Čauko kamosi
Neviete mi odporučiť nejaké tabletky prášky drogy alebo nvm čo ktoré mi pomôžu Sa sústrediť a zlepšia/pomôžu pamäti aby som sa zvládol naučiť čo naviac.
Reči že maturitka formalitka alebo že to každý sem nemusíte písať to nikto nezaujíma
GINKO BILOBA! Ale skor si myslim, ze to je taky placebo efekt....dáš si to a tvoje podvedomie si myslí, že to reálne pomáha a veríš, že sa viac naučíš - čo vlastne smeruje k tomu, že sa fakt naučíš. Ja som sa takto naučila raz ráno pred školou A4 ekonomiky, kde bol text nalepený na sebe a boli to strašné kraviny.
+ odporúčam ti si buď na telku alebo na slúchaadlá pustiť toto
Pomáha aj keď si urobíš krátku meditáciu, stačí keď si urobíš nejaké dychové cviky... príde ti to možno debilné, ale telo sa ukludní a prekysličí, čím sa lepšie koncetruješ. Snáď pomôže
ja si dáva iba ginko, ale to ale preto lebo ja kávu nepijem, takže aby som aj dlhšie vydržala, ale ja som na VŠ takže tam sa už trocha iné veci vyžadujú od študentov, najlepšie by bolo ale aby si to skúsil zvládnuť bez toho a pri najhoršom ozaj len kávu, alebo ginko
@staphylococcus už si nie som istá čo presne hovorila, ale okrem iného niečo v tom zmysle, že sa viac sústredíš na to hovorenie ako na zapamätávanie si a ja si myslím že je to pravda. Možno keď sa učíš na ústnu odpoveď malé množstvá učiva, tak je to dobré, ale pri matúrach kde máš veľa učiva, alebo pri písomných testoch to trvá zbytočne dlho.
@pubertslatinocelny ja si ten chlieb vo vajci spravim! dnes asi nie, to uz mam ine kulinarske specialitky pripravene, ale zajtra, zajtra ma nic nezastavi!!!
ak budes nevyspaty, ziadne drogy na svete ti nepomozu zapamatat si co si sa ucil.
a smart drugs sice zvysuju pozornost, koncentraciu a menej pod ich vplyvom prokrastinujes, takze mas pocit ze si produktivnejsi, nie su ale velmi vhodne na samotne ucenie sa a memorovanie - prave preto ze dojebavaju spanak a cele ukladanie spomienok z kratkodobej do dlhodobej pamete nastava nie pocas bdelosti ale pocas spanku.
preto ak chces aby hocijake tie latky mali zmysel, tak dobre spi, rano skoro vstan, zacvic si, pacni si niektoru zo spominanych dobrotiek a potom sa uc, doobeda, trochu poobede, ale nie vecer a v noci. Ceuc sa v noci nevyspaty, je to nefektivne.
hodina spanku pocas ktorej sa neucis ti da vo vysledku viac ako hodina ucenia sa na ukor spanku - aj tak sa naucis picu, nehovoriac o mnozstve inych dosledkov plynucich z nevyspatosti.
a inak binarualne beaty pri niektorych frekvenciach naozaj pomahaju na sustredenie, ale nema zmysel ich pocuvat z telky alebo z reprakov, potrebujes na to (idealne kvlaitne) uzatvorene sluchadla, kedze efekt je sposobeny prave rozdielom vo frekvenciach medzi jednotlivymi stranami (lava vs prava)... ak sa ti to zlieva z jedneho repraku tak je to len bzucanie dobre max ako placebo
Pamätám si na svoju maturitu.
Možno že to nie je všade rovnako, ale u nás keby si tam prišiel, stiahol si nohavice vytrčil im riť a zakričal: Neviem nič do piče!
Tak by si prešiel na 3
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
sediet na riti, prepisovat, ucit sa nahlas, ucit sa hlavne aktivne nie pasivne
+ odporúčam ti si buď na telku alebo na slúchaadlá pustiť toto
Pomáha aj keď si urobíš krátku meditáciu, stačí keď si urobíš nejaké dychové cviky... príde ti to možno debilné, ale telo sa ukludní a prekysličí, čím sa lepšie koncetruješ. Snáď pomôže
@popolcek spravis mi ichhhh? Tvoje rozky vo vajicky? Aspon tak dve a pol tony?
Btw, maturitu da kazdy. Cau.
Merkúr: "hold my beer"
ucit sa nahlas urcite blud nie je, ale ake neucinne placebo ginko je, vysokoskolacka ako ty, by uz davno mohla vediet.
ak budes nevyspaty, ziadne drogy na svete ti nepomozu zapamatat si co si sa ucil.
a smart drugs sice zvysuju pozornost, koncentraciu a menej pod ich vplyvom prokrastinujes, takze mas pocit ze si produktivnejsi, nie su ale velmi vhodne na samotne ucenie sa a memorovanie - prave preto ze dojebavaju spanak a cele ukladanie spomienok z kratkodobej do dlhodobej pamete nastava nie pocas bdelosti ale pocas spanku.
preto ak chces aby hocijake tie latky mali zmysel, tak dobre spi, rano skoro vstan, zacvic si, pacni si niektoru zo spominanych dobrotiek a potom sa uc, doobeda, trochu poobede, ale nie vecer a v noci. Ceuc sa v noci nevyspaty, je to nefektivne.
hodina spanku pocas ktorej sa neucis ti da vo vysledku viac ako hodina ucenia sa na ukor spanku - aj tak sa naucis picu, nehovoriac o mnozstve inych dosledkov plynucich z nevyspatosti.
Možno že to nie je všade rovnako, ale u nás keby si tam prišiel, stiahol si nohavice vytrčil im riť a zakričal: Neviem nič do piče!
Tak by si prešiel na 3