aky mas operacny system ? Dbas o udrzbu svojho pc ? Ak ano, ako ? Zalezi ti viac na vzhlade alebo na vykone ? Urcite by som ti vedel v tejto veci pomoct.
Takze jedna z moznosti je ze si preinstalujes windows (s formatovanim), co bude efektivnejsie a potom sa budes riadit nasledujucimi krokmi, alebo si az prilis leniva a nechce sa ti zalohovat veci z pevneho disku kde mas os. Ak nevies ako preinstalovat win 7 na nete mas vela skvelych jednoduchych navodov, ale potom nezabudaj nainstalovat ovladace (cd, ktore si dostala k notebooku) ako dalsiu dolezitu vec co by som ti poradil je vzhlad, vzhlad win7 je pekne presnastaveny, zive farby, transparentne priecinky, krasne animacie, pri otvoreni, minimalizovani, presuvani. Ale vsetky tieto veci ti zeru vela vykonu. Ked zapinas pc tak, musis dlhsie cakat kym sa nacitaju a nie je to len par sekund ale niekolko desiatoj sekund co zerie nervy. Takze ak gi naozaj na vzhlade ezalezi a chces naozaj vykon, tak chod start, ovladaci panel, vzhlad a personalizacia, temy, zmen si temu z aero na classic, dalej chod start, ovladaci panel, system, zlozite nastavenia, vykon, a nastav si nastavenie s najvyssim vykonom, cize odskrtnute vsetky body ako animacie a rozne zbytocne dfekty, dalsi bod je vyonutie windowsackych zvukov, ktore tiez nkeco zeru takze start, ovladaci panel, zvuk, vypnut systemove zvuky aplikovat ok.... Dalej je mnoho cinnosti, ktore su trosku komplikovanejsie vysvetlit a kedze som na pc nebol uz rok, tak si nepametam presne cestu, ale je tu jeden program, ktory ti pomoze jednoducho aplikovat rozne zmeny pre vysoky vykon pc. Ten software sa vola windows7 manager, cez tento program si mozes vymazat vsetky junk, reg subory, defragmentovat disk, nastavit rychlost zapinania vypinania pc...atd., je to jednoduche na orientovanie, vsetko si tam poklikaj (ach ano v priecinku startup odklikaj zbytocne programy, ktore nechces aby sa pri starte pc spustali, lebo ti spimaluju ntb.)a potom by mal tvoj ntb ist tychlo ak mas nejake otazky este tak sa pytaj. Je dolezite sa aspon raz do tyzdna starat o svoj ntb. Vyvaruj sa instalaciam roznych toolbarov a bocnyvh ap.ikaciach, ktore su zakomponovane v roznych instalacnych balikov, stale sa presvedc ze tam nemas zaskrtnutu moznost pre instalaciu insich veci ...vseibecne o udrzbe ntb, si precitaj par clankov na nete aby si sa vyvarovala spomaleniu ...peace
@genenica ak je to este pred win tak darmo budes riesit windows, ze kolko veci ti spusta atd, ries bios, pozry ci mas aktualizovany, verziu, potom daj load default bios setup a uvidis ci to bude dlho nabiehat. so systemom nic nerob a to logo by sa malo dat vypnut ked ta tak rusi v biose
@genenica som ti pisal ze bios ries nie windows, vsetko pred bootom win riadi bios, a este by som ho vyfukol ci tam nieco nieje na chladeni, ale pri zapnuti teplota nieje az taka, cize len ten bios pozry ci tam je vsetko nastavene spravne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@5 Acer aspire 5749Z