Moja najlepšia kamarátka si podrezala žily. Vraj ju zachránili včas. Vôbec však neviem čo je s ňou. Môžete mi prosím povedať čo sa v takých prípadoch robí a čo bude potom? Budem ju do Vianoc vôbec vidieť? V takých prípadoch iba rany obviažu či niečo iné?
Je to len demonštrácia, aby na seba upútala pozornosť, čo sa jej zjavne podarilo. Ak by sa chcela zabiť, tak tu už nie je. To, či ju uvidíš záleží len od nej.
Záleží od miery poškodenia. V niektorých prípadoch stačí obviazať, v niektorých to musíš zašiť. Čo sa týka psychiatrickej liečby, môžu ju poslať na psychiatrické oddelenie (cca 1-3 mesiace) alebo sa môže dohodnúť na ambulantnej liečbe. Viem, že sa o kamarátku bojíš, ale momentálne by som to nechala na nej, aby sa ti ozvala prvá. Musí to najprv sama spracovať.
@campino jeden z mojich najlepších kamošov sa zabil a ani len jeho manželka netušila že niečo také plánoval resp. že mal nejaké také myšlienky...to len na margo toho, že títo ľudia sa s tým nezdoveruju v drvivej väčšine nikomu
zrejme potrebuje inú priateľku, ako si ty bola, silnú a dôveryhodnú, ktorej by sa zverila čo jej je, čo ju trápi, chcela by od teba pomoc a pod...
teraz sa nečuduj, že tak dopadla, ako dopadla a nehraj tu zrazu zo seba starostlivu, čo je s ňou...
je tu aj iná vec, nenapísala si nám všetko, ako sa veci majú...
@marcello1111 nechápem o čom tu rozprávaš. Ešte v ten deň som sa s ňou rozprávala a bola úplne taká ako vždy. Veselá a ešte sa aj smiala. Mala veľmi dobrú náladu. Dokonca ani jej rodičia a sestra nič nevedeli. Sme najlepšie kamarátky už od 6 rokov čo je už skoro 11 rokov. Vždy sme si všetko hovorili a toto je asi jediná vec o ktorej sa mi nezdôverila. Teda nikomu. Na chuderu sa nehrám. Vážne sa o ňu veľmi bojím. Ale to asi taký ľudia ako si ty teda čo to nikdy nezažili nepochopia. Normáne som sa iba informovala o tom aké sú postupy.
sak a to ti jej rodicia nepovedia kde je co je? inak neviem poradit, akurat si neodpustim poznamku ze su tu riadne pridrb. poznamky o kvalite kamaratstva. ako @12 napriklad. az nechapem
@omgporazima
drahá, ty zrejme nevieš čo je priateľstvo, ak niekoho mám za priateľa a poznám ho dlhé roky, zrejme by som mal vedieť vycítiť, že sa mi z priateľom niečo deje, to na správaní nikto neoklame, stačí sa mu pozrieť do očí a viem ktorá bije...
ty si zrejme nemala skutočnú priateľku, bola si a si niekomu asi len príveskom...
preto to nemôžeš posúdiť...
a tu pridrbanosť si odpustí prosím, takto sa dáma na birdze nespráva.
@neitiry tyvole tu je ale kokotov...
... v prvom rade ty za nic nemozes, nevycitaj si to, a nepocuvaj prijebanych kokotov co ti take vravia. stavy ktore sposobuju pokusy o samovrazdu su (v nasich podmienkach) malokedy naozaj sposobene nejakym vonkajsim dovodom, alebo viacerymi. pokial sa clovek dostane priam k pokusu o samovrazdu, tak byva problem omnoho vacsi a hlbsi, depresia alebo podobne veci, a od tej cloveka casto nezachrani ani ked ho cely svet dokonale miluje.
s reakcie co si dala marcelkokotkovi to sice nastastie vyzera ze si si toho vedoma, ale aj tak som mal potrebu to napisat, na vyvazenie aspon kusku toho kokotizmu co sa tu na teba zosypal.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Záleží od miery poškodenia. V niektorých prípadoch stačí obviazať, v niektorých to musíš zašiť. Čo sa týka psychiatrickej liečby, môžu ju poslať na psychiatrické oddelenie (cca 1-3 mesiace) alebo sa môže dohodnúť na ambulantnej liečbe. Viem, že sa o kamarátku bojíš, ale momentálne by som to nechala na nej, aby sa ti ozvala prvá. Musí to najprv sama spracovať.
teraz sa nečuduj, že tak dopadla, ako dopadla a nehraj tu zrazu zo seba starostlivu, čo je s ňou...
je tu aj iná vec, nenapísala si nám všetko, ako sa veci majú...
drahá, ty zrejme nevieš čo je priateľstvo, ak niekoho mám za priateľa a poznám ho dlhé roky, zrejme by som mal vedieť vycítiť, že sa mi z priateľom niečo deje, to na správaní nikto neoklame, stačí sa mu pozrieť do očí a viem ktorá bije...
ty si zrejme nemala skutočnú priateľku, bola si a si niekomu asi len príveskom...
preto to nemôžeš posúdiť...
a tu pridrbanosť si odpustí prosím, takto sa dáma na birdze nespráva.
ako poviete pani semetrika....
... v prvom rade ty za nic nemozes, nevycitaj si to, a nepocuvaj prijebanych kokotov co ti take vravia. stavy ktore sposobuju pokusy o samovrazdu su (v nasich podmienkach) malokedy naozaj sposobene nejakym vonkajsim dovodom, alebo viacerymi. pokial sa clovek dostane priam k pokusu o samovrazdu, tak byva problem omnoho vacsi a hlbsi, depresia alebo podobne veci, a od tej cloveka casto nezachrani ani ked ho cely svet dokonale miluje.
s reakcie co si dala marcelkokotkovi to sice nastastie vyzera ze si si toho vedoma, ale aj tak som mal potrebu to napisat, na vyvazenie aspon kusku toho kokotizmu co sa tu na teba zosypal.