pádom aj zvýšené potenie. Kvôli tomu sa časť tekutín, ktoré príjmeš dostane von z tela skôr a obličky ju teda nemusia spracovať.
V zime je teplota nízka a telo sa nepotí, tzn. že obličky musia spracovať všetky tekutiny, ktoré prijímeš - tým sa môžu preťažiť a ich funkcia ohroziť.
Nehovorím, že v zime netreba piť. Ale riadiť sa smädom je úplne prirodzený spôsob, akým to robia všetky organizmy na Zemi a určite zdravší spôsob ako do seba nasilu liať vodu.
Ak už toto nevieš pochopiť, tak ma to veľmi mrzí, ale asi si trochu pribrzdený.