jednoznačne francúzštinu, keď si pozriete veľké firmy, alebo sa osobne infomujete o nejaké lepšie miesto a poviete že máte francúzštinu vyštudovanú - bez mihnutia oka vás vezmú. Kamoška má vyštudovaný cestovný ruch vo francúzštine k tomu študovala aj angličtinu - ovláda tieto jakyzy ako materinské a mala nádherné šance zamestnať sa, všade ju chceli....nakoniec podniká...
O par rokov pojde dopredu vychod, cize Rusko a Cina. Uchytit sa na ich trhu by nebolo odveci. Taktiez z pomedzi mladych ludi, co kazdy chodi na aj/nj/fra/spa, je menej tych co by vedeli trosku inu kombinaciu, co tiez dava lepsiu sancu sa chytit. Tal sa mi zda strasne obmedzujuca, aj ked zaklady sa mozu vyskytnut v dalsich jazykoch, ale to tak vsetko. Fra popri nemcine a anglictine eu top, ale kebyze nechcem ist dakde do eu parlamentu alebo tak, tak by som ju ani nedaval. Kebyze som na jazyky, urcite si pridam norstinu, ale to uz je velmi subjektivne
podľa mňa v tejto dobe je dosť v kurze ruština, lebo rusko je proste veľmoc a je tam strašne veľa možností... a keby si mám vybrať ja tak si asi vyberiem španielčinu, lebo sa mi velmi páči ako jazyk a je dosť veľa krajín, kde sa ňou dohovoríš...ale nám je určite bližšia tá ruština takže by som ti odporučila ruštinu
@monicqa15 Rozmýšľam podobne . ANJ a NJ už študujem, neviem sa rozhodnúť, aký tretí jazyk by som si pribrala. Keby sa dá, beriem švédčinu, ale v ponuke ju škola nemá. :/ Ruština vyzerá asi najreálnejšie, ale chcela by som skúsiť francúzštinu (lenže po skúsenosti s nemčinou) sa FRJ trošku bojím, FRJ mi príde ako relatívne ťažký jazyk (ale zase netreba to vzdávať hneď na začiatku).
@toxo Chcela som aj španielčinu, ale tiež mám pocit, že tú študuje už pomaly každý :/ (teda z môjho okolia pozbám viac ľudí).
ja by som si určite vybrala španielčinu (asi si ju aj vyberiem ako 2. jazyk - po angličtine, samozrejme ).... s ňou sa dohovoríš vo viacerých krajinách, ako s tými ostatnými jazykmi... pred niekoľkými rokmi by som volila francúzštinu - ale len preto lebo sa mi páčila ( a stále páči ) ale treba myslieť globálne
jednoznacna rustina, pretoze je to po prve velikanska krajina s milionom moznosti, velmoc, v buducnosti bude hospodarsky nenormalne zdatna a navyse je to slovansky jazyk takze sa aj velmi lahko uci
a na druhom mieste by som dala franinu, lebo je to jazyk pre bohov
1. Nemecko je nasilnejšia ekonomika EU a jedna z nasilnejších ekonomík sveta
2. Švajčiarsko, kde sa tatiež hovorí nemecky, je jedna z najrozvinutejších a najstabilnejších krajín
3. Nemecky sa hovorí aj v iných krajinách ako Rakúsko a Lichtenštajnsko
Ruština nie je vôbec perespektívna, pretože je to zaostalá krajina, ktorá sama nedokáže ťažiť z toho kopca zdrojov ktoré má k dispozícii, nedokázala to od pádu ZSSR a ani to nedokáže, lebo je z najväčšej časti ovládaná mafiou a privatizátormi od čias pádu socializmu.
Francúzština - hodí sa ju vedieť ak nemáš nič viac na páci ako učiť sa cudzie reči, lebo sa s ňou dohovoríš v dosť velkej časti Európy - Francúzsku čo je pomerne velká krajina a Belgicku. Sú aj určité ostrovčeky v karibiku a na severe Južnej Ameriky kde ak pôjdeš na dovolenku, dohovoríš sa francúzsky
Španielčina - jedna z najpoužívanejších rečí na svete, myslím si že je perespektívnejšia ako Ruština a Francúzština. Rozpráva ňou velká časť sveta.
Taliančina - podla mňa ako tak perespektívna ako Maďarčina Ak sa nechceš stať opernou speváčkou a učiť sa talianske opery, tak ti je absolútne na hovno
@sqash Nemčinu aj angličtinu už študujem . Potrebujem si však vybrať tretí jazyk. Ešte mám na výber aj arabčinu a čínštinu, ale nie, ďakujem (akože bolo by fajn to študovať, ale viem, že do by mi tieto jazyky veľmi nešli). Ale ďakujem ti za vyčerpávajúcu analýzu .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
1.angličtina (samozrejme)
2.nemecky
3.francúzsky
4.rusky
5.ostatné (ja konkrétne fínsky sa chcem naučiť)
je fajn vedieť jeden cudzí plynule, a mať aspoň 2-3 z ktorých viete aspoň základy (bežné frázy, dobrý deň.., kde je..., atď.)
@toxo Chcela som aj španielčinu, ale tiež mám pocit, že tú študuje už pomaly každý :/ (teda z môjho okolia pozbám viac ľudí).
@monicqa15 videla som v zivote uz vela veci ale tak vyjebane skurvene komplikovany jazyk ako fincinu este nikdy
a na druhom mieste by som dala franinu, lebo je to jazyk pre bohov
1. Nemecko je nasilnejšia ekonomika EU a jedna z nasilnejších ekonomík sveta
2. Švajčiarsko, kde sa tatiež hovorí nemecky, je jedna z najrozvinutejších a najstabilnejších krajín
3. Nemecky sa hovorí aj v iných krajinách ako Rakúsko a Lichtenštajnsko
Ruština nie je vôbec perespektívna, pretože je to zaostalá krajina, ktorá sama nedokáže ťažiť z toho kopca zdrojov ktoré má k dispozícii, nedokázala to od pádu ZSSR a ani to nedokáže, lebo je z najväčšej časti ovládaná mafiou a privatizátormi od čias pádu socializmu.
Francúzština - hodí sa ju vedieť ak nemáš nič viac na páci ako učiť sa cudzie reči, lebo sa s ňou dohovoríš v dosť velkej časti Európy - Francúzsku čo je pomerne velká krajina a Belgicku. Sú aj určité ostrovčeky v karibiku a na severe Južnej Ameriky kde ak pôjdeš na dovolenku, dohovoríš sa francúzsky
Španielčina - jedna z najpoužívanejších rečí na svete, myslím si že je perespektívnejšia ako Ruština a Francúzština. Rozpráva ňou velká časť sveta.
Taliančina - podla mňa ako tak perespektívna ako Maďarčina Ak sa nechceš stať opernou speváčkou a učiť sa talianske opery, tak ti je absolútne na hovno