Chodíte niekto do Hainburgu (15-20 minút cesty z BA) darovat plazmu? Ževraj to má veľa výhod, napríklad pravidelné bezplatné zdravotné kontroly, niekomu tým pomôžete prežiť a dostanete aj 20 € za každé darovanie. Plazmu môžete darovať až 50x ročne, čiže b
mám kamarátov čo tam chodili pravidelne.. žiaľ až keď mali úplne dod*banú imunitu tak pochopili že plazma je celkom cenná vec v našom ľudskom tele a odvtedy tam nepáchnu a BTW to neni žiadna pomoc.. ale vynikajúci biznis, robia z toho rôzne lieky ktoré sa predávajú za astronomické ceny
martin182 nemalo by to byť škodlivém organizmus obnoví všetky darované látky v plazme do 48 hodín a neviem kolko stoja lieky z plazmy, ale viem, že plazma sa neda vyrobiť, tak ju musí stále len niekto darovať a dáva sa ludom pri ťažkých poraneniach, veľkoplošných popáleniach, pri dlhodobých rakovinových ochoreniach alebo pri veľkých stratách krvi, tak určite tým niekomu pomôžeš
@martin182 nemalo by to byť škodlivé organizmus obnoví všetky darované látky v plazme do 48 hodín a neviem kolko stoja lieky z plazmy, ale viem, že plazma sa neda vyrobiť, tak ju musí stále len niekto darovať a dáva sa ludom pri ťažkých poraneniach, veľkoplošných popáleniach, pri dlhodobých rakovinových ochoreniach alebo pri veľkých stratách krvi, tak určite tým niekomu pomôžeš
@pumaamravec no hej ja viem taká je teória, ale v praxi som videl čo to s nimi spravilo a oni tiež ono to záleží aj od človeka, kto má vynikajúcu imunitu tak mu to raz za čas nemusí uškodiť, ale niekoho to može dosť položiť.. Ináč sú tam vraj milí ľudia a vedia po slovensky a možno už len kvoli tým testom sa to niekomu može páčiť.. ale každá sranda niečo stojí a myslím že zdravie je cennejšie ako peniaze
Ak chceš naozaj niekomu U NÁS pomôcť, choď darovať krv. Takto pomôžeš len firme zarobiť peniaze. Čo myslíš, prečo je tá možnosť akurát v Heinburgu? Ak chceš zarobiť 20 éčok, choď na komparz. / Hoci aj to môže byť občas (duševnému) zdraviu závadné... také Modré z neba, nikdy viac! /
škoda že tomu tak nie je aj u nás...ale som rád,že aj tak sa nájdu ľudia,ktorí sú ochotní darovať krv alebo plazmu aj zadarmo...bez nich by som tu už nebol
ja dokonca byvam v hainburgu hej pocul som uz o tom.. aj viem presne kde to je.. celkom sa to oplati.. ale je mi zle pri pomysleni ze mi maju brat krv... btw ked darujes krv tak nemozes prasit takze tie pytle si odmysli.. by ti tam zistili THC a mohol by byt problem...
martin182 ja napríklad chodievam na darovanie plazmi a nič ako oslabenú imunitu nemám chorý som nebol už ani nepamätám... ty tvoji kamaráti boli možno často chorý lebo tam aj často chodievali ak by tam chodili z rozumom napríklad 1 do týždňa alebo ako ja raz za 2týždne tak by im nič nebolo ....
jo, počula som už o tom...aj vo Viedni kde študujem sa to dá...normálne nám na univerzite rozdávali také letáky, že 20 eury za jedno dávanie, ked' ideš myslím desiaty krát dajú ti plus 100...tiež ma to najprv zaujalo, ale potom som si prečítala toto:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ale chcela by som vedieť či tam majú aj napríklad slovenský personál, lebo baviť sa po nemecky o plazme by mi asi moc nešlo
» zvarka.blog.sme.sk/c/223746/Vsetko...
nein, danke schon.