Mali ste niekedy takéto pocity? Je to normálne u človeka, u ktorého zistili, že má nejakú chorobu?(nejedná som o chorobu nevyliečiteľnú, len takú, ktorá sa s ním už bude ťahať po celý život + užívanie liekov), ako by ste sa cítili vy, keby tou osobou bol
áno, zažila som to. Síce aj teraz musím dokonca života brať lieky ale už môžem robiť skoro všetko čo ostatný ľudia, a vládzem to robiť, takže už tieto pocity nemám.
Zažívam takéto pocity denne. Pravdou je, že sa ľudia na takúto osobu pozerajú cez prsty aj napriek tomu, že...
Ako sa hovorí ,,kto nezažil nepochopí,,
Tu to platí takmer na 1000% - neviem ako by som reagoval, nemal som takých kamarátov. Viem len toľko, že akonáhle dáte takéto niečo najavo, tak Vás začínajú brať ináč a predsudky toho človeka zničia viac ako to, keby ste ho rovno odsúdili.
ja som sa za posledny pol rok pokusil 3x o samovrazdu. nevyslo mi to vzdy kvoli tomu,ze ma niekto nasiel a zachranil. najprv policajti, potom matka a nakoniec brat.
a mensia rada: podrezanie zil ci krku vo viac ako 95%pripadoch konci neúspechom.
ironicke je, ked samovrahovi niekto povie: ze bud rad, ze som ta nasiel a ze si prezil.
@dwightmccarthy väčšina pokusov o "samovraždy " je iba demonštratívnych aby si toho človeka niekto všimol a aby na seba upozornil a bol aspoň chvíľu vo svojom živote zaujímavý. Pritom vôbec samovraždu neplánuje.
A potom sú tu tí čo samovraždu aj naozaj dokonajú.
Ale v oboch prípadoch sa jedná o trosky ktoré nemajú zmysel života.
@kto u mna to demonstrativne nebolo. 2x to bolo kvoli nestastnej laske, co som nedokazal zniest existenciu bez nej. vies, nechat sa zavriet do ustavu, len kvoli tomu, ze som chcel nieco demonstrovat... dakujem neprosim. sice som tam skoncil aj tak, ale neplanoval som to. ked ma nasla matka, to bola uplna nahoda. vratila sa domov skor ako som cakal. lekari mi povedali, ze som mal byt uz davno mrtvy a nevedia preco som prezil.
demonstrativne je napr. to podrezavanie sa. ja som to nerobil samostatne. tazko som sa predavkoval a potom som sa podrezal, ze akoze istota. ale istota je piča.
potom v ustave som zalozil klub neuspesnych samovrahov. boli sme tam 5
-Mala
-Je to pochopitelne
-Pomohla by som mu ulahcit život , aj v bežných zálležitosťiach ako najviacej by som vedela . A hlavne by som sa nehrala že sa nič nedeje . To je pre choreho ten najhorši postoj , lebo to vyjadruje to že sa nevieš s jeho chorobou zmieriť , prípadne že z neho chceš mať ,,lepšieho'' , zdravšieho človeka . Pokusila by som sa mu ukázať že jeho výnimočnosť a dobré stránky , pomohla by som mu riešiť aj tie najbežnejšie veci . Brala by som si jeho chorobu ako fakt , ktorý je súčasťou jeho plnohodnotnej osobnosti . Ale hlavne by som mu ukazala že v tom nie je sám
dost otravne pocuvat take samovrazdene reci, taky clovek je zvycajne dost zahladeny do seba a neni s nim rozumna ani prijemna rec. uz by som ani kamaratku takto nepodporila, lebo sa mi to svojho casu nepekne vratilo, ked som zacala byt rovnaka ako ona. od takych ludi co najdalej, lebo stihanu dole. emocni upiri, co vysavaju dobru naladu. za dobrotu na zobrotu. a kto potom pomohol mne? nikto, ona sa na mna vykasalala.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
- je to pochopitelne
- bol oporou, clovek si zvykne na vsetko, casom to prejde
Ako sa hovorí ,,kto nezažil nepochopí,,
Tu to platí takmer na 1000% - neviem ako by som reagoval, nemal som takých kamarátov. Viem len toľko, že akonáhle dáte takéto niečo najavo, tak Vás začínajú brať ináč a predsudky toho človeka zničia viac ako to, keby ste ho rovno odsúdili.
a mensia rada: podrezanie zil ci krku vo viac ako 95%pripadoch konci neúspechom.
ironicke je, ked samovrahovi niekto povie: ze bud rad, ze som ta nasiel a ze si prezil.
A potom sú tu tí čo samovraždu aj naozaj dokonajú.
Ale v oboch prípadoch sa jedná o trosky ktoré nemajú zmysel života.
demonstrativne je napr. to podrezavanie sa. ja som to nerobil samostatne. tazko som sa predavkoval a potom som sa podrezal, ze akoze istota. ale istota je piča.
potom v ustave som zalozil klub neuspesnych samovrahov. boli sme tam 5
človeku treba byť oporou a pomáhať mu ... zistiť čo mu chýba a napraviť to (pomôcť mu) ... pretože to je problém potrieb
-Je to pochopitelne
-Pomohla by som mu ulahcit život , aj v bežných zálležitosťiach ako najviacej by som vedela . A hlavne by som sa nehrala že sa nič nedeje . To je pre choreho ten najhorši postoj , lebo to vyjadruje to že sa nevieš s jeho chorobou zmieriť , prípadne že z neho chceš mať ,,lepšieho'' , zdravšieho človeka . Pokusila by som sa mu ukázať že jeho výnimočnosť a dobré stránky , pomohla by som mu riešiť aj tie najbežnejšie veci . Brala by som si jeho chorobu ako fakt , ktorý je súčasťou jeho plnohodnotnej osobnosti . Ale hlavne by som mu ukazala že v tom nie je sám