cawes neviem ci to bolo predtym rozobrane ale tak ma napadlo.. ze mam cislo ktore sa normalne pouziva a ci existuje nejaky sposob ako to cislo vystopovat, tzn.zistit jeho aktualnu polohu bud gps abo google maps nevem pomocu mobilu a gps abo notasu nejako
zistiť sa to dá podľa SIM karty ktorá sa prihlási do siete (kriminálka prišla za mnou po týždni s kompletným výpisom a údajmi - kúpil som kradnutý telefón )
Keby si to chcel zistiť sám tak neviem to by si musel byť trošku frajer v IT pravdepodobne
bez vedomia vlastnika tej sim karty sotva. myslim ze taku pravomoc ma len policia a aj to po schvaleni prokuratorom (s vynimkou toho ked hladaju niekoho, koho uniesli, pripadne zatulanych turistov a pod.).
zoberme si to tak, ze ide o tvoj mobil:
aby ta mohol niekto sledovat pomocou gps, musis svoju polohu zdielat pomocou nejakej aplikacie na internete. gps v mobilnom telefone je totiz samo o sebe len prijimac, signal nevysiela, takze tvoju polohu je mozne zistit, len ak ju ty sam zverejnis na sieti.
policia ta moze lokalizovat na zaklade triangulacie pomocou mobilnej siete. presnost je vsak niekedy aj 3km.
=> ak chces vyuzivat mobil ako lokalizacne zariadenie, musis na nom spustit gps a stiahnut si najaku trackovaciu aplikaciu, ktora bude zdielat tvoju polohu na internete (google maps, foursquare, sport tracker a pod.)
Ak máš mobil s GPS (môžem ti niečo k ten presnosti povedať), jasné že sa dá vďaka tomu vystopovať. Stopovanie mobilných telefónov sa dá realizovať aj bez GPS, inou metódou. Ale neviem prečo sem pletieš Google Maps... Čo od toho očakávaš?
@nicmanenapada ja newem preral sem net a dakde sem narazil na neco take ze google vyvinul program na lokalizovanie uzivatelov nejakej sieti a bolo to neco jak maps. A poves mi viac o tych metodach? @colt1911@mephix ja sem vlastikem simky. Takto si to predstavujem mam 2mobil, 2simky. Na jednom z nich potrebujem zistit polohu druheho. Wem ze simka v mobile vysiela nejake magneticke abo radiomagneticke vlny a tie zachytava ustredna,operator a tak nejako zistit polohu
cez mobilnu siet pomocou triangulacie ho ty nevystopujes na to nemas techniku ani pravomoc... nejaka taka lokalizacia tusim fungovala, ale clovek na druhom konci musel vzdy potvrdit ze s tym suhlasi.
tak ale povedzme ze mas frajerku, co mas pocit, ze ta podvadza...
a chces zistit viac... keby som takenieco riesil ja, tak by som asi rozmyslal nad tymto:
1. na lokalizaciu simkarty potrebujes znamost u operatora, resp. vybornu znamost na fizlici, alebo na sude/prokurature, resp. vzajomnu suhru tych znamosti
=nerealizovatelne
2. gps, je to sice krasne, ale bude ho mat frajerka stale na dosah signalu gps? = nestalost signalu, ak vobec nejaky poriadny bude... bla bla bla, dalsich 25 dovodov preco sa to neda si domyslis aj sam
=ja svojim frajerkam verim, nezapodievam sa picovinovami a pre istotu nemam telefon s gps a vacsinou aj tak off
@colt1911 paarada a co to je?? blizsie info.. @mezomus frajerky sa to netyka ale neceho trochu ineho newa a problem je na prvom mobili je gps a na druho nie.. vim ze mobil vysiela nejaku stopu co vyuzivaju operatori a fizli take neco podobne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Keby si to chcel zistiť sám tak neviem to by si musel byť trošku frajer v IT pravdepodobne
zoberme si to tak, ze ide o tvoj mobil:
aby ta mohol niekto sledovat pomocou gps, musis svoju polohu zdielat pomocou nejakej aplikacie na internete. gps v mobilnom telefone je totiz samo o sebe len prijimac, signal nevysiela, takze tvoju polohu je mozne zistit, len ak ju ty sam zverejnis na sieti.
policia ta moze lokalizovat na zaklade triangulacie pomocou mobilnej siete. presnost je vsak niekedy aj 3km.
=> ak chces vyuzivat mobil ako lokalizacne zariadenie, musis na nom spustit gps a stiahnut si najaku trackovaciu aplikaciu, ktora bude zdielat tvoju polohu na internete (google maps, foursquare, sport tracker a pod.)
a chces zistit viac... keby som takenieco riesil ja, tak by som asi rozmyslal nad tymto:
1. na lokalizaciu simkarty potrebujes znamost u operatora, resp. vybornu znamost na fizlici, alebo na sude/prokurature, resp. vzajomnu suhru tych znamosti
=nerealizovatelne
2. gps, je to sice krasne, ale bude ho mat frajerka stale na dosah signalu gps? = nestalost signalu, ak vobec nejaky poriadny bude... bla bla bla, dalsich 25 dovodov preco sa to neda si domyslis aj sam
=ja svojim frajerkam verim, nezapodievam sa picovinovami a pre istotu nemam telefon s gps a vacsinou aj tak off
cez toto sa viete lokalizovať ...predvoľba pre slovensko je +421