Čaute birdzáci
Viem , fórum podobné tomuto som už dávala , ale teraz potrebujem znova poradiť
Vôbec neviem , či mám ísť na konzervatórium (odbor - hudobno-dramatický) alebo na gympeľ
Veľmi ma baví hudba , herectvo , tanec ... ale neviem či kon
@LucQa1597 mňa by skôr zaujímalo prečo chceš ísť na gympel a kto vôbec tvrdí že sa z nejho lahšie dostaneš na VŠMU ... nechápem to ... ja ti radím, určite choď na konzervu pretože ťa to baví a naučíš sa toho vela k tomu čo potrebuješ (chceš) ... nemyslím si že gympel je záruka všmu ...skôr to vidím naopak
choď na konzervatórium, ty kukaj nato čo ťa baví...a neboj z tej školy sa tiež dostaneš na VŠ..... jedného chalana jeho rodičia vtisli na gympeľ pritom on chcel byť kuchár, ale jeho rodičia boli namyslenci a kukali len na seba a nechceli aby jeho dieťa robilo to čo ho baví... tak v škole prepadal a zmaturoval len preto lebo jeho otec tam bol profesor...
@melancholik No vlastne mi to tvrdia ľudia , ktorí už študujú na konzerve a teraz sa im ťažko dostáva na VŠMU .. tiež sa mi to zdá čudné ale tvrdia tak
Vlastne gympeľ mám hneď v Žiline (v meste v ktorom bývam) a konzervo je na druhom konci Slovenska (keby som išla na konzervo , tak jedine do Blavy - a tak to chcú aj rodičia , pretože tam je ževraj najlepšie konzervatórium) .. tak neviem , či sa už zaťažovať pridlhým cestovaním , intrákom .. či radšej 4 roky neprežiť gympeľ a matiku a potom ísť na výšku
idem do maturitného ročníka HD odbor na konzerve a prestupovala som z gymplu, čiže je to môj prípad a rozumiem ti, ale ja osobne ti konzervu nedoporučujem...viac v správe,napíš aj prípadné otázky
Hmmm ja by som išla na gympel. Pokial nie si naozaj nejako brutálne nadaná, finančne zabezpečená a nemáš kontakty tak na VŠMU neviem či sa tak jednoducho dostaneš. Tento rok, z jedného konzervatória čo tam poznám ľudí lebo mám tam kamošov zo všetkých ľudí ktorí skonćili zobrali len jedno dievča na VŠMU, a dvoch niekam do Česka. A ostatný ostali na prázdno. A musím povedať že čakala som viac lebo tých čo poznám sú naozaj na dobrej úrovni, makajú na sebe od rána do večera, chodia na rôzne kurzy aby sa zlepšovali a nedostali sa nikam. Ono je strašne veľa konzervatórií a všeobecne ľudí ktorí sa chcú v tomto "priemysle" uplatniť a veľa z nich skončí ako predavačka alebo potom sú nútený ísť úplne iným smerom lebo sa nevedia uplatniť a nezoberú ich na ich vysnívané školy....ale to je len moj názor z toho čo viem a tak...
@vamperzz Ano presne takto to je, pohybujem sa v tej oblasti a môžem to potvrdiť. Dokonca ľudia (mgr. art.) ozaj vyštudovaní herci z VŠMU tvrdia, že tá škola ich nenaučila nič, len pohyb na javisku a narábanie s hlasom. Reálne bez konexie sa do divadla, filmu, nikam nedostaneš. Takže ja odporúčam gympel a venovať sa tomu vo voľnom čase, poriadne sa pripraviť s nejakým hercom na prijímačky a teda zháňať popri gymnáziu kontakty...
si myslim, ze clovek ktoreho bavi hudba a tieto veci s tym spojene, nad tymto nerozmysla ... konzerva je uplne iny svet proste ... kto to nezazil, nevie ... ja som tiez chodila rok na gympl a potom som presla na konzervu .. na gympli by som nevydrzala ani o den dlhsie ... a neviem si predstavit, ako by som sa bez konzervy dostala na VSMU .. a VSMU nieje vyhra ... je to posledna vyska na ktoru by clovek, co sa trocha vyzna chcel ist btw. ... ale okay
a inak urcite skus konzervu ... ako hovoris, ked checs ist do bratislavy, aj tak nieje iste ze ta tam zoberu a ked ta nahodou zoberu, potom uvidis .. nic nestratis
To, že z gympla ťa ľahšie vezmú na VŠMU pravda teda nie je, ale keď budeš končiť gympel, už budeš staršia, budeš mať väčší rozhľad a aj budeš viac vedieť, čo chceš...a veľa gymnazistom matika nejde.. lebo mám pocit, že nie si presne rozhodnutá. Na konzervu choď iba ak vieš, že to chceš naozaj robiť. nie, len že to je nejaký tvoj koníček, ale naozaj je to niečo, čomu sa chceš naplno venovať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
rofl
Vlastne gympeľ mám hneď v Žiline (v meste v ktorom bývam) a konzervo je na druhom konci Slovenska (keby som išla na konzervo , tak jedine do Blavy - a tak to chcú aj rodičia , pretože tam je ževraj najlepšie konzervatórium) .. tak neviem , či sa už zaťažovať pridlhým cestovaním , intrákom .. či radšej 4 roky neprežiť gympeľ a matiku a potom ísť na výšku
čo som ti dal kontakt na tú kamošku z konverzy tá ti nejako nepomohla sa rozhodnúť ?
G: gympľa
gympľu
A: gympeľ
L: gympľi
I: gympľom
hej štátne konzervatórium v BA
L: gympli
Slová so slabikami de, te, ne, le, di, ti, ni, li sa vyslovujú mäkko ale píšu sa bez mäkčeňa.
nie, prečítaj si » slovake.eu/sk/learning/gra...
» 193.87.99.189/mod/book/tool/p...