Ahojte, stala mi taká vec že nabral som si pred zopár dnami filtrovanu vodu do pohára a nechal ju v kuchyni na stole. Lenže nejako som na nu pozabudol a tá voda v pohári tam teda v kuchyni mohla byt aj niekolko dní, síce neviem presne kolko dni ale javí sa mi že zopar dni minimalne 2-3 určite.
Problém je ten že včera o jedenastej vecer som sa z toho pohára s tou vodou omylom napil. Síce som si dal len taký glg asi poldeci a hned ked som mal tu vodu v ustach este pred tým nez som ju prehltol som si uvedomil že to je tá voda, ktorá tam je už dlhší cas, tak som ju hned aj celu isiel vyplut do umyvadla a este som si aj precistil ústa v kupelni. No kazdopadne aj tak sa mohlo a zrejme aj stalo že malu cast z tej vodi, možno len par kvapiek som aj napriek vyplutiu vody a preplachnutiu vypil.
No a teraz mám obavy že co mam akože robiť. Bojím sa že ta voda mohla byt po takom case skazená. Síce na pohlad tá voda vyzerala normalne, a potom som aj zvysnu vodu co zostala v pohári skusal ovonat a nemala nejaky zapach takze neviem, mám obavy.
@sasi2680 Cista voda ked je zabalená vo flasi pri skladovacej teplote sa nepokazí, ale pokial je tá voda v otvorenom pohári kde je prístup vzduchu tak sa pokazit nemoze ? Ako nie som v tomto odborník a preto sa pýtam
cista voda sa nepokazi ... + este dodam, ze aj ked zjes napriklad nejaku pokazenu potravinu, ze si iba kusnes, vyplujes, zostane ti trosilinka v tebe tak sa ti nestane nic take, ze by si mal mat obavy, max ta prezenie na wcko.
a z čoho sa ta voda mala pokaziť, zo vzduchu, ktorý aj ty dýchaš, bola niečim znečistená...
keby si ju dal na rozbor, povedali by ti, že je pitná...
apropo na Sahare by za pohár vody niekto dal aj mercedes....
a ešte jedno, si zaočkovaný?
ak hej, potom sa môžeš napiť aj z kaluže a nič sa ti nestane...
Samozrejme že sa pokazí. Ja som nechal raz vo fľaši vodu a začali sa tam vytvárať žaby a riasy a úplne novy ekosystém skôr by som to nazval mikrosystem. A poviem ti že mal som obavu že to môže prerásť do vecsich rozmerov. Neradno sa zahravat z bozskymi silami keď nemáš nato potrebné papiere.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Problém je ten že včera o jedenastej vecer som sa z toho pohára s tou vodou omylom napil. Síce som si dal len taký glg asi poldeci a hned ked som mal tu vodu v ustach este pred tým nez som ju prehltol som si uvedomil že to je tá voda, ktorá tam je už dlhší cas, tak som ju hned aj celu isiel vyplut do umyvadla a este som si aj precistil ústa v kupelni. No kazdopadne aj tak sa mohlo a zrejme aj stalo že malu cast z tej vodi, možno len par kvapiek som aj napriek vyplutiu vody a preplachnutiu vypil.
No a teraz mám obavy že co mam akože robiť. Bojím sa že ta voda mohla byt po takom case skazená. Síce na pohlad tá voda vyzerala normalne, a potom som aj zvysnu vodu co zostala v pohári skusal ovonat a nemala nejaky zapach takze neviem, mám obavy.
Ale každopádne tuším niektore vody napriklad voda vo flaske sa môže pokaziť napríklad ked je v nevhodnom prostredí kde je moc teplo ?
Na 100 %.
keby si ju dal na rozbor, povedali by ti, že je pitná...
apropo na Sahare by za pohár vody niekto dal aj mercedes....
a ešte jedno, si zaočkovaný?
ak hej, potom sa môžeš napiť aj z kaluže a nič sa ti nestane...